Масло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
Масло
Здравейте.
От 3 месеца имам БМВ Е36 316i.Колата е с всички екстри,със страхотен вид и изрядна технически.Даже е с дигиталния климатроник:)
Но преди месец и нещо смених маслото и сложих Лики Моли ниакаква полусинтетика с добавка и е графитено на цвят.Тъй като предишния собственик на колата беше направил пълен ремонт на мотора с части от Дару Кар изключвам варианта да гори масло.Но има едно изпушване като го запаля,предимно на топъл двигател.За 3 хил.км. няма видима разлика на щеката,стои си там, където съм го налял.Но ми се струва, че и повдигачите почукват.Това чукане го нямаше с предишното масло и с това, в първите дни на употреба.Познавам и майстора, който го е правил-сменил е всички гарнитури, сегменти, гумички на клапаните, разпределителен вал,семеринги,дори и притискателния и феродовия диск.
Искам мнението ви дали да го махам това масло или да си карам още поне малко с него.И съвет какво да сложа.
Така съм взел колата, има страхотна музика за над 2 хил.лв.Чисто нова YOKOHAMA - тия с каналите, джанти AC SHNITZER.Абе харесва ми много и не искам да се...а на нея.Ще съм благодарен за компетентните Ви мнения!
От 3 месеца имам БМВ Е36 316i.Колата е с всички екстри,със страхотен вид и изрядна технически.Даже е с дигиталния климатроник:)
Но преди месец и нещо смених маслото и сложих Лики Моли ниакаква полусинтетика с добавка и е графитено на цвят.Тъй като предишния собственик на колата беше направил пълен ремонт на мотора с части от Дару Кар изключвам варианта да гори масло.Но има едно изпушване като го запаля,предимно на топъл двигател.За 3 хил.км. няма видима разлика на щеката,стои си там, където съм го налял.Но ми се струва, че и повдигачите почукват.Това чукане го нямаше с предишното масло и с това, в първите дни на употреба.Познавам и майстора, който го е правил-сменил е всички гарнитури, сегменти, гумички на клапаните, разпределителен вал,семеринги,дори и притискателния и феродовия диск.
Искам мнението ви дали да го махам това масло или да си карам още поне малко с него.И съвет какво да сложа.
Така съм взел колата, има страхотна музика за над 2 хил.лв.Чисто нова YOKOHAMA - тия с каналите, джанти AC SHNITZER.Абе харесва ми много и не искам да се...а на нея.Ще съм благодарен за компетентните Ви мнения!
...............................
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
Re: Масло
[quote="vesko4114"]Здравейте.
Познавам и майстора, който го е правил-сменил е всички гарнитури, сегменти, гумички на клапаните, разпределителен вал,семеринги,дори и притискателния и феродовия диск.
Да не си помисли някои само че притискателния и феродовия диск ги слагам към компонентите на двигателя....че малко така се изразих:)
Познавам и майстора, който го е правил-сменил е всички гарнитури, сегменти, гумички на клапаните, разпределителен вал,семеринги,дори и притискателния и феродовия диск.
Да не си помисли някои само че притискателния и феродовия диск ги слагам към компонентите на двигателя....че малко така се изразих:)
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
масло
Ами не знам дали това при мен е "проблем" или нормално.Но не мисля, че трябва да пуши като запали.Още по-малко, че всичко по двигателя е ново.
Какво ми препоръчвате да сложа?TOTAL QUARTZ полусинтетика?
Какво ми препоръчвате да сложа?TOTAL QUARTZ полусинтетика?
- hemi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535 iA . W124 260E , 929 Fireblade
не се притеснявай и аз съм със същото масло,добро е,но не забравяй при тези двигатели до 8к км смяна на маслото и филтъра,смазването на разпределителния вал е доста куцо и при запушване на маслопроводите отгоре,става белята!
- Малкия
- М40 Forever
-
- Кара: M
Изглежда не и понася това масло
Аз съм с ЛЕМФИОРДЕР немско 15/40 и колата заспа! според мен е наи добре да го смениш и да видиш с друго нали ще прави същия проблем! Пробваи с БМВ масло има го в дару на оборище и в Аутофешъна
Успех

само това
това масло "лики моли" всъщност е едно от най-подходящите за всеки двигател масло (с МОS2 молибденов ди сулфид). аз карах с такова(минерално), сега карам с "валволин" и съм си купил пак 'лики' само че този път полусинтетика (нямам търпение да го сменям вече). просто ако си с такова масло мисли за проблем от друго място.. и все пак shit happens
ТРИТЕ БУКВИ
всичко друго е компромис
всичко друго е компромис
Веско
вече говорихме с теб за това масло и ти казах,че става да си смазваш веригата на колелото(ако ти е старо колелото:mhihi: )
Не се гаври с колата си,ако не изкаш да оставиш някой лев в Ловеч,то тогава го смени в Сф.но го направи най-сетне

Не се гаври с колата си,ако не изкаш да оставиш някой лев в Ловеч,то тогава го смени в Сф.но го направи най-сетне

http://img190.imageshack.us/i/rokopodpis.mp4/...шофирай разумно
'84- е30- 323 '93- е36-318ис
'89- е30- 316 '00-е46-320
'91- е34- 518 '94-е34-525tds
'92- е36- 318
'90-е30-бяла
'98 е36 -черно комби
'97 е36 -сиво комби
'92- е36- 318
'90-е30-бяла
'98 е36 -черно комби
'97 е36 -сиво комби
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
:)
Роска, аз го смених, пак го има това леко изпушване при палене на топъл двг.Не знам и аз от какво.Сложих Тotal Quartz полусинтетика.....абе явно нещо друго има, за да изпушва.... 

през ауспуха излизат изгорелите газове,той не е отдушник на ДВГ за да излизат само маслени изпарения
Т.е нзпушването може да е свързано с горивото
П.С Давай повече газ на колата и по-малко я пипай.
П.С2 През зимата ,на нашия завой всичко ще се оправи

Т.е нзпушването може да е свързано с горивото

П.С Давай повече газ на колата и по-малко я пипай.
П.С2 През зимата ,на нашия завой всичко ще се оправи

http://img190.imageshack.us/i/rokopodpis.mp4/...шофирай разумно
'92- е36- 318
'90-е30-бяла
'98 е36 -черно комби
'97 е36 -сиво комби
'92- е36- 318
'90-е30-бяла
'98 е36 -черно комби
'97 е36 -сиво комби
...............
само да вметна че в инструкцията за експлоатация на е36 м40 пише масло 15w40.що ги хакате тия синтетики 

Човек се учи докато е жив,но никога не е късно да стане за резил
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
В ЛУКОЙЛ има Лики Моли 10W40 на цена от 50лв май беше. Добро ли е или е менте за тази цена. В МЕТРО има MOBIL и то беше на тази цена май. Кое за мзема ? Или за слагам КАСТРОЛ?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: ...............
jordan написа:само да вметна че в инструкцията за експлоатация на е36 м40 пише масло 15w40.що ги хакате тия синтетики

Never mistake motion for action...
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2