Check Engine Light защо не работи???

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Check Engine Light защо не работи???

Мнение от slitter » 17 Мар 2010, 2:47

Колеги защо при някои модели не работи тая лампа, а при други работи??? В смисъл защо като дадеш на контакт тя чеква и ако всичко е ок гасне, а при други нито чеква, нито светва дори, ако има проблем? Има ли начин да се активира или просто е сложена за окраса. Интересното е, че при тест на таблото светва, но само тогава!!! :) Има ли реално обяснение защо е така - при едни я има при други я няма!

старши ентусиаст
Аватар

Re: Check Engine Light защо не работи???

Мнение от slitter » 17 Мар 2010, 22:17

Maй никой не знае, а??? :) :lol: :lol: :lol:

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 17 Мар 2010, 22:43

Този контролер не се поддържа от всички модели. Тва е нещо като БК.... има го ама не е активно. Но има и табла скопени..... Кажи някой конкретни модели да видим дали аз не съм правил такива коли и да погледна... :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 18 Мар 2010, 1:07

milennyc написа:Този контролер не се поддържа от всички модели. Тва е нещо като БК.... има го ама не е активно. Но има и табла скопени..... Кажи някой конкретни модели да видим дали аз не съм правил такива коли и да погледна... :yes:

Ами моето например е така! Кажи как да разбера кой му е модела, за да ти кажа и да видим дали не може нещо да му направим!

П.С. Между другото, погледнах в книжката и за моя модел кола дават, че тая лампа свети когато има влошени емисии от изпускателната система! Поне така пише по повод тая индикация!

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 18 Мар 2010, 10:22

Тая лапмпа е сложена в изпълнение на OBDII и EOBD стандартите, т.е. най-вече светва при малфункшъни свързани с отделяните вредни емисии. USA приемат първи стандартите и колите там я имат задължително от '96г. (MIL я наричат хамериканците), докато ние европейците сме винаги няколко години след щатите :mhihi: и европейските коли я имат от към 2001г.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 18 Мар 2010, 11:11

badsharki написа:Тая лапмпа е сложена в изпълнение на OBDII и EOBD стандартите, т.е. най-вече светва при малфункшъни свързани с отделяните вредни емисии. USA приемат първи стандартите и колите там я имат задължително от '96г. (MIL я наричат хамериканците), докато ние европейците сме винаги няколко години след щатите :mhihi: и европейските коли я имат от към 2001г.

т.е. значи ли това, че ако има проблем със сондите ще светне??? (не ми се занимава да лягам и да иключвам някоя, за да провера!) Аз също я прочетох тая информация в интернет, но до колко е верна не се знае, щото а кажете ми що тогава на майка ми корсичката от 96-97г. я има и си работи и светва да се чекне преди да се запали колата, а светва и ако има ел. проблем някъде, щото съм я виждал да свети по този повод. Така че имя я некааква, ама каква е точно... не се знае! Да не говорим, че има модели на е46 преди 2001г., да речем 2000, даже и на 1999 (320) съм виждал, които си им работи. За мен е интересно дали този контролер е изключен и може да се включи, както е с борд компа и както Милен каза или не може, щото е скопено таблото или версията на таблото е стара и т.н. Със сигурност не ми е светела досега заради ел. проблем, щото като ми се прецака дебитомера не светна, като го изключвах от буксата - пак не светна, въобще не свети!!! А според мен е добре да свети както си му е реда, за да ти сигнализира, когато има нужда да се погледне нещо! Та дори може да светне, заради прецакан клапан на картерните газове, щото рефлекторно оказва влияние върху изпускваните емисии, т.е. компа сигнализира за грешка в сондите макар да им няма нищо, а просто проблема е в газоразпределението от клапана. При мен сега се сещам, че и тогава не светна, щото го имах тоя проблем с клапана и ми записваше грешка за сондите!

П.С. прави ми впечатление, че лампата не работи при следните модели:
316 и 318 произведени до 2000г., произведениете след 2000 г. я имат и работи
320 и нагоре произведени до 2000 и нагоре си я имат, независимо от годината
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: малките двигатели до 2000 я нямат!
ВЪПРОС: може ли да се активира??? :)

Потребител
Аватар
Кара: 318i, 98г, 1,9

Мнение от maxy » 21 Мар 2010, 21:05

аз съм 318 "98 и не свети и при мен. все съм мислел да пускам тема ама ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нормално

Мнение от scipo » 21 Мар 2010, 21:13

Колеги разглабяли ли сте си таблото? Защото на 1 фр докато му слагагме ринговете и като разглобихме таблото имаше парцалче в/у лампата за Еърбега, а съм чувал и за др коли с парцалчета. Явно това ще се окаже поредния български номер за продаване на коли.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 22 Мар 2010, 2:56

Не колега, не от парцалче! Просто е неактивна и така е при всички 316 и 318 до 2000 г. Всеки може да си я тества лампата с теста на таблото - светва, но само тогава, но аз тези неща ги споделих вече... ако някой има идея дали може да се активира, нека сподели... някой, който е работил с БМВ Сканер например, щото с ДИС и Инпа със сигурност не става!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 22 Мар 2010, 9:21

И аз преди година и половина бях пуснал подобна тема, по която смислен отговор не получих. И при мен е така- при тест на таблото светва, но само тогава. Това е факт, колегата е прав и с моделите и с годините, но защо е така, каква идея са имали германските инженери, като са го оставили така?

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 22 Мар 2010, 9:50

За да ви е гадно :mhihi: , аз не знам защо пускат скопени табла за БК, без лостче за БК.... и кви ли не страни не активни екстри а подготвени за това.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 22 Мар 2010, 11:14

Добре, нека се разберем така, нека някой, който има програма за бъзикане на недостъпните за фирмените диаг. софтове хитринки като Сканера например, да опита да види какво може да се получи, да се види има ли подготовка едно такова табло и ако естествено има и възможна опция за кодиране да я пробва! Аз нямам сканер, но ако ми изпадне ще взема един и ще пробвам и ще пиша. Ако някой междувременно има, нищо не му пречи да види как седят нещата!

Назад към E46