Въпрос(и) за ИС
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Въпрос(и) за ИС
Харесах си едно е36 318ис купе 94',което мисля евентуално да купя.
Не съм го карал все още на диагностика,но при първоначалния ни оглед колата е ОК.
Има обаче нещо което ме притеснява:
Стори ми се някак мудна,не е достатъчно бърза.
Поне не толкова колкото очаквах.
Може би съм останал с грешно впечатление,Не знам.
До сега карах Мазда 323F 1.6i и по каталожни данни,Маздата е по-бавна на ускорение от ИС-а.
На практика обаче ми се стори,че е точно обратното.
Та в тази връзка си мисля,че може би така ми се е сторило,
защото в БМВ-то не се чувства скоростта,така както се усеща в Маздата,(Спидометър рядко гледам,карам на оборотомер)
и всъщност на практика БМВ-то върви повече.(За което силно се надявам)
Но знам ли?!!
И така въпроса ми е следния:
Как да разбера(има ли начин) дали по-горе споменатия "is" върви,
колкото един читав,нормално запазен "is"?
Ако пълната диагностика в Бош сервиз покаже,че is-а е в идеално състояние това означава ли,че въпросния "is" ще върви както трябва?
А именно,възмжно ли е диагностиката да "пропусне"нещо,което би попречело на колата да върви както трябва?
(С "Форд" и "Мото Пфое" подобно нещо вече ми се е случвало!)
И още нещо:Колата е с акумулатор 45Ah,което силно ме съмнява.Не трябва ли да е поне 60Ah?
Благодаря предварително
П.С Пак се отплеснах ....
Не съм го карал все още на диагностика,но при първоначалния ни оглед колата е ОК.
Има обаче нещо което ме притеснява:
Стори ми се някак мудна,не е достатъчно бърза.

Може би съм останал с грешно впечатление,Не знам.

До сега карах Мазда 323F 1.6i и по каталожни данни,Маздата е по-бавна на ускорение от ИС-а.
На практика обаче ми се стори,че е точно обратното.

Та в тази връзка си мисля,че може би така ми се е сторило,
защото в БМВ-то не се чувства скоростта,така както се усеща в Маздата,(Спидометър рядко гледам,карам на оборотомер)
и всъщност на практика БМВ-то върви повече.(За което силно се надявам)
Но знам ли?!!

Как да разбера(има ли начин) дали по-горе споменатия "is" върви,
колкото един читав,нормално запазен "is"?
Ако пълната диагностика в Бош сервиз покаже,че is-а е в идеално състояние това означава ли,че въпросния "is" ще върви както трябва?
А именно,възмжно ли е диагностиката да "пропусне"нещо,което би попречело на колата да върви както трябва?
(С "Форд" и "Мото Пфое" подобно нещо вече ми се е случвало!)

И още нещо:Колата е с акумулатор 45Ah,което силно ме съмнява.Не трябва ли да е поне 60Ah?

Благодаря предварително
П.С Пак се отплеснах ....

не съм спец ама ако ходиш на диагностика отиди в Камор ауто или Дару кар (все пак са сервизи "само" за BMW) диагностиката ще ти струва 60-70лв. (за тези неща не пести пари за да не ти излезе по-скъпо после) и ако те ти кажат че колата ти е наред + това че ти харесва, целувай ръка и почвай да събираш пари за гуми 

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Kris написа: почвай да събираш пари за гуми

Kris написа:не съм спец ама ако ходиш на диагностика отиди в Камор ауто или Дару кар (все пак са сервизи "само" за BMW)
Значи ще трябва в Дару да я карам,щото съм от Пловдив,а доколкото знам в Пловдив Камор няма.Ако греша,моля поправете ме.
чудесна идея-покупката на BMW,и то is
,a как да разбереш дали върви повече от маздата,помоли някой който има такова бижу и направете стартче
въпреки сериозните си килограми,този автомобил е много приятен за каране,не само за возене

въпреки сериозните си килограми,този автомобил е много приятен за каране,не само за возене

http://img190.imageshack.us/i/rokopodpis.mp4/...шофирай разумно
'84- е30- 323 '93- е36-318ис
'89- е30- 316 '00-е46-320
'91- е34- 518 '94-е34-525tds
'92- е36- 318
'90-е30-бяла
'98 е36 -черно комби
'97 е36 -сиво комби
'92- е36- 318
'90-е30-бяла
'98 е36 -черно комби
'97 е36 -сиво комби
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
roko написа:чудесна идея-покупката на BMW,и то is,a как да разбереш дали върви повече от маздата,помоли някой който има такова бижу и направете стартче
![]()
Аз съм сигурен,че трябва да върви повече от Маздата.Просто се чудя как да разбера дали този ИС,който искам да купувам върви,колкото нормален, читав ИС.
А и не познавам никой,който кара ИС.
П.С Освен да накарам някой приятел да дойде с мен,да вземем отново въпросния ИС от Автосалона, за тест и да го сложим на чертата с Маздата.

- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Първо бях решил да взема 316 Компакт. Разубедиха ме. Спрях се на 318 /по-мощна.../ пробвах я - хубава машина. реших да я взема , но на следващия ден съвсем случайно седнах на една 320-ка . Мога да ти кажа приятелю разликата е огромна. мятай се на 320 и не се замисляй. Разликата в разхода е нищожна в мощностаа 115 срещу 150 кончета. Успех. 

- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
BAYRON написа:ами не си го сритал достатъчно това БМВ щото си бил със собственика и аз така правя понякога се заблуждавам . за мен БМВ-то и на старт и на дълго цепи маздюхата. на това БМВ ако не тръгнеш добре после не очаквай да те залепи на седалката требват му обороти и да видиш дали не върви
НЕ съм бил със собственика,той ни го даде да го караме сами.Бяхме двамата с баща ми и приятелката ми.Първо аз го карах.На първа нямаше възможност да го нацепа до край,но 2-ра,3-та газ до дюшемето и 6200-6300rpm.След това се качи Баща ми-същото каране-същия резултат,мудно набира,не можахме да усетим кончетата .

Мисля пак да отида за втори тест.Пак да усетя вървежа.Надявайки се че този път ще остана доволен.

П.С. Всъщност сега се сещам за нещо съществено,за което бях забравил и което може би е дало отражение върху преценката ни.Точно като излизахме с ИС-а от Автосалона,бяхме минали 5-6 метра, един Цървул с Форд Ескорт,ми отне предимството и щеше много яко да ме изцепи в шоферската врата,беше се засилиииил.Спря на по-малко от педя от мен.Изправиха ми се косите! Та и след това Пум..ра ме напсува,та ми направи много нерви Тоя ......!

Та в тази връзка,След случката бях много превъзбуден,Баща ми също,приятелката ми се поразплакала(за което аз не съм разбрал)
МОже би заради превъзбудата Ни,не сме били обективни и трезви в преценката си за колата.

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ОТЗИВЧИВОСТТА
10Х
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
kal написа:is-a определено е много приятна кола за каране и разхода е доста приличен, но за вървеж не очаквай чудеса
kal, виждам че караш ИС,ще ми дадеш ли инфо за разхода?
Градско/извънградско
Благодаря
моето последно засичанена извънградско(Ловеч-Сливен през прохода Стара река-ходех на рали Сливен ,сам се сещаш какво е настроението на нас феновете и как се кара
,с двама +дете=7.7л от Сливен до Китен вече по-спокойно каране+клима=7.3л
а рекорда ми за икономично каране с моята черна сепия е 6.3л,но...засечено само на магистрала(в Хърватска тя е над 430км) и скорост 120-130км/ч
как да не си обичам колата
а в градски цикъл,поне 10л,но никока не съм засичал точно

а рекорда ми за икономично каране с моята черна сепия е 6.3л,но...засечено само на магистрала(в Хърватска тя е над 430км) и скорост 120-130км/ч

как да не си обичам колата

а в градски цикъл,поне 10л,но никока не съм засичал точно
http://img190.imageshack.us/i/rokopodpis.mp4/...шофирай разумно
'92- е36- 318
'90-е30-бяла
'98 е36 -черно комби
'97 е36 -сиво комби