Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Re: BCAA и изобщо фитнес...
Аз пък да ви похваля Креатин три малат, Педи това бях взимал монохидрат и много бавен ставаш с него явно много вода задържа, много се вдървяш. Креатин три малат ми го препоръча един фитнес инструктор и доста по добре е от монохидрата, също така каза после да го сменя със Креатин Есртер и сам да преценя кой е за мен. Така че ако тренирате спорт който се изисква бързина май не е много одачен Монохидрата.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
bum_bum написа:Мисълта ми беше, накратко казано, че наличния в тялото Л-Карнитин се рециклира на 99% и влиза отново и отново в употреба, така, че е напълно вярно, че има важна роля в много от обменните процеси, но чрез храната се поема достатъчно и той просто си върши работата отново и отново с много минимални загуби, които лесно се набавят, чрез храната. От там нататък излишните количества, които се приемат дневно под формата на добавки просто се изхвърлят. Изчислява се, че на ден в обменните процеси участват едиколко си милиграма Л-Карнитин, но пък не се споменава, че това е един и същ креатин, който се рециклира от тялото и фактическата нужда от него е съвсем мининална.
Ти за това рециклиране сигурен ли си? Щото ако е така... май няма много полза...
За мен ползата от такива добавки има и много силен психологически (плацебо) ефект - така знам, че като съм ударил една доза като че ли се смазвам много по-успешно

Si non confectus, non reficiat.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
За сигурен, само Дядо Господ може да е, но съм го чел преди години още от доста достоверен източник, тъй, че съм склонен да вярвам. Отделно при мен сам по себе си Л-Карнитина не дава никакъв ефект.
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
ditko1 написа:Аз пък да ви похваля Креатин три малат, Педи това бях взимал монохидрат и много бавен ставаш с него явно много вода задържа, много се вдървяш. Креатин три малат ми го препоръча един фитнес инструктор и доста по добре е от монохидрата, също така каза после да го сменя със Креатин Есртер и сам да преценя кой е за мен. Така че ако тренирате спорт който се изисква бързина май не е много одачен Монохидрата.
Тук има доста подробна информация за креатина -
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35218/
А това е цитат от друг форум, като инфото в него ми стана доста интересно, някой да го коментира?
Креатин
Много често се рекламират новите форми на креатина и естествено, че се чуват и такива привлекателни обещания: усвояемост на 400%, неимоверно силно въздействие даже без голямо физическо натоварване, никакви стомашни проблеми. Трябва да знаете обаче, че зад тези гръмки обещания не стоят никакви научни аргументи.
Вече са развенчани митовете за невероятната ефективност на новите видове креатин - Kre-Alkalyn и Creatine-ethyl-ester. Рекламата твърди, че те са по-ефективни и по-безопасни от Креатин монохидрат, но сериозни научни проверки доказват, че това далече не е така.
Резултатите от експерименти на доктор Марк Талон (Mark J. Tallon) и доктор Роберт Чайлд (Robert Child), които са представени на среща на Международното общество по спортно хранене (ISSN), са твърде ясни.
Кре-Алкалин се рекламира като най-стабилната и непревръщаща се в креатинин форма на креатина, но при сравнение с Креатин монохидрат е доказано, че нивото на конверсия на Кре-Алкалина в креатинин съставлява 35%, а на монохидрата под 1%. Следователно стабилността на Кре-Алкалина е 35 пъти по-малка, отколкото на Креатин монохидрат. До този момент няма доказателства, че Кре-Алкалин помага за увеличаване на мускулната маса, силата и спортните резултати .
Според рекламата Креатин-етил-естер (CEE), има усвояемост с 400% повече от Креатин монохидрат. Проверявайки това, учените заявяват, че Креатин-етил-естер 30 минути след приема деградира на 73%, падайки до 11% след два часа. В същото време бионаличието на Креатин монохидрат остава на ниво 99% даже 120 минути след приема. На практика се получава, че Креатин монохидрат е с 900% по-ефективен от Креатина-етил-естера. Тоест, за да получите същия ефект както от Креатин монохидрат, трябва да приемете 9 пъти по-голямо количество Креатин-етил-естер.
- ditko1
- старши ентусиаст
-
Преди това тествах 2 марки Креатин монохдрат и от двете осещах, че нещо не както трябва и си по муден. Сега със този 3 малат не така като преди, и се усеща много.
Creatine Ethyl Ester на BIO TECH се усвоява директно в мускулната клетка, избягва се задържането на вода и други нежелани реакции.
Това намерих от някакъв форум класация. Ако някой намери официална.
Tri-Creatine Malate
Предназначение:
За увеличаване на мускулната маса, сила и издръжливост при спортисти от скоростно-силови дисциплини и спортове за издръжливост.
Creatine Ethyl Ester на BIO TECH се усвоява директно в мускулната клетка, избягва се задържането на вода и други нежелани реакции.
Това намерих от някакъв форум класация. Ако някой намери официална.
Относно водната задръжка, някъде гледах класация, но не мога да намеря линка.
1. Креатин Етил Естер
2. Кре Алкалин
3. Три Креатин Малат
4 и 5 не запомних коя форма беше
Tri-Creatine Malate
Предназначение:
За увеличаване на мускулната маса, сила и издръжливост при спортисти от скоростно-силови дисциплини и спортове за издръжливост.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
А аз се чудех кой се връзва на сичките тия сложни имена и помпозни приказки на производителите 

- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
Mонохидрата нема грешка-все още не съм се почувствал муден,бавен и удървен
от него-честно да си кажа това ми е една от любимите добавки(много сила,много издръжливост,много всичко).

- ditko1
- старши ентусиаст
-
Ами пробвай да вкарваш бързи прави удари без спиране на крушата сега и след като го спреш креатина пробвай пак. Сигурно си е и до организъм, но и след като взех малат пак се осеща.Преди това 2 месеца не бях взимал и много много по бързо влизат ударите.
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
ditko1 написа:Ами пробвай да вкарваш бързи прави удари без спиране на крушата сега и след като го спреш креатина пробвай пак. Сигурно си е и до организъм, но и след като взех малат пак се осеща.Преди това 2 месеца не бях взимал и много много по бързо влизат ударите.
А какво мислиш правих толкова време в "Славия Саламандър ДАС"-просто ти казвам как седят нещата

- ditko1
- старши ентусиаст
-
White 1913 Power иначе беше прав за водата по време на тренировка, че не трябва да се пие, питах Пламен Янков и каза след тренировка най-много да се изстиска лимон и малко вода и след 1 час после може да се пие, защото по време на тренировки тялото ти е във такава фаза, че колкото и вода да пиеш все не ти стига. За бокса говоря не за фитнеса, може би и кардиото да включва.
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
Човека знае доста.
- ditko1
- старши ентусиаст
-
Тук има много голямо инфо за креатина и неговите форми.
http://www.peak.bg/catalog/Peak-Enzyklo ... -E-49.html
http://www.peak.bg/catalog/Peak-Enzyklo ... -E-49.html
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
Е не съм вярвал че ще пиша в таз тема ама ето...
Имам няколко питаня към изпечените по въпроса:
От известно време и аз потренирвам във фитнесчето - предимно кардио, повечко серий с по-леки тежести - предимно за релеф - съответно и взимам по малко фетбърнъри - целта ми беше както казах пооформяне - при 1.87 и 85 кг - ми се струваше нормално (пък и съм пенсиониран баскетбудалист
)
И така снощи на кантарчето - 91
при условие че си спазвам нормалното хранене
Мисълта ми е - нещо в мен ли е проблема
или пък нещо от водата
- караме поне на 2 лит по време на тренировка и още доста около хранене и т.н. и т.н.(може би дори минавам 10-12 лит на ден
)
Разрових се из темата и видях противоречиви мнения за водата преди, по време и след тренировка...
А и не забелязвам да съм увеличил мазнините
И също относно продуктите на Dymatize
- Положително , отрицателно 

Имам няколко питаня към изпечените по въпроса:
От известно време и аз потренирвам във фитнесчето - предимно кардио, повечко серий с по-леки тежести - предимно за релеф - съответно и взимам по малко фетбърнъри - целта ми беше както казах пооформяне - при 1.87 и 85 кг - ми се струваше нормално (пък и съм пенсиониран баскетбудалист

И така снощи на кантарчето - 91

при условие че си спазвам нормалното хранене

Мисълта ми е - нещо в мен ли е проблема

Разрових се из темата и видях противоречиви мнения за водата преди, по време и след тренировка...
А и не забелязвам да съм увеличил мазнините

И също относно продуктите на Dymatize

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
10 литра вода на ден
Колега ти като се движиш кламбурка ли нещо вътре в теб

Колега ти като се движиш кламбурка ли нещо вътре в теб

- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
///peter написа: 10 литра вода на ден![]()
Колега ти като се движиш кламбурка ли нещо вътре в теб![]()

Даже и по повече от 10

Само дето зачестих ходенето до тоалетна иначе друго не съм усетил

Мисълта ми е (не че съм много запознат де) да не би от водата толкова рязко да качих килцата - 6 за около 10-тина дни

Пък не мога да спра да пия щото си усещам жажда