Какви гуми за лятото да взема
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
70 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Какви гуми за лятото да взема
Здравейте
Ако може малко да ме насочите, понеже не съм много в час.
Чудя се какви гуми да взема за летния сезон.
Размера какво виждам на вратата е 205/55/16
Първи въпрос:
мога ли да сложа 215/50/16 и как ще рефлектира това на колата ?
В смисъл ще харчи повече, ще върви по-малко, ще е по-шумно, по-стабилна ?
Гледайки тази таблица:
http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/S ... ID=243132#
Първите са ми много скъпи
като вариант са:
Continental PremiumContact 2 - тази май е най-добрата ама ми идва доста нанагорно
Nokian Z G2
Bridgestone Turanza ER300
Hankook Ventus Prime K105 - продавача не ги препоръчва
Dayton D320 - като най-евтин вариант
А може би и някой друг модел.
Като цяло се старая колата да бъде стабилна и тиха.
Още не ми дошъл акъла в главата и често се изкушавам да вдигам над 200 на магистралата
Имам и трети вариант - гуми втора употреба 2008/2009 год. за 100лв. 4-те и то някаква марка пак - мишелин, бриджстоун, континентал и т.н.
Предварително Благодаря за съветите Ви !
Ако може малко да ме насочите, понеже не съм много в час.
Чудя се какви гуми да взема за летния сезон.
Размера какво виждам на вратата е 205/55/16
Първи въпрос:
мога ли да сложа 215/50/16 и как ще рефлектира това на колата ?
В смисъл ще харчи повече, ще върви по-малко, ще е по-шумно, по-стабилна ?
Гледайки тази таблица:
http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/S ... ID=243132#
Първите са ми много скъпи
като вариант са:
Continental PremiumContact 2 - тази май е най-добрата ама ми идва доста нанагорно
Nokian Z G2
Bridgestone Turanza ER300
Hankook Ventus Prime K105 - продавача не ги препоръчва
Dayton D320 - като най-евтин вариант
А може би и някой друг модел.
Като цяло се старая колата да бъде стабилна и тиха.
Още не ми дошъл акъла в главата и често се изкушавам да вдигам над 200 на магистралата
Имам и трети вариант - гуми втора употреба 2008/2009 год. за 100лв. 4-те и то някаква марка пак - мишелин, бриджстоун, континентал и т.н.
Предварително Благодаря за съветите Ви !
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Re: Какви гуми за лятото да взема
Kleber и Semperit бих ти препоръчал. Летните са ми Клебер/ниският клас на мишлен/ - взех ги нови и 2 години нямам оплакване. Меки са и имат приятна и стабилна возия. Есента си взех зимни Семперит/ниският клас на континентал/ и
също съм много доволен- особено при тази тежка зима.
също съм много доволен- особено при тази тежка зима.
Не знам немски а и да намеря някоя друга гума какво ?
очаквах съвет за някоя от изброените
очаквах съвет за някоя от изброените
- ganecabul
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 318i 99'
Аз си взех миналата година 205/55/R16 на Nokian H http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... -3635.html
Тогава ги намерих за 160лв/брой
Гледам в този сайт са още по евтини. Гумите са много добри, преди да ги взема даже бях гледал бая тестове и от средния клас гуми се представят великолепно.
Тогава ги намерих за 160лв/брой
Гледам в този сайт са още по евтини. Гумите са много добри, преди да ги взема даже бях гледал бая тестове и от средния клас гуми се представят великолепно.
най-добрият вариант според мен е Bridgestone колата я взех с такива гуми,карам я 3 години,много добра гума е,из форума съм засичал и колеги които казват че колите са ги взели от германия пак със същите гуми,вече ти си прецени според парите коя марка да избереш.от сайта си поръчах преди месец Falken,за сайта няма да се притесняваш за седмица ми пристигнаха гумите,с дот 4709,още не съм ги сложил,реших да пробвам и тази марка.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
+ 1 за Nokian Z , тая гуми ги троши всичките , ама понеже не е Continental ili Michelin не печели 1-вите места
Falken не е лоша но малко пластмасова идва, в смисъл почва да се държи мн добре когато е загрята добре,както повечето Японски гуменетки.
Falken не е лоша но малко пластмасова идва, в смисъл почва да се държи мн добре когато е загрята добре,както повечето Японски гуменетки.
еми аз лятото си я карам колата доста....така че дано да са добри гуми
,иначе за зимата си бях взел възможно най-евтините зимни гуми,ми честно казано,на места при лед,каша даже ASC-то не присветваше,евтина гума,а си държеше на сняг доста добре.

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Днес си сложих летните гуми - Bridgestone ER300, чисто нови. За изминатите 20тина километра на суха настилка съм доста доволен откъм шум и сцепление. Не знам на мокро как са. Най-важното е, обаче, че сложих 16" джанти
много готини 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Всеки ще ти похвали тези , които е карал .
Според мен каквато и марка да избереш за летни гуми от премиум марките ще си пре-доволен.
А дори и от не толкова скъпите марки ще ти вършат работа, все пак рядко (или почти никога) ще караш колата на ръба на сцеплението и физичните закони
Според мен каквато и марка да избереш за летни гуми от премиум марките ще си пре-доволен.
А дори и от не толкова скъпите марки ще ти вършат работа, все пак рядко (или почти никога) ще караш колата на ръба на сцеплението и физичните закони

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- nani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 компакт
Прецени колко километра ще изминеш през лятото.Ако въртиш много ( над 15-20000км.)си вземи премиум(ER300,Csc2 или Michelin) - ще те изкарат 2-3 сезона. Ако караш по-малко мини в по-ниския клас и си вземи по-меки , за да са добри повече сезона (например TOYO).Карал съм с ER300 два сезона и издържаха около 50000км.- малко са твърди. Преди това бях с Michelin за един сезон - за 23000км. почти не им личеше че са карани.Този сезон се спрях на Nokian H ,но ми отпуснаха повече пари и ще слагам Csc3 /мнението ми е на база изминатите километри със служебната кола/. На личната съм със SDrive , но още не знам как са (сложих ги тази седмица)
Wolfen написа:Днес си сложих летните гуми - Bridgestone ER300, чисто нови. За изминатите 20тина километра на суха настилка съм доста доволен откъм шум и сцепление. Не знам на мокро как са. Най-важното е, обаче, че сложих 16" джантимного готини
Браво хубаво си направил.. и аз смятам така да направя в края на седмицата

Ами на мокро са много добре.. казвам го от опит

Последна промяна kasico на 24 Мар 2010, 0:37, променена общо 1 път
nani написа:Прецени колко километра ще изминеш през лятото.Ако въртиш много ( над 15-20000км.)си вземи премиум(ER300,Csc2 или Michelin) - ще те изкарат 2-3 сезона. Ако караш по-малко мини в по-ниския клас и си вземи по-меки , за да са добри повече сезона (например TOYO).Карал съм с ER300 два сезона и издържаха около 50000км.- малко са твърди. Преди това бях с Michelin за един сезон - за 23000км. почти не им личеше че са карани.Този сезон се спрях на Nokian H ,но ми отпуснаха повече пари и ще слагам Csc3 /мнението ми е на база изминатите километри със служебната кола/. На личната съм със SDrive , но още не знам как са (сложих ги тази седмица)
Bridgestone ER300 верно са малко по твърди но пък винаги дават много добри резултати а и това че са малко по твърди може да се бори и за плюс заради това че издържат повече километри както ти сам каза и в същото време не са много шумни. Иначе от към държане на пътя мисля(лично мнение), че се държат много добре (ако погледнем и табличката качена от колегата ще видим по добрите им стойности от тези на Michelin Primacy HP). и на сухо и на мокро (че и на повечко вода) се държат доста стабилно. А и като цена са доста добри.
nikolae написа:Имам и трети вариант - гуми втора употреба 2008/2009 год. за 100лв. 4-те и то някаква марка пак - мишелин, бриджстоун, континентал и т.н.

70 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5