Странно пропушване!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Diddul
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320i 2001г.
Странно пропушване!
Здравейте от скоро съм собственик на BMW 320i 2.2l двигател...Преди няколко дни се пребирах от Русе и реших да го понастапя малко и забелязах на огледалото за задно виждане как излизат по тъмни от нормалното газове и в повече(това е при скорост около 120-130км/ч) спрях огледах я нищо, спря и да кади ! Започнах да си я карам с 90-100км/ч и нямах повече този проблем , но не посмях да опитам отново да достигна тази скорост за да не се случи нещо!
На какво може да се дължи това??
На какво може да се дължи това??
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: Странно пропушване!
Харчи ли масло колата ?
Хубаво е да го смениш маслото със всички филтри за да си сигурен кога и с какво масло караш (може и да си го направил)
Хубаво е да го смениш маслото със всички филтри за да си сигурен кога и с какво масло караш (може и да си го направил)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Diddul
- Потребител
-
точно когато се случи това такмо се пребирах от Германия от там си вкарах колата но се наложи да минем през Румания и така през Русе...
Когато бях там проеверих маслото беше на максимум....на следващия ден след като се случи пропушването го преоверих пак беше си на същото ниво!
предполагам не гори масло, защото за 1800км които изминах нивото беше еднакво !!!!
Когато бях там проеверих маслото беше на максимум....на следващия ден след като се случи пропушването го преоверих пак беше си на същото ниво!
предполагам не гори масло, защото за 1800км които изминах нивото беше еднакво !!!!

- Diddul
- Потребител
-
Маслото е на макс от както трагнах от германия за насам! утре ще ходя да сменям всички консумативи!!!
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
То това колега може и да е заради некачествено гориво, веднъж като заредих Р 1-цата от една съмнителна бензиностанция започна да пуши все едно карам издухан дизел, но като си заредих след това от петрол всичко си дойде на мястото.
- Diddul
- Потребител
-
последно бях заредил в Румания от някво село може горивото да им е кофти...дано а е така да не излезе нещо по голямо !
ако някой има друго мнение нека да го сподели за да мога да проверя всичко!
ако някой има друго мнение нека да го сподели за да мога да проверя всичко!
- milen4o_9305
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ребро
- Мечтае да кара: М3 touring
ако до румъния не е имало проблем а след това значи спред мен логично е да е от горивото.Забелязал ли си разлика във варвенето от Германия и след Румъния?
- Diddul
- Потребител
-
не нямаше никакво губене на мощнос колата си вървеше нормално!днес ходих при един майстор да ми сменя разните консумативи и ми каза че може да е СИГМЕНТИ а това никак не е добре. утре съм решил като я взема от него да направя едно здраво каране по магистралата да видя как ще е!
- milen4o_9305
- младши ентусиаст
-
за сигменти трябва до колкото знам да ти похапва масалцето но най добре иди и потарси по компетентно мнение преди да се вкарваш във филми 

И аз съм с този мотор м54б22
и моята пуши, хе лапа масло, върви си...
какво да ти кажа и на мен почти никой не вярва
и моята пуши, хе лапа масло, върви си...

какво да ти кажа и на мен почти никой не вярва

- Diddul
- Потребител
-
тама и ще направя !ще следя маслото и ще ида при някой по компетентен!!като има развитие ще пиша
- milen4o_9305
- младши ентусиаст
-

- Diddul
- Потребител
-
Днес ходих да ми правят диагностика на колата!По горе бях забравил да спомена че датчика за температурата т.е уреда на таблото не работеше!закачихме я и компютара показа че датчика който показва температурата на двигатела и той е заминал а самото му показание беше "-43градуса" а този на таблото покзваше "+140градуса"!!Майстора ми обесни така......каза че цялата тази димилка която се получва при голяма скорост може да е от това,защото горивото което се подава кам ламдасондата е в мн повече заради показанието на датчика(-43градуса)(след като се оправел проблема и разхода на горива щял да падне) и тя не можела да сварва или поне аз така си го обеснявам.....иначе той каза че абсурд да са сигменти защото би трябвало и при по малка скорост да си гори масло и то много.
Някой може ли да даде компетентно мнение че аз сам доста бос в тези неща?!?!?дали е вазможно да е от това?
Някой може ли да даде компетентно мнение че аз сам доста бос в тези неща?!?!?дали е вазможно да е от това?
13 мнения
• Страница 1 от 1