За Всички Безрасъдни Шофьори

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Re: За Всички Безрасъдни Шофьори

Мнение от ///M_Martin » 16 Дек 2009, 11:48

Много неприятна случка но знаеш поговорката-"Каквото си го направиш сам никой друг не може да ти го направи"
Съжалявам за поредният млад човек,който си е заминал то има толкова много фактори,който спомагат да стават пътни инциденти.Просто шофъорите са само една бръмка от цялото движение НО е вярно че всеки път като решим да правим глупости трябва да се замислим за последствията,които в повечето случаи са необратими.

Потребител
Аватар
Кара: БМВ

Мнение от m.power » 10 Мар 2010, 18:17

Лошите неща се случват бързо и неочаквано, съжалявам за случката много потрсаваща история.... всеки ден се случват подобни неща... ситуации... Ужас!!!! Карайте разумно!!! :driving:
БМВ не е страст, а диагноза!!!

Потребител
Аватар

Мнение от bmw_fen_ » 11 Мар 2010, 8:59

Всеки като седне зад волана и си мисли, че е само той на пътя. Лошото идва бързо и неусетно, а последиьците остават за години напред. Нека всеки който седне зад волана да мисли за себе си и останалите учеастници в движението.Пътувайки минаваме покрай ПТП, връщаме педала на газта и след 10 мин забравяме за всичко :confused:
Карайте разумно!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 13 Мар 2010, 10:30

колега правилно ти е казал полицая да не го мърдаш..жертвите ако не са излагани на пряка опасност (пожар, гориво и т.н.) СЕ ОСТАВЯТ ТАМ КЪДЕТО СА!! всякакъв опит за мърдане води най-малко до влошаване на евентуални вътрешни травми (вътрешен кръвоизлив - тихият убиец) и опасност от евентуална парализа (фрактура на прешлени и разкъсване на гръбначния стълб особено в частта на шийните прешлени)

ако видите такава катастрофа, първата ви работа е да изключите двигателя и да се махне акумулатора на автомобила!
след това отваряте вратата и НЕ БАРАТЕ ИЗОБЩО пострадалия с цел наместване!!
държите словесен контакт с него да не изпадне в безсъзнание!
при открити травми държите с някакъв парцал и правите турникет когато има кръвоизлив!

дано да съм ви помогнал да се информирате

ПП. лекар съм и аз съм видял безумни катастрофи...най-прясна в нашия квартал един моторист изпреварил един бетоновоз и реши пред него да вдигне предната гума. резултатът е бил да му събираме останките от платното и в чувал...нелепа и безумна смърт която не пожелавам на никого!
прочетох че полицайте казаха че е карал с 160-170...как го разбраха това? да не би да е влязло момчето в дупка и да е загубил контрол над автомобила?? вчера се изпрасках на завой на една дупка с 60 км/час и колата такъв дрифт направи за части от секундата се избегна сакатлъка...наистина че бмв-тата са здрави но ако е карал с 160-170 нямаше да имало никакви останки ама никакви! естествено, ще изкарат виновно момчето "за каране с неъобразена скорост"... жалко за един млад живот в разцвета на силите си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 13 Мар 2010, 11:38

Абре хората напоследък са слънчасали.... Избягвам принципно да карам из центъра ама вчера обиколих цяла софия и 3 пъти щех да отнеса някакви блейчовци и 1 път пред мене се разминаха на косъм.
1-вия път един направо си изкочи от колата без да погледне идва ли друга отзад като аз вече му бях на задния калник когато му се отвори вратата и тоя направо скочи... Как го заобиколих не знам.
2рия един тръгна си прави обратен завой без мигач без нищо както си беше паркирал отстрани....
3тия един пък тръгна се отбива 1 кола пред мен той го заобиколи аз едвам отзад спрях, че вече отсреща идваше кола...

И станах свидетел как пак един тръгна прави обратен завой и този пред мене едвам не го отнесе

Та хората са слънчасали .. Внимавайте
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 13 Мар 2010, 11:41

^^^

то всеки път като завали дъжд е така, все едно си омотават ръцете около главата и спират да мислят като карат..
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740 li

Мнение от bg20010 » 15 Мар 2010, 17:45

[quote="Sharo"]Абре хората напоследък са слънчасали.... quote]

То не слънчасали,а ......като и да е :(

Аватар

Мнение от da__buzz » 19 Мар 2010, 23:42

Лошите неща се случват бързо и неочаквано.

Аватар

Мнение от yo. » 30 Мар 2010, 0:05

Много лоша и тъжна история :( :( :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Мечтае да кара: x6

Мнение от malkiq utd » 08 Апр 2010, 14:00

[quote="Sharo"]Абре хората напоследък са слънчасали.... Избягвам принципно да карам из центъра ама вчера обиколих цяла софия и 3 пъти щех да отнеса някакви блейчовци и 1 път пред мене се разминаха на косъм.
1-вия път един направо си изкочи от колата без да погледне идва ли друга отзад като аз вече му бях на задния калник когато му се отвори вратата и тоя направо скочи... Как го заобиколих не знам.
2рия един тръгна си прави обратен завой без мигач без нищо както си беше паркирал отстрани....
3тия един пък тръгна се отбива 1 кола пред мен той го заобиколи аз едвам отзад спрях, че вече отсреща идваше кола...

И станах свидетел как пак един тръгна прави обратен завой и този пред мене едвам не го отнесе

Та хората са слънчасали .. Внимавайте[/quote

В събота в навечерието на великден с колеги от форума отивахме да гледаме едно рекаро за е36.
Тъй като се намира в с.Житен ,а те не знаеха каде се намира се чакахме на обеля и започнаха да карат зад мен.След 2 км една жена с някакъв джип Сузуки витара влиза в моята лента и ме удря,слизам и тя ми казва тук не се кара с 100км., няма значение викнахме кат, колегите които бяха след мен станаха свидетели , написаха акт на дамата за каране в насрешното ,но и за липса на гражданска отговорност.И сега трябва да завеждам щета в гаранционен фонд.Някои да знае каде се намира?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tdrome » 11 Апр 2010, 1:36

Незнам дали е колега от форума момчето от въпросния клип, но му казвам за в бъдеще, че ако ме подмие с тая скорост от дясно и ако го хвана повече няма да може да кара кола. И мисля, че това е доста селска постъпка и няма никаква тръпка в това клипче а чисто излагане на опасност на десетки коли. Ест и тоя с поршето не е в час, но акцента пада в/у бмв-то понеже сме в форум за бмв-та. :kuku: :kuku: :kuku:

http://vbox7.com/play:84f28414
BMW POWER

Потребител
Аватар
Кара: Partner VTC/Mondeo
Мечтае да кара: E90 330Xd

Мнение от valdesbg » 11 Апр 2010, 20:09

Наприятно , особено за колегата дето е видял края на един все още незапочнал живот ..
Само и единствено "Джаз ФМ" слушам , отпускам се назад и си налагам да карам бавно/лежерно/без нерви . Естествено нищо не ми гарантира че този отсреща няма да се забие в мен ...

АЗ ви пазя , моля върнете ми жеста !!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ___B___M___W___ » 15 Апр 2010, 20:54

Никога няма да се оправи движението тук каквото и да измислят нито камери нито глоби нито затвор според мен ще спре войната на пътя колеги!

Потребител
Аватар
Кара: 525d 2002год.

Мнение от g_ishkitiev » 16 Апр 2010, 13:59

уааа гадория, видях и някакъв сайт със снимки от катастрофи които сте качили.
От няколко часа чета форума, уж съм се навил да си купувам Е46 .. всъщност още се двуомя между Мерцедес от новите С класи или фейслифта на Е46.
Сега карам едно Mitsubishi Pajero, ама искам лека кола, че ми идва скъпо да джиткам с джипа ежедневно. Ама като ги гледам тия катастрофи направо се замислям - по-добре си плащай повечко за нафта и да ти е спокойно на главата. Първо че с джипа рядко карам над 120 и второ, че и да те блъсне някой трябва да е камион, за да те утрепе..
Аз съм вече 6 год шофьор и чак сега си мисля, че мога да си купя едно хубаво BMW и да го карам както трябва. Особенно старите 3оики са много опасни, трябва много да се внимава с тях. А всеки младеж си мисли, че ще е голям пич като кара бързо и върти гуми и т.н.
На един познат му купиха BMW за 18тия рожден ден, техните имат много пари и изобщо не им е проблем каква кола ще му купят. През деня му го купи баща му (дори майка му не била разбрала, че са му купили кола понеже била някъде изван града). Като купували колата продавача ги предупредил, че е много мощна и не е за начинаещ шофьор (аз дори не съм я виждал). Същата вечер на рожденния си ден момчето се блъсна в едно дърво в града със 150-160. Колата е била смачкана като консерва, но благодарение на многото възглавници той уживя. Няколко дена подред му правиха операции в пирогов, целият сега е със железни пирони по него.. мисля, че само едната му ръка НЕ беше счупена. Двата крака и другата ръка почупени. Вече около 7 години след катастрофата той е по-добре, личи му че е целият е рязан, ходи малко на криво, ама в жив.. Сега кара само джипове и каза, че повече в BMW не иска да се качи никога.. Трябва да се внимава много с шофирането, както се чустваш много велик може целият ти жовот да се скапе.

Потребител
Аватар

Мнение от kompota » 16 Апр 2010, 16:51

Колега,не им са виновни BMW-тата на хората че карат като идиоти.Тя колата може да си се движи и с 60 и със 160,човек сам избира.Като си купиш БМВ не е казано че трябва задължително с 220 да летиш,карай си нормално и си се кефи на колицата колко добре вози :)

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум