Айде да ни е честит новия данък :(
Модератор: Общи модератори
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Айде да ни е честит новия данък :(
Абе вярно ли излиза че на 525Д 163 коня, данъка ще дойде на към 450-500 левчета.
Някой знае ли Е39 520и която реално е 110 кв и 148 коня колко я водят по каталозите тука в БГ

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
nightdriver написа:kokobm написа:Penchev написа:AGT написа:kokobm написа:
Георги Пенчев
Пенчев, с убеждението съм, че си много интелигенто момче, но да смяташ, че всичко това се прави, защото нямало какво да се краде?????????
Знам, че си видял 'свят' и въпреки това можеш да кажеш, че им завиждаш на всички българи навън??? Аз също съм ги видял, в какви кутийки се блъскат по щатите и в какви квартали живеят, и на много други места, знам как живеят и на острова, макар, че не съм бил там. И да, масово изселение има, ама в обратна посока, щото е лесно да не си излизал от Люлин сити и да говориш колко розово е навън, а съвсем друго е наистина да си бил там, да знаеш как се бачка, как си оставаш никой, колко данъци плащаш ако си легален изобщо и т.н.
Колега, ще ти кажа само , че във франция няма нито пътен данък , нито данък лукс върху автомобилите !
За останалото , което си писал не ми се коментира , има известна доза истина , но не слагай всички имигранти под един знаменател !
Прекрасно, а би ли споделил какви са данъците като цяло във Франция? В емирствата няма пък никви данъци и социално осигуряване, всичко е безплатно, е и? Разбира се, не слагам всички емигранти под един знаменател, но предполагам ще се съгласиш как живеят болшинството от тях, и не казвам, че е защото са мързеливи, нетрудоспособни и т.н.
flame написа:Аз лично през живота си не съм срещал прост човек, на който ако му вдигнат данъка (или по друг начин му бръкнат повече в джоба) да не вдигне олелия до небесата.
Обаче се е случвало да говоря с интелигентни хора, които зад непопулярни мерки виждат възможност за дълготрайно оздравяване и подобрение.
Явно във Франция е пълно с прости хора, затова са толкова зле, завалиите.

spacepl написа:Абе вярно ли излиза че на 525Д 163 коня, данъка ще дойде на към 450-500 левчета.Някой знае ли Е39 520и която реално е 110 кв и 148 коня колко я водят по каталозите тука в БГ
Тц твоята 525-ца не я лови данък "лукс"... както и 520
.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
kokobm написа:nightdriver написа:kokobm написа:Penchev написа:AGT написа:kokobm написа:
Георги Пенчев
Пенчев, с убеждението съм, че си много интелигенто момче, но да смяташ, че всичко това се прави, защото нямало какво да се краде?????????
Знам, че си видял 'свят' и въпреки това можеш да кажеш, че им завиждаш на всички българи навън??? Аз също съм ги видял, в какви кутийки се блъскат по щатите и в какви квартали живеят, и на много други места, знам как живеят и на острова, макар, че не съм бил там. И да, масово изселение има, ама в обратна посока, щото е лесно да не си излизал от Люлин сити и да говориш колко розово е навън, а съвсем друго е наистина да си бил там, да знаеш как се бачка, как си оставаш никой, колко данъци плащаш ако си легален изобщо и т.н.
Колега, ще ти кажа само , че във франция няма нито пътен данък , нито данък лукс върху автомобилите !
За останалото , което си писал не ми се коментира , има известна доза истина , но не слагай всички имигранти под един знаменател !
Прекрасно, а би ли споделил какви са данъците като цяло във Франция? В емирствата няма пък никви данъци и социално осигуряване, всичко е безплатно, е и? Разбира се, не слагам всички емигранти под един знаменател, но предполагам ще се съгласиш как живеят болшинството от тях, и не казвам, че е защото са мързеливи, нетрудоспособни и т.н.
Има три основни годишни данъци - данък доход /върху всичко , което си спечелил през годината/ , данък собственост /ако си собственик на жилището си/ - този ми е най-омразния и общински данък /смет , градинки , улици , осветление , инфраструктура и др./ , а и данък телевизия - 116 евро

между другото , ако не печелиш над минималната работна заплата /около 1200евро/ , не плащаш нито един от тези данъци и държавата те води социално слаб и ти дава годишна помощ , както и ти помага да си платиш жилищния наем ! има пет седмици годишен платен отпуск и задължително здравно осигуряване...
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
И една интересна сметчица. Знаете ли колко печелят от лихва "определени" хора само от това ,че неизплащат парите на фирмите които седят в трите банките с държавни пари.
10 000........НА ДЕН. Не бе те няма кво да откраднат предишните не са оставили нищо
10 000........НА ДЕН. Не бе те няма кво да откраднат предишните не са оставили нищо

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
BMW_RIDER написа:И една интересна сметчица. Знаете ли колко печелят от лихва "определени" хора само от това ,че неизплащат парите на фирмите които седят в трите банките с държавни пари.
Е тука си в грешка обаче. Да кажем имаш 10 милиона, които седят в разплащателна сметка (щото нали няма как да са на едногодишен влог, като ще ги изтеглиш след 3 дена) , на разплащателната сметка лихвите са 0.1 % , което имаш 10 000 лв на година лихва, или 27.397 лв на ден лихва

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
dimithur написа:BMW_RIDER написа:И една интересна сметчица. Знаете ли колко печелят от лихва "определени" хора само от това ,че неизплащат парите на фирмите които седят в трите банките с държавни пари.
Е тука си в грешка обаче. Да кажем имаш 10 милиона, които седят в разплащателна сметка (щото нали няма как да са на едногодишен влог, като ще ги изтеглиш след 3 дена) , на разплащателната сметка лихвите са 0.1 % , което имаш 10 000 лв на година лихва, или 27.397 лв на ден лихваЗа 3 дена ще спечелят няма и 100 лв
Първо сумата е далеч над 10млн. Второ не са на разплащателна сметка.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
dimithur написа:BMW_RIDER написа:И една интересна сметчица. Знаете ли колко печелят от лихва "определени" хора само от това ,че неизплащат парите на фирмите които седят в трите банките с държавни пари.
Е тука си в грешка обаче. Да кажем имаш 10 милиона, които седят в разплащателна сметка (щото нали няма как да са на едногодишен влог, като ще ги изтеглиш след 3 дена) , на разплащателната сметка лихвите са 0.1 % , което имаш 10 000 лв на година лихва, или 27.397 лв на ден лихваЗа 3 дена ще спечелят няма и 100 лв
не е бъш така,имаме 10 милиона имаме и годишна лихва 7% имаме и делено на 12 месеца,имаме и делено на 30 дена и се получава по около 1933,33 лева на ден...при 10 милиона,а при милярд същото се умножава по ...до милярд

Никой няма да ти даде лихва от 7% ако парите не седят в тая сметка на годишен влог - затваряш ги там и висят поне една година или 6 месеца или 3 . А както казах, лихвата по разплащателна сметка е 0.1% НА годишна база , точно 30 лв на ден зимат за 10 милиона, стига изкарвайте под вола теле и вярвайте на глупави слухове пуснати от журналисти
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
dimithur написа::OT: Ooooooooooф
Никой няма да ти даде лихва от 7% ако парите не седят в тая сметка на годишен влог - затваряш ги там и висят поне една година или 6 месеца или 3 . А както казах, лихвата по разплащателна сметка е 0.1% НА годишна база , точно 30 лв на ден зимат за 10 милиона, стига изкарвайте под вола теле и вярвайте на глупави слухове пуснати от журналисти
Опа това са всичко друго но не и слухове на журналисти. Тая сметка е правена от хора доста напред и не съм я прочел от никъде. Лихвата е около 2.5% а парите около милярд.
Тука не става въпрос за дедо дето отишъл да внесе 300лв на разплащателна сметка, а за огромни суми на държавата.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Като разцъкахте за пари, 1 млн българи, бачкат навън мин. вкарват в България на месец по 500 евра = 500 млн евра на месец, иначе нЕмало кинти у тая държава.
- lakmus
- младши ентусиаст
-
- Кара: комерсиални БМВ-та...
flame написа:Аз лично през живота си не съм срещал прост човек, на който ако му вдигнат данъка (или по друг начин му бръкнат повече в джоба) да не вдигне олелия до небесата.
Обаче се е случвало да говоря с интелигентни хора, които зад непопулярни мерки виждат възможност за дълготрайно оздравяване и подобрение.
Както и никога през живота си не съм срещал прост футболен фен, който да не е бесен от загубата на любимия си отбор (дори да са играли добре и красиво).
Но съм виждал много футболни фенове, които са се гордяли с любимия си отбор в трудни моменти (въпреки, че примерно са загубили или не са станали шампиони).
Просто

- netsurfer_bg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ....
dimithur написа::OT: Ooooooooooф
Затова парите за болници и т.н. ги бавят с месеци, защото са на разплащателна сметка ... мечтател ... парите са в банки на 1-2-3 месечни депозити ...
BMW 318is E30 / BMW 318ci m54b25 кабрио
/ BMW е90 318d
ех '06 AUDI A8 4.2 ...

ех '06 AUDI A8 4.2 ...
lakmus написа:flame написа:Аз лично през живота си не съм срещал прост човек, на който ако му вдигнат данъка (или по друг начин му бръкнат повече в джоба) да не вдигне олелия до небесата.
Както и никога през живота си не съм срещал прост футболен фен, който да не е бесен от загубата на любимия си отбор (дори да са играли добре и красиво).
Но съм виждал много футболни фенове, които са се гордяли с любимия си отбор в трудни моменти (въпреки, че примерно са загубили или не са станали шампиони).
Просто
Просто, ама само когато тези, които прилагат непопулярни мерки знаят какво правят и не гледат да се "облажат" и те покрай мерките.