да останеш без фарове
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
Re: да останеш без фарове
крадците четът тук в форума на кои кво му трябва и излизат по късните часове да бръмчат боклучетата

- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
Re:
peho написа:В дарукар едния фар е 2000 без крушката.
Колега фарове можеш да си намериш и на бош за около 250лв. Аз преди година си купих един фар,до колкото се сещам 265лв.
А това за което казаха другите колеги,че по-добре брони,лайсни,навигации и др. е по-добре да се захващат допълнително,аз не бих се съгласил.Той който е тръгнал да краде-празен няма да се пребере.Най-много от дърпане да изкара едно нещо да счупи още 2.
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
мани а ,крадците наи интересното е че като свалят нещо -се прааат на приятно разсеяни сее едно колите са си техни

- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
fedoracore написа:мани а ,крадците наи интересното е че като свалят нещо -се прааат на приятно разсеяни сее едно колите са си техни
Професионалисти го раздават,ама я излез на чист въздух примерно да палнеш един тютюн на терасата и хоп го фиксираш (нещо което става на 100-1).Представи си както се е навел да сваля нещо и без да искаш да го настъпиш по главата

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
- dimitar46
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
лоша работа че и ако си бил с оригилания ксенон неискам да ти казжам колко пари стружат тези фарове
Знам,знам колко са...то затова са тия борби със застрахователя,поне нещичко да ми покрият,иначе полжението е страшно
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
някой си обурудва ударената кола май
пиши колега какво е станало със застрахователите, ако изобщо покрият нещо

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Много ми е кофти да чета подобни теми.На мен преди години ми отмъкнаха лайстните по екстериора.Сега съм ги хванал новите със самонарезни винтове,като отгоре съм сложил капачета да не се виждат.До сега не са се мъчили да ми ги крадат,но пази Боже...Много е кофти,че застрахователите не поемат подобни щети наистина-можеш,казват сам да си ги свалиш-най-много треперя за джантите-с гумите съм ги плащал 2200лв...добре,че си я държа в гараж,но когато ходя извън града внимавам много!Отвратително е да осъмнеш с липса...
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Каквото и да кажем няма да е достатъчно-най-добре би ти съчуствал човек на който се е случвало
За това моята си "спинка" заключена в гаража 

- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
fedoracore написа:крадците четът тук в форума на кои кво му трябва и излизат по късните часове да бръмчат боклучетата

И аз съм потърпевщ !!!
Пепинко написа:И стари фарове да се покажат застрахователят има пълното право да ти откаже изплащането, а за навигации, сд-та и т.н. ако нямаш отделна клауза в договора за допълнително застраховане, забравете да ви се изплати каквото и да е (за съжаление). На колегата ми така му заминаха фаровете, навигацията, заедно с компютърът
Колега това са пълни глупости ....
Като си правиш застраховка си четеш общите условия по договора
-допълнителното застраховане е ако си вкарал поръчкова музика за хиляди левове
Иначе това което е с колата ,като оборудване ,трябва да се покрие от оценката -нали затова я правят
(задължително трябва да има снимка на интериора за да се покрие навигация ... музика и и т.н.)
Някой застрахователи не признават - (лайстни, музика , волани навигации)
То затова се чете като си даваш парите ... пък ако си чел има съдилища
Относно фаровете - за да се демонтират фаровете -трябва да има проникване в автомобила (да се отвори предния капак)
или да се разбие закопчалката на капака - Фаровете трябва да се покрият от застрахователя
За неразбирателствата ..... - в СЪДА ... 1 такова дело минава за около 6 месеца
(задължителноп протокол от полицията и завеждане на престъплението)
Относно външни части които се демонтират (лайстни примерно) - за съжаление не се признават

Лошото е че се изплащат по цени на (алтернативни части) -не по цени на оригиналните -(оригиналните части в БГ са 2-но и 3-но завишени
"ЩОТо НЯМА МОНОПОЛ")
Ако разбледате цените в Европа (нашата Европа тука е друга) или Шваке ще се шашнете от разликите

колега те по принцип и фаровете са външни щети,а доколкото си спомням застрахователите покриват "счупени" ,а не "липсващи" щети.нали се сещаш че и ти можеш да си свалиш фаровете и да направиш оплакването.
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Затова се подава жалба в полицията ако те сметнат, че е имало кражба застрахователя няма основание да казва, че ти си си ги демонтирал
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Sharo написа:Затова се подава жалба в полицията ако те сметнат, че е имало кражба застрахователя няма основание да казва, че ти си си ги демонтирал
Ето ти отговора

От моя горчив опит знам, че ако не искаш да си имаш проблеми / не че е на 100 % сигурно /, колата трябва да седи ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на паркинг. Уж и аз паркирах на светло, на оживени улици, но нищо не помогна. Решат ли да те тупнат, лошо ... Последния път замалко, ама за много малко, направо щях да се разделя не с фаровете, а направо с цялата кола.
Но имах късмет и го сбарахме тоя боклук, само ме е яд, че ушатите не ни дадоха да му турим един здрав пердах с козия крак
Сега "пича" си бръмчи по улиците и дебне БМВ-тата, а аз чакм да го осъдят ... ще си почакам.
Затова не ги жалете тези 50/70лв и вкарвайте любимите на паркинг, защото дори и само някой да ти надраска примерно боята, на тамън прясно боядисаната красавица, ще си скъсате нервите после ... Да не говорим, ако се случи нещо по-сериозно, както е станало при колегата.

49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4