Как да ползвам печката, ако имам разбира се
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: Как да ползвам печката, ако имам разбира се
Ivo_Borisov написа:Ново двайсе!Тъпата печка одеве почна да си работи сама,без да съм правил каквото и да е по нея
това тръгване... спиране ме навежда на мисълта, че има проблем с ел й блок.
просто така мисля
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
На диагностика ми дава че свеща не пали,гледам я запалва и след няколко секунди гасне.Всеки път като я паля само фучи и мирише на неизгоряла нафта.Днес за първи път я карах на температура над 6 градуса,а 3 дена изобщо не я бях палил даже/карах друга че имаше много сняг/.Та сега вечерта я запалих,покарах и темп падна до 5.5 градуса и печката почна да фучи.Нищо ново-тя си прави така постоянно.Но чух познатото думкане,излязох от колата а вънка една пушилка,страшна работа.Та така си тръгна ама да видим до кога
То че няма да я правя за тая зима е ясно,тя си отива.Ама си записах адреса на Рея-та,за есента да си я имам предвид 

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Е честито сега.... дано се оправи. Добре че взе ИНПА... и се научи на диагностика(познай те от кой). А аз си чакам обещаното от тебе като идваш към Пловдив
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Сега ще видя и утре дали ще включи защото днес си беше топло времето
А като дойда ще почерпя 

- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
И моята е така, когато поиска тогава тръгва, само че при мен няма никакви грешки. При мен май прблема е с помпата или по точно с управлението (на самата печка) на помпата. Утре ще се разглобява и да видим ако помпата се окаже здрава свалям управляващия блок на печката и започваме с осцилоскопа 

0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Колеги да се включа и аз вчера отключихме печката,тествахме и си тръгана нормално,тази сутрин МЕРАК слизам долу в 7:30 4 градуса паля и......нищо няма никой.сега и аз ще тръгвам по вашите стъпки
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Колеги, все повече се убеждавам , че проблема с печките се появява веднага след ,,отключването,, им !
Моята все още си е заключена и е като часовник - на 5.5С тръгва без колебание !
Чудя се , да рискувам ли да я отключа за следващата зима ? И другото : защо не са оригинално отключени
Чудя се , да рискувам ли да я отключа за следващата зима ? И другото : защо не са оригинално отключени

- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Относно отключването,моята беше свода вместо с антифриз(южно италиянка е) какво остава кюмбенцето да са пуснали
След въпросния RESET вече 4 поредни пъти я паля и си поработва,май засега нямам проблем.

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
здравейте колеги ,
отново е периода на печките и вчера пуснах мойта принудително при външна температура +11 , 12 градуса , но само фучи и печката не запали /печката е отключена/ . Въпросът ми е , отново ли външната температура трябва да е под 5 градуса , за да се включи печката , даже и при отключена печка ли важи това условие 5 градуса ?
отново е периода на печките и вчера пуснах мойта принудително при външна температура +11 , 12 градуса , но само фучи и печката не запали /печката е отключена/ . Въпросът ми е , отново ли външната температура трябва да е под 5 градуса , за да се включи печката , даже и при отключена печка ли важи това условие 5 градуса ?
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Lacho написа:..................ако помпата се окаже здрава свалям управляващия блок на печката и започваме с осцилоскопа
Лъчо, твоите думи са лъч

- motomaniak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
На мене с ДИС ми дава проблем в датчика за външна температура, някой знае ли къде се намира, дали е на самата печка?
LZ1MDZ
За контакт - 0888 408 234 Митко
За контакт - 0888 408 234 Митко
nightdriver написа:Колеги, все повече се убеждавам , че проблема с печките се появява веднага след ,,отключването,, им !
Имам въпрос изчетох доста, така когато е заключена тя сама си се пуска на 5.5 Градуса така ли?
А когато е отключена ти решаваш...Кажете правилно ли съм разбрал!
А при мен как е при отключването с дистанционното и започва да се чува фучене...Това какво означава...Тупкане не съм забелязъл, или по скоро незнам точно как трябва да е!
Колата е 530д е39 193к.с. 2002г. и е от Италия...
Та просто искам да ми обясните как въобще функционира тая печка!

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
nightdriver написа:здравейте колеги ,
Не не трябва да е под 5 градуса. За да запали печката трябва да мине известно време, тя си тупка първо

И да те питам аз тебе, защо я отключи като сам беше казал пролетта, че проблемите идват след отключването....?????????
Моят съвет е не ползвайте таймерите, тогава става някакъв проблем с печките... аз поне до тук достигнах....

Илко като си сложи печката дано разбере проблема и дано не се стиска....

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Хм, никакви ядове нямам с печката, откак миналата година Пламен (spacepl) я отключи с нек'ва програма. Благодарим на Бога за инжЕнерната мисъл у концерна BMW за тази благинка, еле пък зимата, миналата......
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
Elesar74 написа:Хм, никакви ядове нямам с печката, откак миналата година Пламен (spacepl) я отключи с нек'ва програма. Благодарим на Бога за инжЕнерната мисъл у концерна BMW за тази благинка, еле пък зимата, миналата......
ЕЕЕЕ един доволен от печката

Таймерите ползваш ли ги....?
Аз отдавна си го мисля и съм решил да си препрограмирам всички модули с цел отстраняване на евентуални някакви софтурни бъгове... някой ако разбира повече да каже дали е по-добре.
Има хора които разбират много, но за съжаление само четат вече....