320 Д прекъсва
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
320 Д прекъсва
Привет колеги.
Брат ми има 320 д 136к.с. 98г. От понеделник не можем да разберем какво му е. От веднъж започна да прекъва, повече като е студена и по-малко като загрее. Като я форсираме на място пуши бяло-сив дим изпушва. Две опаковки STP му сипахме, днес до Пловдив му давахме гас, уж да изчисти ако има нещо запушено... ... и нищо ... никакъв резултат.
Антифриз и масло не пипа грам.
Изчетох тука сумати теми, за какво ли не. Има мощност и си мисля че не е от турбината.
Просто прекъсва и някакси стана по шумна (като някакъв Гоуф трака
)
Ако някой има нещо в предвит ... мерси предварително.
Брат ми има 320 д 136к.с. 98г. От понеделник не можем да разберем какво му е. От веднъж започна да прекъва, повече като е студена и по-малко като загрее. Като я форсираме на място пуши бяло-сив дим изпушва. Две опаковки STP му сипахме, днес до Пловдив му давахме гас, уж да изчисти ако има нещо запушено... ... и нищо ... никакъв резултат.
Антифриз и масло не пипа грам.
Изчетох тука сумати теми, за какво ли не. Има мощност и си мисля че не е от турбината.
Просто прекъсва и някакси стана по шумна (като някакъв Гоуф трака

Ако някой има нещо в предвит ... мерси предварително.
Re: 320 Д прекъсва
отидете на майстор нещо най вероятно е от наф. помпа на 136 к са им болест ако са и на доста км.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
ГНП тва е проблема
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
milennyc написа:ГНП тва е проблема
Моля,дай по-конкретни обяснения,защо смяташ че там е проблема,какво става с помпата,какви процеси протичат че да се получи този проблем и кое точно се чупи в тая помпа???
Мерси предварително
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Под прекъсва имаш в предвид, че ту все едно отпускаш газта, ту поема, имам даже тема тук с грешките който излизат "320D придърпване + ето какви грешки" се казва темата, а също и "странно поведение". Поне при мен се появява на равни обороти, когато ускорявам не се усеща. Всички ми казват, че е от ГНП, но аз мисля да опитам с дебитомер преди това
А да не говориме, че колата милата се съмнява и в ГНП и в помпата в резервоара, но аз имам и свещи за смяна за това искам да видя при теб как ще е. Аз лятото (дано искара до тогава) ще се заемам с проблема ... сега нямам възможност.

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
BAHKATA_TDI да не реши проблема
Сподели с нас какво се е случило до тук.

ThE BeAsT написа:BAHKATA_TDI да не реши проблемаСподели с нас какво се е случило до тук.
Колегата ThE BeAsT е със същия проблем!
+1

Моля,дай по-конкретни обяснения,защо смяташ че там е проблема,какво става с помпата,какви процеси протичат че да се получи този проблем и кое точно се чупи в тая помпа???
Мерси предварително
Еми колега има две възможности - едната е да се износи нещо в механичната част, тъй като с километрите, изминати от колата тая помпа бая се е повъртела

- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
Смехихме филтъра за картерните газове и изчистихме ЕГР клапана. Като докато загрее, прекъсва, после от време на време.
Прекъсването на празен ход се изразява в това, примерно потдържам 3500 оборота, пускам педала на газта, оборотите падат до нормалните, форсирам (примерно до 4200-4300) пускам пак педала на газта и като отново подам газ и желая да поддържам 3500 оборота - и тя започва да прекъсва, да се дави и след малко се оправя. Когато започне да се дави и прекъсва - изпушва бяло-сив дим.
Прекъсването на празен ход се изразява в това, примерно потдържам 3500 оборота, пускам педала на газта, оборотите падат до нормалните, форсирам (примерно до 4200-4300) пускам пак педала на газта и като отново подам газ и желая да поддържам 3500 оборота - и тя започва да прекъсва, да се дави и след малко се оправя. Когато започне да се дави и прекъсва - изпушва бяло-сив дим.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Проблема си е в ГНП-то. Слитер го е обяснил до някъде, но това може да се каже като общи факти, който са верни. Но от тук на там си е вече диагностика на самата помпа, не на колата. То с диагностика на ДИС излиза проблем в помпата..... и до там, ако въобще хване такава грешка. Проблема при VP44 и VP30 са доста сложни, и без специялен софт трудно се диагностира. Само мога да кажа на колегата да пробва с добавка и 2-3л. бензин на половин резервоар с 1-2л. двутактово масло
. Ако не....... някой ден просто колата угасва и става филм като на колегата Ceno83.

- milen4o_9305
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ребро
- Мечтае да кара: М3 touring
при мен е подебен проблема но само на студен мотор ту ускорява ту забие и пуши като локомотив след 10-на минуте се отъква и нема яд пали и варви без грешка и за това до месец време отивам при колегата milennyc и започвам лекуване,че до сега лекувахме другата и не останаха финанси 

- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
Колата се управи сама, с помоща на три пълни резервоара ОМВ + Кастрол ТДА. Какво се беше запушило
, но важното е, че вече всичко е О.К.
Мерси на всички отзовали се колеги.

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
BAHKATA_TDI написа:Колата се управи сама, с помоща на три пълни резервоара ОМВ + Кастрол ТДА. Какво се беше запушило, но важното е, че вече всичко е О.К.
Тази комбинация я ползвам от както колата стъпи в БГ

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
BAHKATA_TDI и моята като че ли сама си се оправи ... просто сипвам само еко и 1 добра добавка от 1 състезател... името не мога да кажа сега, че флакона е в багажника на колата. А че ГНП-тата са ни слабост ок ... ама не всичко е породено от тях .... дано минеме още хиляди километри преди да ги правиме
странно, но моята се пооправи от както се позатопли ... а аз за дизела знам, че обича студа
Поздрави

15 мнения
• Страница 1 от 1