Айде да ни е честит новия данък :(

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Re: Айде да ни е честит новия данък :(

Мнение от spacepl » 23 Мар 2010, 15:40

Абе вярно ли излиза че на 525Д 163 коня, данъка ще дойде на към 450-500 левчета. :conf: Някой знае ли Е39 520и която реално е 110 кв и 148 коня колко я водят по каталозите тука в БГ

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 23 Мар 2010, 15:44

nightdriver написа:
kokobm написа:
Penchev написа:
AGT написа:
kokobm написа:

Георги Пенчев

Пенчев, с убеждението съм, че си много интелигенто момче, но да смяташ, че всичко това се прави, защото нямало какво да се краде?????????
Знам, че си видял 'свят' и въпреки това можеш да кажеш, че им завиждаш на всички българи навън??? Аз също съм ги видял, в какви кутийки се блъскат по щатите и в какви квартали живеят, и на много други места, знам как живеят и на острова, макар, че не съм бил там. И да, масово изселение има, ама в обратна посока, щото е лесно да не си излизал от Люлин сити и да говориш колко розово е навън, а съвсем друго е наистина да си бил там, да знаеш как се бачка, как си оставаш никой, колко данъци плащаш ако си легален изобщо и т.н.

Колега, ще ти кажа само , че във франция няма нито пътен данък , нито данък лукс върху автомобилите !
За останалото , което си писал не ми се коментира , има известна доза истина , но не слагай всички имигранти под един знаменател !

Прекрасно, а би ли споделил какви са данъците като цяло във Франция? В емирствата няма пък никви данъци и социално осигуряване, всичко е безплатно, е и? Разбира се, не слагам всички емигранти под един знаменател, но предполагам ще се съгласиш как живеят болшинството от тях, и не казвам, че е защото са мързеливи, нетрудоспособни и т.н.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 23 Мар 2010, 15:52

flame написа:Аз лично през живота си не съм срещал прост човек, на който ако му вдигнат данъка (или по друг начин му бръкнат повече в джоба) да не вдигне олелия до небесата.
Обаче се е случвало да говоря с интелигентни хора, които зад непопулярни мерки виждат възможност за дълготрайно оздравяване и подобрение.

Явно във Франция е пълно с прости хора, затова са толкова зле, завалиите. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Мнение от Spoony » 23 Мар 2010, 15:58

spacepl написа:Абе вярно ли излиза че на 525Д 163 коня, данъка ще дойде на към 450-500 левчета. :conf: Някой знае ли Е39 520и която реално е 110 кв и 148 коня колко я водят по каталозите тука в БГ

Тц твоята 525-ца не я лови данък "лукс"... както и 520
.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 23 Мар 2010, 16:10

kokobm написа:
nightdriver написа:
kokobm написа:
Penchev написа:
AGT написа:
kokobm написа:

Георги Пенчев

Пенчев, с убеждението съм, че си много интелигенто момче, но да смяташ, че всичко това се прави, защото нямало какво да се краде?????????
Знам, че си видял 'свят' и въпреки това можеш да кажеш, че им завиждаш на всички българи навън??? Аз също съм ги видял, в какви кутийки се блъскат по щатите и в какви квартали живеят, и на много други места, знам как живеят и на острова, макар, че не съм бил там. И да, масово изселение има, ама в обратна посока, щото е лесно да не си излизал от Люлин сити и да говориш колко розово е навън, а съвсем друго е наистина да си бил там, да знаеш как се бачка, как си оставаш никой, колко данъци плащаш ако си легален изобщо и т.н.

Колега, ще ти кажа само , че във франция няма нито пътен данък , нито данък лукс върху автомобилите !
За останалото , което си писал не ми се коментира , има известна доза истина , но не слагай всички имигранти под един знаменател !

Прекрасно, а би ли споделил какви са данъците като цяло във Франция? В емирствата няма пък никви данъци и социално осигуряване, всичко е безплатно, е и? Разбира се, не слагам всички емигранти под един знаменател, но предполагам ще се съгласиш как живеят болшинството от тях, и не казвам, че е защото са мързеливи, нетрудоспособни и т.н.

Има три основни годишни данъци - данък доход /върху всичко , което си спечелил през годината/ , данък собственост /ако си собственик на жилището си/ - този ми е най-омразния и общински данък /смет , градинки , улици , осветление , инфраструктура и др./ , а и данък телевизия - 116 евро :ranting:

между другото , ако не печелиш над минималната работна заплата /около 1200евро/ , не плащаш нито един от тези данъци и държавата те води социално слаб и ти дава годишна помощ , както и ти помага да си платиш жилищния наем ! има пет седмици годишен платен отпуск и задължително здравно осигуряване...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 23 Мар 2010, 16:17

И една интересна сметчица. Знаете ли колко печелят от лихва "определени" хора само от това ,че неизплащат парите на фирмите които седят в трите банките с държавни пари.
10 000........НА ДЕН. Не бе те няма кво да откраднат предишните не са оставили нищо :mhihi:
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 23 Мар 2010, 16:37

BMW_RIDER написа:И една интересна сметчица. Знаете ли колко печелят от лихва "определени" хора само от това ,че неизплащат парите на фирмите които седят в трите банките с държавни пари.
10 000........НА ДЕН. Не бе те няма кво да откраднат предишните не са оставили нищо :mhihi:

Е тука си в грешка обаче. Да кажем имаш 10 милиона, които седят в разплащателна сметка (щото нали няма как да са на едногодишен влог, като ще ги изтеглиш след 3 дена) , на разплащателната сметка лихвите са 0.1 % , което имаш 10 000 лв на година лихва, или 27.397 лв на ден лихва :mhihi: За 3 дена ще спечелят няма и 100 лв :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 23 Мар 2010, 16:44

dimithur написа:
BMW_RIDER написа:И една интересна сметчица. Знаете ли колко печелят от лихва "определени" хора само от това ,че неизплащат парите на фирмите които седят в трите банките с държавни пари.

Е тука си в грешка обаче. Да кажем имаш 10 милиона, които седят в разплащателна сметка (щото нали няма как да са на едногодишен влог, като ще ги изтеглиш след 3 дена) , на разплащателната сметка лихвите са 0.1 % , което имаш 10 000 лв на година лихва, или 27.397 лв на ден лихва :mhihi: За 3 дена ще спечелят няма и 100 лв :mhihi:

Първо сумата е далеч над 10млн. Второ не са на разплащателна сметка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Мар 2010, 16:52

dimithur написа:

не е бъш така,имаме 10 милиона имаме и годишна лихва 7% имаме и делено на 12 месеца,имаме и делено на 30 дена и се получава по около 1933,33 лева на ден...при 10 милиона,а при милярд същото се умножава по ...до милярд :mhihi:

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 23 Мар 2010, 16:56

:OT: Ooooooooooф

Никой няма да ти даде лихва от 7% ако парите не седят в тая сметка на годишен влог - затваряш ги там и висят поне една година или 6 месеца или 3 . А както казах, лихвата по разплащателна сметка е 0.1% НА годишна база , точно 30 лв на ден зимат за 10 милиона, стига изкарвайте под вола теле и вярвайте на глупави слухове пуснати от журналисти
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 23 Мар 2010, 17:02

dimithur написа::OT: Ooooooooooф

Никой няма да ти даде лихва от 7% ако парите не седят в тая сметка на годишен влог - затваряш ги там и висят поне една година или 6 месеца или 3 . А както казах, лихвата по разплащателна сметка е 0.1% НА годишна база , точно 30 лв на ден зимат за 10 милиона, стига изкарвайте под вола теле и вярвайте на глупави слухове пуснати от журналисти

Опа това са всичко друго но не и слухове на журналисти. Тая сметка е правена от хора доста напред и не съм я прочел от никъде. Лихвата е около 2.5% а парите около милярд.

Тука не става въпрос за дедо дето отишъл да внесе 300лв на разплащателна сметка, а за огромни суми на държавата.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 23 Мар 2010, 17:06

Като разцъкахте за пари, 1 млн българи, бачкат навън мин. вкарват в България на месец по 500 евра = 500 млн евра на месец, иначе нЕмало кинти у тая държава.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: комерсиални БМВ-та...

Мнение от lakmus » 23 Мар 2010, 17:36

flame написа:Аз лично през живота си не съм срещал прост човек, на който ако му вдигнат данъка (или по друг начин му бръкнат повече в джоба) да не вдигне олелия до небесата.
Обаче се е случвало да говоря с интелигентни хора, които зад непопулярни мерки виждат възможност за дълготрайно оздравяване и подобрение.

Както и никога през живота си не съм срещал прост футболен фен, който да не е бесен от загубата на любимия си отбор (дори да са играли добре и красиво).
Но съм виждал много футболни фенове, които са се гордяли с любимия си отбор в трудни моменти (въпреки, че примерно са загубили или не са станали шампиони).

Просто :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ....

Мнение от netsurfer_bg » 23 Мар 2010, 17:51

dimithur написа::OT: Ooooooooooф

Затова парите за болници и т.н. ги бавят с месеци, защото са на разплащателна сметка ... мечтател ... парите са в банки на 1-2-3 месечни депозити ...
BMW 318is E30 / BMW 318ci m54b25 кабрио :) / BMW е90 318d
ех '06 AUDI A8 4.2 ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 23 Мар 2010, 17:53

lakmus написа:

Както и никога през живота си не съм срещал прост футболен фен, който да не е бесен от загубата на любимия си отбор (дори да са играли добре и красиво).
Но съм виждал много футболни фенове, които са се гордяли с любимия си отбор в трудни моменти (въпреки, че примерно са загубили или не са станали шампиони).

Просто :bowdown:

Просто, ама само когато тези, които прилагат непопулярни мерки знаят какво правят и не гледат да се "облажат" и те покрай мерките. ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата