Разход 20л на 100км ПОМАГАЙТЕ!!! (20 лева-32 мили)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Разход 20л на 100км ПОМАГАЙТЕ!!! (20 лева-32 мили)
Някой да изкаже моля ви компетентно мнение след като обясня за какво става вапрос,защото ми дойде до гуша.Та разхода съм го написал на заглавието,който в последно време достигна тези нива и вече хептен взе да ми бърка в джоба.
Сменил съм,дебитомер,датчик на разпределителен вал,масла всички филтри,чистил съм стъпковото моторче,филтъра на картерните газове сменен.... чистил съм маркучета,проверявах вакумчета.....
Говорим за 316 М43Б19 с разход на М-пауър
Карам нормално градско,колата си върви даже страхотно за 105-те си коня но има някъде проблем.Оборотите се клатят(не се е спирала да ги клати от много време.(така и никой не ми и помогна,нито форум нито реалити майстор).Диагностиката мълчи,няма грешки......нищо несвети по таблото!Пали нормално..... кво друго ааа веднъж преди месеци на диагностиката (отново за оборотите) майстора профафли отдалеч "майстора:туи......не ти ли гори много.........ааа упраи са упраи са.аз:кое кое? маистора:не не то кат загря и са упрай!аз:не нормално си ми гори(поне тогава 10 градско)" Някой има ли на идея кое е имал предвид майстора?
и изобщо кво и е на колата,защото пак казвам върви безупречно.

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Re: Разход 20л на 100км ПОМАГАЙТЕ!!! (20 лева-32 мили)
Смени майстора докато не си дал една бала пари за бензин. Този разход е ужасно и нереално голям. На колонка ли го засича този разход или по борд комп.?
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Е диагностиката кво викаш : МЪЛЧИ
Закачал ли си я в движение - там да видиш въздуха/гориво като си караш спокойно/като надуе турбината и т.н. ?
Турбото нормално ли завърта (всмисъл на определените обороти)
Нулирай борда доката караш (многократно) и виж моментния разход в кои обороти е висок ,или по всяко време те боли главата ?
Ясно е че пропорцията е объркана (горивото е мноооого повече) - то затова си и върви колата

п.с.: Направи 1 дупка в гърнето , сложи 1 свещ + кабел и копче ,и ще думкаш и ще вадиш пламъци отзад. Така или иначе гори много - поне да си гъзар

Последна промяна gocho_ на 26 Мар 2010, 17:59, променена общо 1 път

човека с бензинка май,да не е термостат,ама чак пък да вдигне толкова разхода....
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Сладур1 написа:човека с бензинка май,да не е термостат,ама чак пък да вдигне толкова разхода....
Виж колко работи е сменил ,едва ли не е обърнал внимание на температурата -пък всеки ако му заготи толкова

еми точно видях какво е сменил и затова предполагам,иначе трябва да му е пукнат резервоара....остава ли друг вариант 

най вероятно като си слагал безнин са те излъгали ..на колонката
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Колега провери ламбдата! Не е задължително да дава грешка, най-вероятно дава некоректни стойности, и/или е забила на определено непрежение и не мърда! Можеш и сам да си я замериш с мултицед, кабела който ти е за информацията трябва да дава стойноти между 0,1 и 1 волт, като непресттанно трябва да ги мени!
- Rundev
- младши ентусиаст
-
vankatagsi написа:Колега провери ламбдата! Не е задължително да дава грешка, най-вероятно дава некоректни стойности, и/или е забила на определено непрежение и не мърда! Можеш и сам да си я замериш с мултицед, кабела който ти е за информацията трябва да дава стойноти между 0,1 и 1 волт, като непресттанно трябва да ги мени!
Да и аз за тия сонди си мисля ама щото да не да се окаже пак да ги сменя и пак същото.
П.С.Не ми е пукнат резервоара,оглеждал съм я,нито тръбички нито нищо.Бензинка съм,и ..... два месеца да ме лъжат в колонката.... едва ли.Значи разхода преди пак беше голям но минавах около 45-56 мили(1km = 1.6 миля) с 10 литра и накрая достигна до този критичен разход!Не съм ходил само при един майстор и тва държа да се знае.
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Ти да не бъркаш нещо с тези мили и км. 1 миля е равна на 1609,34м и най- лесно се смята като разстоянието или скороста в мили се умножи по 1,6.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Ма кво значение има дали бърка милите ???
Гори му 20 ЛИТРА ГОРИВО на 100 КИЛОМЕТРА....
Това са 40 лева на 100км...бърка...в джоба му бърка тая ламя направо!!
Колега...ужас просто...ебати разхода!!
Гори му 20 ЛИТРА ГОРИВО на 100 КИЛОМЕТРА....
Това са 40 лева на 100км...бърка...в джоба му бърка тая ламя направо!!
Колега...ужас просто...ебати разхода!!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Или е ламбда (както казаха горе), или е термостат.... или имаш някъде теч по мотора, но не го виждаш, защото бензина се изпарява бързо от топлината.... бахти разхода верно. Дано да хванеш виновника.
Si non confectus, non reficiat.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:Или е ламбда (както казаха горе), или е термостат.... или имаш някъде теч по мотора, но не го виждаш, защото бензина се изпарява бързо от топлината.... бахти разхода верно. Дано да хванеш виновника.
...така а колега къде да го издирвам тоя теч,ако има такъв?Къде най-често може да избие ако е това.Относно термостата неразбирам как той може да качи разхода до такава степен

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Аз съм ти го написал и по-горе! Не винаги сондата дава грешка когато не работи. Казвам ти го и от личен опит аз ходих на 3 диагностики и всички казваха че колата е наред и чак третия - виден член на форума веднага разбра че е от сондата - беше забила на 0.45в и не мърдаше -ГРЕШКА НЯМАШЕ. Оборотите по-някой път силно се заиграваха и разхода беше силно завишен. Аз ти казвам да се насочиш натам, пък ти прави каквото намериш за добре, все пак колата, парите и ядовете са си твой. Дано все пак съм бил полезен
- Rundev
- младши ентусиаст
-
vankatagsi написа:Аз съм ти го написал и по-горе! Не винаги сондата дава грешка когато не работи. Казвам ти го и от личен опит аз ходих на 3 диагностики и всички казваха че колата е наред и чак третия - виден член на форума веднага разбра че е от сондата - беше забила на 0.45в и не мърдаше -ГРЕШКА НЯМАШЕ. Оборотите по-някой път силно се заиграваха и разхода беше силно завишен. Аз ти казвам да се насочиш натам, пък ти прави каквото намериш за добре, все пак колата, парите и ядовете са си твой. Дано все пак съм бил полезен
При първа възможност ще я замеря колега.На запалена кола ли да я откача кабелчето и да го замеря или само на контакт?Всъщност колко сонди бяха 2 или 3 ? възможно ли е всички да за изпляскали и да ми правят разхода гиргилюк.....че и оборотите?
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3