Айде да ни е честит новия данък :(

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Re: Айде да ни е честит новия данък :(

Мнение от Wolfen » 21 Мар 2010, 19:32

Заради така наречената криза заплатите в Адеко бяха силно занижени. И то не толкова заради кризата, ами за да лапнат по-големи бонуси от мениджмънта. Доста погрешна политика .. заради твърде ниските заплати търсенето на кадърни служители става мисията невъзможна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 21 Мар 2010, 19:33

Bella написа:
xpl0d написа: .............

К'во общо имат размера на дължимите данъци с т'ва че ти не можеш да се разбереш с частна фирма относно размера на заплащането . И кой е казал ,че всички трябва да живеете в София и да карате коли от по 150 к.с .Всеки се разполага според чергата си ;)

Викаш една астра ц20хе за 4бона си е лукс а? Ще ми е интересно да видя как ще накараш частника да ти даде не 500 а 1000лв :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Мнение от ZLATEN » 21 Мар 2010, 19:34

Такова нещо като безплатен обяд няма никъде. Редно е големите
мотори да плащат повече. Можеше просто този данък да го разхвърлят
в горивото.

Като искаш да си баровец и да разтриваш 286 кончета, трябва да си
плащаш за тарикатлъка. Не може царвул с 800 лв заплата да купи
300 коня кола, след това да ни изпотрепе по улиците, защото не
може да я поддържа, и да и смени дисковете с една заплата ...
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 21 Мар 2010, 19:39

Онзи ден минавах с колата нагоре по бул. Витоша, от малкото НДК към Южен парк ... ами от двете страни на пътя ... то бяха 911ки, Кайени, Мерцедеси, Туареци, мярнах една М6ца ... и се зачудих дали собствениците им плащат данъци, както всички ние ... силно се съмнявам.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 21 Мар 2010, 19:40

Bella написа:

К'во общо имат размера на дължимите данъци с т'ва че ти не можеш да се разбереш с частна фирма относно размера на заплащането . И кой е казал ,че всички трябва да живеете в София и да карате коли от по 150 к.с .Всеки се разполага според чергата си ;)

:clap:

Аз също м/у 1во и 5то число на месеца съм 1300-500 лева назад, ма кво??

[FF]GODFLESH написа:
kokobm написа:
[FF]GODFLESH написа:за жалост и това не са антикризисни мерки...а кво правиме с държавната администрация? Нормално е да се дразниме при положение че управляващите не дават пример със себе си на обществото...

Още един непрочел статията..

много добре си я прочетох...имах предвид да се ореже от към щатове администрацията щото има толкоз много хора там дето само седят и вземат пари без нищо съществено да правят...

Тук може да си прав, макар, че мисля се понамали администрацията последно време

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 21 Мар 2010, 19:40

///peter написа: Викаш една астра ц20хе за 4бона си е лукс а? Ще ми е интересно да видя как ще накараш частника да ти даде не 500 а 1000лв :roll:

Ми да за някои си е лукс щото т'ва им е последна грижа и едва насмогват да си платят консумативите камо ли коли да поддържат . Не съм казала,че съм съгласна и е правилно ,но е факт .За другото не мога да кажа нищо -за момента не ми се е налагало да знам как се получават нещата :roll:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 21 Мар 2010, 19:44

ZLATEN написа:Такова нещо като безплатен обяд няма никъде. Редно е големите
мотори да плащат повече. Можеше просто този данък да го разхвърлят
в горивото.

Като искаш да си баровец и да разтриваш 286 кончета, трябва да си
плащаш за тарикатлъка. Не може царвул с 800 лв заплата да купи
300 коня кола, след това да ни изпотрепе по улиците, защото не
може да я поддържа, и да и смени дисковете с една заплата ...

Много правилно, живеех в държава, където ако заплатата ти е под определена сума (не я помня) не можеше да си изкараш книжка!!!!!!! Повярвайте ми, там нямаше свалени М-паркети и квото и да било от кола
Последна промяна FaceOff на 21 Мар 2010, 20:06, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 21 Мар 2010, 19:45

Нали видяхте резултатите от дино тестовете в Хеед. К'ви 150 коня, к'ви пет лева :mhihi:

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 21 Мар 2010, 19:47

Bella написа:

1-Просто беше пример за това че България няма нищо общо с Гърция или Германия... и по принцип с която и да е държава в Европа... в отрицателния смисъл имам впредвид.
2-Защо трябва заради някакви тъпаци да се ограничавам в мощността и обема на колата си?
3-Никой не е казал, че всички трябва да живеят в кирливата София. Просто в София има най-голямо предлагане на работа. Прост пример като влезеш в jobs.bg едно 80% от обявите са от София. Особено пък за хора с подобна на моята професия, София е единственото място, където могат да си намерят криво ляво някаква работа. Та в общия случай от принуда, това е главната причина, от принуда маса народ напуска родния си край и се забива в кирливата София. Щото ако си седи вкъщи ще умре от глад. Затва всички се ориентират към София, а не че е нещо коой знае колко хубав, готин и т.н град. Лично на мен винаги ми е бил противен, е противен и ще бъде противен. Аз затва си казах, като ще е София, по-добре да е извън BG направо и така и направих.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 21 Мар 2010, 19:48

xpl0d написа:..

експлод диалектен, иди в Германия или Гърция. =)

пс. има и други държави с г като Гана и Гватемала =)
what a helluva ride

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 21 Мар 2010, 20:05

аз до колкото разбрах, това е 20% данък от стойността при закупуване на колата

така или иначе при закупуване при нотариуса всеки пише, че я купува за 1000 лв. така че реално се съмнявам да има някакво драстично поскъпване

само наистина скъпите коли, които минават през фирми ще гризнат дървото, защото там се прехвърлят на пълна стойност, но те не са много за жалене
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Мар 2010, 20:28

А данък върху лихвата на депозит над 100к как звучи? :shock: :kuku: Един път данък печалба като си ги изкарал и после данък лихва :nono: Кво ми пречи да си ги държа в гръцка банка примерно? И кво луксозно има на кола 150 коня, секи втори 5-6 годишен двулитров дизел ги има. То по същество май самия текст "данък лукс" е сбъркан, щото в цял свят данък лукс се вика акциз и се събира еднократно върху луксозните стоки и се начислява в първоначалната им цена.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 21 Мар 2010, 20:38

Дано скоро падне това правителство! Много ще се радвам.
Всякаква паплач влезе там и нищо хубаво няма да видим! Вече почна да си личи.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 21 Мар 2010, 21:06

Club BMW написа:Дано скоро падне това правителство! Много ще се радвам.
Всякаква паплач влезе там и нищо хубаво няма да видим! Вече почна да си личи.

Файда няма. Тез педали ще се махнат други ще дойдат. Така е било, сега е така и като гледам няма изгледи да е по-различно в бъдеще. :no:
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 21 Мар 2010, 21:13

не! не се гордея ,че не си плащам данъците! плащам колко да не е без ич и като да не ме фанат! а го правя ,защото плащам от 24г такива неща и не съм видял нищо срещу тях. съжалявам,но като по-тъп не смятам да плащам за нещо,което не получавам. да -в ню дзилънд сигурно са високи данъците, ма като ги земат не ги гепат ,а ги харчат в инфраструктура,полиция,здравеопазване и други екстри за народонаселението. а тука като ги платя и ги гепат -ми сори ,ма не ми се дават ,за да ги открадне някой.
и да-по-имащите трябва да плащат повече! така е навсякъде,но тука 150 коня е смешно и ше засегне една камара народ. и те не са най-богатите! смешно е!
трябвало да се храни тая държава!?!? ми нека! ма не виждам кво са свършили толкова държавните служби за мен ,за да им платя това,което искат! нито сигурността ми е сигурност,нито правораздаването-ега па не чакам 10г ,за да осъдя някой пумияр ,дето ме е обрал,нито здравеопазването,което плащам по няколко пъти .....! сори! да го духат!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата