налягане в охладителната с-ма 320д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Re: с

Мнение от DiMIcha84 » 10 Мар 2010, 19:53

penso11 написа:колега мисля че от вчера и аз сам сас саЩиа проблем, и аз нз кво да прая :D само че аз сам с 318ci.при теб святка ли ти лампата за нивото на водата?

Аз до скоро имах подобен проблем като твоя, като покарам около 50 км ми изхвърляше антифриза през капачката и ми светваше лампата за недостатъчно антифриз, отначало си помислих, че е издухала гарнитура но реших да сменя капачката и за моя радост проблема се оказа в нея явно нещо клапана се е повредил, та съвета ми е смени първо нея все пак не струва милиони 10 лв е. :)
Изображение

Потребител
Аватар

Re: налягане в охладителната с-ма 320д

Мнение от mhlptrv » 12 Мар 2010, 14:59

Колеги, дали е възможно да го прави от термостатите, понеже съм ги сменил на скоро, но колата не беше карано около 3 месеца... Ако ли не , утре мисля да сменям водна помпа....
Удоволствието да караш BMW не може да се опише... то просто трябва да се изпита....

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 13 Мар 2010, 1:04

Колеги,надявам се автора на темата да няма нищо против и за да не отварям нова тема искам да попитам:
Като се затопли скоро мисля да си с "промия" охладителната система със специален препарат и след това да сменя антифриза НО се чудя дали да сменя и водната помпа с него при положение че нямам проблеми с нея но съм чувал че е хубаво като се сменя антифриза изцяло,да се смени и водната помпа? :roll:
П.П.Колата е Е46 320Д 150кс.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 13 Мар 2010, 10:59

martin_g60 написа:.... но съм чувал че е хубаво като се сменя антифриза изцяло,да се смени и водната помпа? :roll:

Това който ти го казва би било интересно да го обоснове някак си :roll: Малко не сериозно ми звучи.
За промиването - внимавай мнго с каво ще го правиш, защото повечето от реактивите увреждат уплътненията и след промивка с неудачен избор на препарат насатва филм на ужасите от течове, които избиват един след друг на възножно най-гадните места.
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 13 Мар 2010, 11:55

На дизел паровъздушния клапан на капачката трябва да е 1,4 бара. Колата ти харчи антифриз това което си написал е много... провери за наличие на изгорели газове в антифриза
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 13 Мар 2010, 20:17

pazokolarov написа:
martin_g60 написа:.... но съм чувал че е хубаво като се сменя антифриза изцяло,да се смени и водната помпа? :roll:

Това който ти го казва би било интересно да го обоснове някак си :roll: Малко не сериозно ми звучи.
За промиването - внимавай мнго с каво ще го правиш, защото повечето от реактивите увреждат уплътненията и след промивка с неудачен избор на препарат насатва филм на ужасите от течове, които избиват един след друг на възножно най-гадните места.

Ами така ми каза и доста се зачудих един майстор-познат в VW Официален сервиз в Плевен и понеже се усъмних реших да попитам за второ мнение но както си мислех и аз,явно някакъв мит :mhihi:
Мисля да пробвам с препарат на Лики Моли за промивка на охладителна система-изсипва се в радиатора,колата работи известно време и след това се точи всичко,няма да мия с обезмаслители и други производни ;)

Предишна

Назад към E46