газов инжекцион
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- petarcho83
- Потребител
-
- Кара: Е 46 320i
- Мечтае да кара: X6
газов инжекцион
здравеите,наскоро си взех е46 320 бензин и се чудя дали да си слагам газов инжекцион,нещо да ме посаветвате.Благодаря 

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Re: газов инжекцион
Слагай, то БМВ без газ не е БМВ!petarcho83 написа:здравеите,наскоро си взех е46 320 бензин и се чудя дали да си слагам газов инжекцион,нещо да ме посаветвате.Благодаря

П.П И що лъжеш, че си си го взел, кат баща ти го е взел!?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
Здравей
Аз карам е46 2001 2.2 мотор
Скоро ГИ от старгаз - всичко италиано - валтек - бутулка, дюзи, инжектори, тръби, а комп. и изпарител са български.
Струваше ми около ~1500 лв.
София градско - 14-17 /100 - зависи
извънградско - 8-9 - 10-11 - пак зависи
колко газ ще ти сложат на газстанцията, как караш и т.н.
Понеже имах проблеми с колата, от там имах и усложнения с газта /има една тема в раздела е46 - проблем с цилиндър/, но от както всичко се оправи съм много доволен.
Колата прехвърля след 40 градуса, не менка обороти, според мен върви както на бензин.
Това бмв на газ... какво да ти кажа..
сметни колко километра минаваш, тоновете бензин ги сметни колко лв. са ти годишно...
Мнения много ще получиш а и доста е писано по темата, но в крайна сметка си решаваш ти, защото ти ще плащаш бензина или газта или каквото има там :-)
За съвет къде да я сложиш.... където ще можеш да им висиш на главата или пък им имаш доверие
Успех !
Аз карам е46 2001 2.2 мотор
Скоро ГИ от старгаз - всичко италиано - валтек - бутулка, дюзи, инжектори, тръби, а комп. и изпарител са български.
Струваше ми около ~1500 лв.
София градско - 14-17 /100 - зависи
извънградско - 8-9 - 10-11 - пак зависи
колко газ ще ти сложат на газстанцията, как караш и т.н.
Понеже имах проблеми с колата, от там имах и усложнения с газта /има една тема в раздела е46 - проблем с цилиндър/, но от както всичко се оправи съм много доволен.
Колата прехвърля след 40 градуса, не менка обороти, според мен върви както на бензин.
Това бмв на газ... какво да ти кажа..
сметни колко километра минаваш, тоновете бензин ги сметни колко лв. са ти годишно...
Мнения много ще получиш а и доста е писано по темата, но в крайна сметка си решаваш ти, защото ти ще плащаш бензина или газта или каквото има там :-)
За съвет къде да я сложиш.... където ще можеш да им висиш на главата или пък им имаш доверие
Успех !
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
значи повечето от хората ще са против,незнам защо но не е "гъзарско" да караш бмв на газ,макар че познати които работят по бензиостанции са ми разправяли как са зареждали газ на Е класа,на Туарег,че и на Хамър(метан).и аз карам 320и и никога няма да сложа,по-добре да продам колата и да си взема по-икономична.отделно че преди да си взема бмв-то,реших че ще е бмв и то 320 бензин не дизел,защото колата си я карам за удоволствие,не за работа,за 2,5 години съм минал 30000км.направих си една груба сметка,че в сравнение с 320 дизел,за тези км съм дал приблизително 2000лв повече за бензин,една бърза сметка и се оказва че давам всеки ден по 2.20лв отгоре за гориво повече от колегите които са с дизел.еми за 2.20лв колата ми не трака,и като и дам газ се изтрелва,колкото и да ме убеждават почитателите на дизела,обичам си шестака бензин.мисълта ми е,че си купуваш кола според нуждите ти,а не ся дай бмв,ама после то много гори,ама как да стане да не харча и т.н.да си мислил по-рано според мен,от 2.5 години следя форума и има-няма 4-5 човека дето питат за газ...
Не виждам какъв ви е проблема, че колегата иска да кара на газ. Така си е решил нека да слага. Много тъпо изглежда особенно в раздел Е46 имайки предвид модела 316i да се говори, че БМВ не е БМВ ако е на газ. 316i да не би да е изключително бързо като е на бензин? С изключение на намаленото пространство в багажника от бутилката и минималното износване в повече на клапаните какви други минуси виждате в "газифицирането"? А големият плюс от към разхода си е доста примамлив, особенно в България.
Няма да е зле модераторите да разчистят семкаджииските мнения (включвам и моето). Това е поредната тема, в която OFF-а е още от първия пост след автора.
Няма да е зле модераторите да разчистят семкаджииските мнения (включвам и моето). Това е поредната тема, в която OFF-а е още от първия пост след автора.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
И аз съм се ришил да слагам газ колега. А ти тея приказки ги остави ""БМВ на газ не е БМВ" или, че се износвал двигателя за отрицателно време и бабени дивотии. Незнам как бакшишите карат такситата си по 500 000 км на газ и нищо им няма а вие ще го карате това БМВ примерно 100 000км и ще решите да го смените и така. Аз не мисля да я карам тази кола цял живот. Чувам че БРЦ са били добри газови ,но трябвало и компа им да е на БРЦ а не български защото после може да береш ядове затова ,че не спестявай 100 лв примерно по малко за комп и дюзи ами дай повече после да не те боли глава. Аз мисля че е по добре да дам 7-8 лв за газ- 100км вместо 14-15лв за бензин.
Само едно нещо ме притеснява че трябва да се изкарва задължително вече от вън това за зареждането на газовото (забравих как се казва
) и другото задължително е поставянето в горния ляв ъгъл знака за газ. 
Само едно нещо ме притеснява че трябва да се изкарва задължително вече от вън това за зареждането на газовото (забравих как се казва

- petarcho83
- Потребител
-
- Кара: Е 46 320i
- Мечтае да кара: X6
благодаря колеги и само да вметна не ми я е купил татко потил сам се докато искарам кинти за нея,и все пак демократична страна сме всеки е свободен да мисли каквото си пожелае!Отново благодаря!!
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
petarcho83 написа:благодаря колеги и само да вметна не ми я е купил татко потил сам се докато искарам кинти за нея,и все пак демократична страна сме всеки е свободен да мисли каквото си пожелае!Отново благодаря!!
не знам кво чакаш тука другите да ти кажат, те могат да ти кажат и да си запалиш колата, ше го направиш ли ?
Няма кво да питаш, направи си една груба сметка и си решавай сам. Аз така направих и вече 40 000км на газ.
Верно не е гъзарско

И са ми е супер гадно като карам 500км и ида да сложа 23евро газ на супер новото си 15годишно БМВ ама кво да се прави, набутал съм се вече

Next написа:Само едно нещо ме притеснява че трябва да се изкарва задължително вече от вън това за зареждането на газовото (забравих как се казва) и другото задължително е поставянето в горния ляв ъгъл знака за газ.
УВЗ - Устройство за външно зарежда. Мисля, че от миналата година има закон,който го изисква. Тези които са в багажника не би трябвало да бъдат разрешени, въпреки че....
та за да не те притеснява, прави се една дупчица точно до тази, където сипваш бензина.
На дупката навиваш един накрайник и пистолета за газ влиза в него.
Аз така съм го направил, не си личи нищо и никъде, капачката си се затваря.
А относно Петърчо слагай и не го мисли.
Тук има много хора, които ще ти помогнат /личен опит/ ако се появят някакви проблеми
Успех !
Ако караш повече слагай без да се замисляш, BRC е за предпочитане, лично мое мнение. 

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
uCnaHeTcA написа::OT: Предпочитам за 1500лв. да си взема Е30 и само на него да му раздавам газ, пък през останалото време да си карам баровски 46цатаИ така разхода на 46цата ще падне мнооого значително и чувствително
![]()
![]()
Оф аре стига глупости да кажеш че Е46 е най баровската кола не е, тези коли отдавна не правят впечатление на много хора.
ивайло81 написа:значи повечето от хората ще са против,незнам защо но не е "гъзарско" да караш бмв на газ,макар че познати които работят по бензиостанции са ми разправяли как са зареждали газ на Е класа,на Туарег,че и на Хамър(метан).и аз карам 320и и никога няма да сложа,по-добре да продам колата и да си взема по-икономична.отделно че преди да си взема бмв-то,реших че ще е бмв и то 320 бензин не дизел,защото колата си я карам за удоволствие,не за работа,за 2,5 години съм минал 30000км.направих си една груба сметка,че в сравнение с 320 дизел,за тези км съм дал приблизително 2000лв повече за бензин,една бърза сметка и се оказва че давам всеки ден по 2.20лв отгоре за гориво повече от колегите които са с дизел.еми за 2.20лв колата ми не трака,и като и дам газ се изтрелва,колкото и да ме убеждават почитателите на дизела,обичам си шестака бензин.мисълта ми е,че си купуваш кола според нуждите ти,а не ся дай бмв,ама после то много гори,ама как да стане да не харча и т.н.да си мислил по-рано според мен,от 2.5 години следя форума и има-няма 4-5 човека дето питат за газ...
Аз не мога да разбера някой като попита за газ и веднага правите аналогии с гъзарията.Не мога да ви разбера и за следното ,склонни сте да давате 20лв. за бенз на 100км щото разбираш ли пичките ще ти се смеят ако даваш 10кинта за газ и вече не си гъзара.Ми мен до София и обратно ми излиза 20кинта ,излиза ми даже по евтино от това да ходя с влака до София ,пък после тръгни ми обяснявай ,че не си е добре на газ.От както карам старата ми барака на газ ми двигателя изобщо не работи по лошо.Като се сложи една 30л. бутилка почти не се забелязва в багажника ,а икономията се усеща веднага в бюджета.

13 мнения
• Страница 1 от 1