Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Re: Софтуер
Колега аз имах подобен проблем с ръчното търсене а иначе всичко го дава че е ок но не мога да ползвам системата и колегите ми казаха преинсталация нацялата система но още не съм го направил така че някой компетентен да каже по въпроса
Ами честно казано не вярвам да е само преинсталиране щото вече 4-5 пъти го правя и все така дава.Най-вероятно нещо изпускам но не знам какво. 

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Jujinio написа:Най-вероятно нещо изпускам но не знам какво.
Не си стартирал ifhsrv32.exe или не си настроил правилно IP-тата в Ediabas.ini. Провери тези неща и ще тръгне.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Колега това със сървъра го направих и ИП-то е ок но ми изписва едно съобщение,което го пях пуснал в няколко поста преди това 

- Jenkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60
- Мечтае да кара: Pershing 115
Jujinio написа:Значи натискам бутона за диагностиката.Избирам Е46 давам напред и ми излиза това на снимката.Немога да разбрера откаде ми идва проблема.Като му дам Cancel ми дава напред от Manual да избирам вида на автомобила но няма фаида щото не се връзва нещо
И при мен беше така колега , бях инсталирал всичко и ИП-тата бях оправил. Главата се връзваше към виртуалната машина , обаче изкарваше точно това съобщение. Накрая като прегледах обстойно всичко от до , се оказа че порт-а в Ediabas.ini не съм го сменил и е останал 3000 както е по дефоут, а той трябва да е 6801 май беше , имаше го писано някъде по назад в темата. Промених го и всичко тръгна. Виж дали си оправил и него.
- badsharki
- ентусиаст
-
Тя грешката говори сама по себе си за проблема, т.е. няма връзка с интерфейса или проблема е между/от симулатора на диагностичната глава и/до реалния интерфейс (кабела), или в самия интерфейс (кабел). Ако приемем, че с интерфейса (кабела) всичко е ОК, проблема остава да е в Нетмана, ИП-тата (в ини файла на Едиабас и виртуалната машина) или Порта (както каза Jenkov). Друго което се сещам е в настройките на начина на свързване, с усб или ком порт, но след като ИНПА-та ви върви без проблем, може да се изключи това като причина.
Сутринта, нарочно пробвах да пусна диагностика без включен Нетман и грешката която ми изписа е точно същата като на снимката, която е постнал колегата Jujinio.
Сутринта, нарочно пробвах да пусна диагностика без включен Нетман и грешката която ми изписа е точно същата като на снимката, която е постнал колегата Jujinio.
- SmasheR
- Потребител
-
- Кара: BMW 3 series
- Мечтае да кара: New M4
- Детайли за колата: 2D 110kw 2002
Нетман-а ли осигурява връзката между кабела(USB или компорт) и главата ?
Man make the money, money never make the man.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Колеги искам да попитам-как мога да разбера дали кабела ми е ок и работи правилно?
Инсталирах ДИС-а на нов лаптоп и на нова операционна система(Уиндоус 7) и системата работи нормално,в смисъл не дава грешки но като вържа главата,тя си работи нормално,сървъра също и като пусна ДИС-а и ми дава че няма напрежение(или ниско такова) на терминал 15 и се чудя дали е самият кабел?
Ако някой може да ми помогне да пробвам с негов кабел или как да разбера дали моя е ок ще бъде много благодарен?
П.П.Скоро ми предстои пътуване до София и бих си платил ако някой колега е готов да съдейства за отстраняване на проблема

Инсталирах ДИС-а на нов лаптоп и на нова операционна система(Уиндоус 7) и системата работи нормално,в смисъл не дава грешки но като вържа главата,тя си работи нормално,сървъра също и като пусна ДИС-а и ми дава че няма напрежение(или ниско такова) на терминал 15 и се чудя дали е самият кабел?
Ако някой може да ми помогне да пробвам с негов кабел или как да разбера дали моя е ок ще бъде много благодарен?
П.П.Скоро ми предстои пътуване до София и бих си платил ако някой колега е готов да съдейства за отстраняване на проблема

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
В тази тема за заплащане и дума не може да става!
Ако си решил да почерпиш, щото тие на душата - друг въпрос!
От въпроса ти не е многоясно какво те интересува точно, по-точно кога се появява съобщението. Ако двата реда индикатори горе в дясно ти излизат и програмата работи, няма проблем. Това си е нормално съобшение на интерфейса на ДИС-а защото реално напрежението ти е около 12 или 14В. Продължавай на пред.
Ако си решил да почерпиш, щото тие на душата - друг въпрос!

От въпроса ти не е многоясно какво те интересува точно, по-точно кога се появява съобщението. Ако двата реда индикатори горе в дясно ти излизат и програмата работи, няма проблем. Това си е нормално съобшение на интерфейса на ДИС-а защото реално напрежението ти е около 12 или 14В. Продължавай на пред.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Да и двата индикатора си работят но като пусна примерно за диагностика или нещо друго пише че има слабо напрежение(9А- ако не се лъжа) към терминал 15 и не мога да си базикам нищо-има голяма вероятност аз да не правя нещо както трябва 

аз съм много изостанал в тази област вече, но си спомням че и при мен имаше такава грешка когато кабела не работи
пробвай в да свържеш главата отново от Administration - Connecting и виж въобще вижда ли се там като свободна
иначе най-сигурно е да намериш някой с работещ кабел и да пробваш с неговия и той с твоя

пробвай в да свържеш главата отново от Administration - Connecting и виж въобще вижда ли се там като свободна
иначе най-сигурно е да намериш някой с работещ кабел и да пробваш с неговия и той с твоя
- badsharki
- ентусиаст
-
martin_g60 написа:...Скоро ми предстои пътуване до София ...
Колега, ако никой не се отзове, драсни едно ЛС като тръгнеш към София.

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Мерси много колега!Края на март ще пътувам до София и ако няма развитие ще ти пиша на ЛС 

- motomaniak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Колеги,
инсталирах всичко, стартирам главата, сървъра, разпознава си Ай Пи-то, стартирам ДИС-а и
не мога да свържа главата с ДИС.
Някакви настройки в него ли трябва да направя за да я разпознае?
Със кабели и софт. от склад66 съм.
Моля дайте подробно обяснение.
Благодаря предварително.
П.С. - Трябва ли да е включен кабела за да може ДИС да се свърже с главата?
инсталирах всичко, стартирам главата, сървъра, разпознава си Ай Пи-то, стартирам ДИС-а и
не мога да свържа главата с ДИС.
Някакви настройки в него ли трябва да направя за да я разпознае?
Със кабели и софт. от склад66 съм.
Моля дайте подробно обяснение.
Благодаря предварително.
П.С. - Трябва ли да е включен кабела за да може ДИС да се свърже с главата?
LZ1MDZ
За контакт - 0888 408 234 Митко
За контакт - 0888 408 234 Митко
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Колега да ти кажа как процедирах аз:
След като си направил необходимите неща,които си описал и не е нужно кабела да ти е вързан,включваш ДИС-а и от там на Администратор и от там Кънектване на главата-има няколко елементарни действия и после един тест дали е вързана.Ако свети горе в дясно всичко значи си готов
След като си направил необходимите неща,които си описал и не е нужно кабела да ти е вързан,включваш ДИС-а и от там на Администратор и от там Кънектване на главата-има няколко елементарни действия и после един тест дали е вързана.Ако свети горе в дясно всичко значи си готов