Акумулатора ми пада постоянно
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Акумулатора ми пада постоянно
Незнам кво и стана на проклетата кола от тая зима но почна да изцежда акумулатора през няколко дни. Алармата е фабрична и си работи нормално, колата е '96 E36 318is, акумулатора е на 2 години, тестваха го в гаранция и работи нормално, не е дефектирал. За утечка искам специално да кажа, че мерих няколко пъти и нямаше беше 0.01-0.02 и имам съмнения, че се появява някакъва временна утечка примерно като оставя колата 2-3 дена не я карам, чувам алармата понякога да сработва и да спира, като слезнах да проверя кода по LED-а до скоростния лост видях, че мига 2 пъти, проверих книжката и там пише - absorption и нарисувана една крушка, което предполагам означава, че нещо почва да гълта ток и затова се пуска сирената
Много ме ядосва това, от 2 седмици насам е и проклетото нещо ме оставя в най-неподходящите моменти. Имате ли някаква идея откъде може да се получава тази утечка от време навреме, пробвах да оставям колата без аларма, изгасих плафона, няма светещи лампи и пак същото
ps.забравих замерих и алтернатора зарежда нормално 14.2 на къси :o

Много ме ядосва това, от 2 седмици насам е и проклетото нещо ме оставя в най-неподходящите моменти. Имате ли някаква идея откъде може да се получава тази утечка от време навреме, пробвах да оставям колата без аларма, изгасих плафона, няма светещи лампи и пак същото

ps.забравих замерих и алтернатора зарежда нормално 14.2 на къси :o
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Re: Акумулатора ми пада постоянно >:\
Колега, аз имам абсолютно същия проблем с тая разлика, че алармата не се пуска.Колата също е 318is, но 97-ма.Акумолатора ми е чисто нов, няма утечки и зареждането е перфектно.Ако не я карам 2 дена няма проблеми, но ако са 3 е абсолютно мъртва.С какъв акумолатор си?Аз съм с MONBAT и вече започвам да мисля, че просто си е ташак.Преди този акумолатор карах с един 54 амперов на неизвестна марка и нямах такива проблеми.Майстори я гледат вече 2-3 пъти и всеки казва, че всичко е в нормите и по колата всичко е изправно.Акумолатора е в гаранция и тия там го гледат, тестват и също е добре.С интерес ще следя темата пък ако установя нещо междувременно ще пиша.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Аз съм с ACDelco 62ah и досега не се е случвало нищо. Monbat е малко скапана марка ама все пак като е нов немисля, че е от акумулатора. Сега потърсих малко в американските форуми и мисля да пробвам евентуално да хвана утечката някой път ако се задейства алармата да слезна и да замеря и да махам по един предпазител докато намеря откъде е.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Колеги, проверете си акумулаторите, но да им замерят тока. Като чета какво пишете май ще купувате нови акумулатори. Това дето се включва сирената на алармата, е защото акумулатора е изчерпан. Същото се получава и когато го откачиш. В сирената има батерия (акумулаторна).
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Работата с акумулатора е лесна,откачете ги за 3-4 дена и после прабвайте да запалите,ако стане - почвайте колите. Като човек който кара доста с Монбат,мога да кажа че не са "ташак",а аз обичам колата да ме чака на габарити докато си пия кафето... 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- bmw318tds
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS
Щом си замерил акумулатора и е добре значи има утечка. Според мен пробвай вариантите да разминш твоя акумулатор с друг за няколко дни да си сигурен на 100% че не е от него или да изключиш сирената с ключето за да ти отпадне сумнението и за алрмата 

- Tisho_BMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 черна,Е60 синя
Сваржи един мултимер на амперметър последователно и виж какви стойности показва!
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
И аз имам същия проблем пак ИС ка за 2 дена стартера върти като луд на 3 тия няма никой даже и плафоните не светят,като замеря с амперметър показва 0,98/1,00 и като извадя бушон 35 няма черпене,но лошото е че не ми работи централното така.
Пробвай да извадиш 35 ти бушон и виж как ще е.
Скоро ще махне кутията с бушоните да проверя дали няма нещо подвързано там да го истръгна ако е някъкво побългаряване
Пробвай да извадиш 35 ти бушон и виж как ще е.
Скоро ще махне кутията с бушоните да проверя дали няма нещо подвързано там да го истръгна ако е някъкво побългаряване

- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Ако карате колите на малко разстояния и ако ползвате допълнителни консуматори като : фарове , парно , халогени , реотани и т.н е нормално да неможе да се зареди . Някъде бях чел , че за едно запалване на автомобила , акумолатора след това трябва да се зарежда няколко часа за да се възстанови от тази консумация . Представете си следното , палене на колата , каране 7-8 мин и то с пуснати светлини и реотани през зимата както и парното и след това още 2-3 такива карания и акумолатора само се разрежда и почти не се зарежда . затова пада .
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
jakson написа:Ако карате колите на малко разстояния и ако ползвате допълнителни консуматори като : фарове , парно , халогени , реотани и т.н е нормално да неможе да се зареди . Някъде бях чел , че за едно запалване на автомобила , акумолатора след това трябва да се зарежда няколко часа за да се възстанови от тази консумация . Представете си следното , палене на колата , каране 7-8 мин и то с пуснати светлини и реотани през зимата както и парното и след това още 2-3 такива карания и акумолатора само се разрежда и почти не се зарежда . затова пада .

- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
PNR написа:jakson написа:Ако карате колите на малко разстояния и ако ползвате допълнителни консуматори като : фарове , парно , халогени , реотани и т.н е нормално да неможе да се зареди . Някъде бях чел , че за едно запалване на автомобила , акумолатора след това трябва да се зарежда няколко часа за да се възстанови от тази консумация . Представете си следното , палене на колата , каране 7-8 мин и то с пуснати светлини и реотани през зимата както и парното и след това още 2-3 такива карания и акумолатора само се разрежда и почти не се зарежда . затова пада .
много прав много
АЗ не съм съгласен с това,аз си карам на 3 км до работа на студен двигател фарове,реотани,туба и стартера върти като луд никакви проблеми,акомулатора ми е Хела и динамото зарежда как си трябва,не е правилно за мен...

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Фарове,парно... все тая,той генератора винаги си държи напрежението,просто му трябва време за да зареди,и да форсирваш няма да помогне.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
не знам полезна насока ли е, но опитай да мериш за отечка на включена аларма. излъжи я че капака е затворен пък мери тогава... на мен ми се струва логично - предполагам че мериш нормална консумация на изключена аларма и отключена кола, пък като я заключиш за два дни пада... по-нагоре някой писа че като извади бушон на централното и пада консумацията. да не е с повишена консумация самата аларма, нещо по централно, знам ли...
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
Колеги имах подобен проблем - падане на акомулатора
купих нов и след 1 седмица отидох да запаля колата и кур нема палене , направо щех да се гръмна
Тогава се разчетох и з форума че касетофоните като не им свалиш панела и държат предусилватели и краини стъпала под напрежение и гълта ток.
Тогава почнах да си свалям панела на касетофона и от тогава нямам ядове, дори лятото 1 месец не беше пипана че бях по морето и немаше ядове
ПС . Мисля че това го правят само по голямите класове СД та
Моя е Паинер с графичен дисплей 

купих нов и след 1 седмица отидох да запаля колата и кур нема палене , направо щех да се гръмна

Тогава се разчетох и з форума че касетофоните като не им свалиш панела и държат предусилватели и краини стъпала под напрежение и гълта ток.
Тогава почнах да си свалям панела на касетофона и от тогава нямам ядове, дори лятото 1 месец не беше пипана че бях по морето и немаше ядове

ПС . Мисля че това го правят само по голямите класове СД та

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Изрода написа:Колеги имах подобен проблем - падане на акомулатора![]()
купих нов и след 1 седмица отидох да запаля колата и кур нема палене , направо щех да се гръмна![]()
![]()
![]()
Тогава почнах да си свалям панела на касетофона и от тогава нямам ядове, дори лятото 1 месец не беше пипана че бях по морето и немаше ядове![]()
ПС . Мисля че това го правят само по голямите класове СД таМоя е Паинер с графичен дисплей
И моя е Пайнер с графичен дисплей обаче проблема не идва от него.Пробвах единия път беше със свален панел и пак изяде тока.Моята кола спецялно е мерена за утечка с пусната аларма и всичко е нормално.
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3