BMW 728i (E38) Въпроси и отговори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: BMW 728i (E38) Въпроси и отговори
barty написа::OT: Карам кола 4.7 V8 бензин, не е БМВ, но пак има какво да кажа по темата:
Добре препоръчвате коли по 4 хил кубика ама разхода от 18-22/100 в София?
Знаеш ли какво е 50лв/100кмПри всяко излизане на кафе виждаш как стрелката на бензина мърда
Тия коли не са за всеки
Едно е да караш Е36 320, друго е Е38.....
На мен ми струва 800лв/месец да я карам тази кола, и това е само за бензин!
22 литра са 44 лева на 100 км , аз знам какво е 30 лева на 100км , защото с мойто каране толкова ми гори колата . 740и е много добър избора , ако колата е за пътуваня , особено ако се намери 6 степенна ръчна скоростна кутия . 740и автомат в града си е кожодерство . По-горе споменах, че 728и е най-добрия избор , като цена-динамика-разход . Аз лично ако си взема *28и веднага (имам голям мерак за Е39) ще му подменя едни много дребни неща по карантията , да стане 215-220 коня и си свиркам

Ако стигнеме до там,че да се жалваме колко пари ни струват 100 км. с колата значи или избора на колата е бил неправилен или момента в който е купена. Типично българска психика е да си купиш лимузина преди да си забогатял(така нареченото изхвърляне). Аз имам приятел от форума който си купи Е38 а работи на автомивка и взима 800-1000 лв. и като му казах че съм дал 300 лв. в Дару за свещи и му призля и вика "ще ги сменям една по една"..................сори Ники че те споменавам с лошо 

- bmw_7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: СУВ
- Мечтае да кара: Мечтите се менят постоянно
GRAFF написа:като му казах че съм дал 300 лв. в Дару за свещи и му призля и вика "ще ги сменям една по една"
Толкова ли е

Баси цените, а аз уж фен и на Е38

bmw_7 написа:
Толкова ли еАз пък взех че препоръчах на едно момче Е38, дето в съседната тема се колебаеше между Е34 и Е39. Какви са тея свещи какво е това чудо, май аз нещо не вдявам точно за какво иде реч. Ами то за една W140 от същите години май цените са в пъти надолу
А пък за моята 202-ка взех някакви БОШ с голяма отстъпка от приятел за 15 лв. Не знам оригинални ли са какви са, ама вече 5 илядо км. не е мръднала колата.
Баси цените, а аз уж фен и на Е38
Аз лично си сложих по-скъпи но не съжалявам,а иначе 18.72 лв. са ти ориг. свещи за М62 ама са 8 бр. и с работата = 2хх лв. (зависи от сервиза )
- Mind_Control
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus IS200
acho.rs написа:barty написа: Аз лично ако си взема *28и веднага (имам голям мерак за Е39) ще му подменя едни много дребни неща по карантията , да стане 215-220 коня и си свиркам
Ще споделиш ли какви са тия дребни неща?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Mind_Control написа:acho.rs написа:barty написа: Аз лично ако си взема *28и веднага (имам голям мерак за Е39) ще му подменя едни много дребни неща по карантията , да стане 215-220 коня и си свиркам
Ще споделиш ли какви са тия дребни неща?
На първо място колектори . Сменят се със такива от стария *25и , отдавна съм чел за това и съм го позабравил , в тунинг раздела , хората са по-наясно , но е факт значително повишаване на мощността ...
- gh0sts
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: малко
- Мечтае да кара: Е23 с много екстри
и с тези колектори същия праз, нямали го чичко нютон в ниските няма файда от каквото и да е било, защото ти гарантирам че *28 ще папка литър по малко градско от м62 с нормално шофиране, много по добър варянт е с малко повече обем- по разтоварен мотор по дълъг живот и т.н., а на магистралата еднакъв разход!!! а ся ми кажи кое е по добро

- gh0sts
- кандидат ентусиаст
-
забравих да кажа, имам колега с 116и и ми каза че с 140км. по магистралата му папка 10л, точно толкова колкото 3.5 литров осмак на БМВ 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
gh0sts написа:забравих да кажа, имам колега с 116и и ми каза че с 140км. по магистралата му папка 10л, точно толкова колкото 3.5 литров осмак на БМВ
Сипи им сипи, тва не знам кой му го е казал на българина че малкия мотор гори малко не ми е ясно...

- gh0sts
- кандидат ентусиаст
-
първо се извинявам ако съм офф, но е така малките мотори искат повечко настъпване-съответно и бензинец, това го знае всеки
и не само Българина си мисли че малките мотори не горят повярвай, 90 на 100 от хората са така
така че на колегата дето се чуди какъв мотор да избере моята препоръка е ако може да потдържа седмица/петица с м62 да скача
мисля че м62Б35 е някакъв среден варянт по икономи4ен от 4.4 и малко по лаком от 2.8, аз съм много доволен за сега-здрав мотор с брутален звук
, а и моят е без ванос
което ще рече че лапка 1-2л повече
от този с ваноса
и пак казвам големият разход е реален само когато се кара зверски, или е автомат или е НЕизправен автомобила
ако всичко е наред 8-ка дава много добър разход
давам пример с друг познат който има 124-ка 3.2, 220коня и на магистралата папка колкото хонда 1.8 с 140-150км. , може да не ви се вярва ама е така, не си го смуча от пръстите, но пича си потдържа колицата както требе нема сбирщаин или маде ин чина,мина и т.н само ОРИГИНАЛНИ части
тва важи и за БМВ

- nikolayyyyyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34
съгласен съм с колегата
подръжката с читави части и щете зарови 

Последна промяна nikolayyyyyy на 09 Мар 2010, 12:59, променена общо 1 път
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
gh0sts написа:първо се извинявам ако съм офф, но е така малките мотори искат повечко настъпване-съответно и бензинец, това го знае всекии не само Българина си мисли че малките мотори не горят повярвай, 90 на 100 от хората са така
така че на колегата дето се чуди какъв мотор да избере моята препоръка е ако може да потдържа седмица/петица с м62 да скача
мисля че м62Б35 е някакъв среден варянт по икономи4ен от 4.4 и малко по лаком от 2.8, аз съм много доволен за сега-здрав мотор с брутален звук
, а и моят е без ванос
което ще рече че лапка 1-2л повече
от този с ваноса
и пак казвам големият разход е реален само когато се кара зверски, или е автомат или е НЕизправен автомобила
ако всичко е наред 8-ка дава много добър разход
давам пример с друг познат който има 124-ка 3.2, 220коня и на магистралата папка колкото хонда 1.8 с 140-150км. , може да не ви се вярва ама е така, не си го смуча от пръстите, но пича си потдържа колицата както требе нема сбирщаин или маде ин чина,мина и т.н само ОРИГИНАЛНИ части
тва важи и за БМВ
За обема и разхода ми е пределно ясно , все пак не карам малолитражка . Разхода на 4.4 е близък до този на 728и , но при константа скорост на магистралата . А градско положението е съвсем друго - колкото и да го къташ 8ка , ще изгори поне 4 литра повече от 6така . Идва и другия момент - над 90% от 740и са автоматици - ръчка много трудно се намира , за разлика от 728и ръчка . И вече разликата в разхода на 728 ръчка и 740 автомат е много голяма .
728и не е като да няма тяга - 280НМ , след леки интервенции - около 320НМ - за бензинов мотор , хич не са малко .
*35и V8 по книга му дават същия разход , като на 740и , не знам как е в действителност.
Преди време се бях интересувал за 528и и от там чух за прословутите колектори , които се сменят със такива от стария *25и и се качват доста коне - като се добави и чип се отива на около 215-220кс . Не ми стигнаха кинтите за 528и и за това одвана не съм се интересувал и съм позабравил , но който иска лесно може да си изрови дина диаграми , а предполагам и във форума е писано за тоя мотор .
- gh0sts
- кандидат ентусиаст
-
така е бате , но точно то тоя ****** автоматик именно идват легендите за огромния разход на 8-ците, за 4.4 съм съгласен че гори много повече от *28 но за 3.5 с ръчка си мисля че повече от литър- два градско не лапа, все пак за да се движиш нормално използваш да речем около 200нм. от потенциала на мотора, при 3.5 ще караш на по ниски обороти,а *28 на по високи, и все пак си прав
728 е най икономичният варянт за бензинова седмица
не знам колко гори 28-цата, но да речем около 15л нормално градско без задръствания и много сфетофари, 3.5-цата прави 15-16л, вапроса е дали за тези литър-два горница не е по добре да се потърси 3.5, мисля че има доста ръчки с този мотор

- nikolayyyyyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34
колеги ,точно за този мотор 3.5 на е38 нищо не споменахти,само за голелите агрегати и най-малките а за средните тук там някои колега се обади,за което съм му благодарен ,щотп и аз се пуснах в един филм за покупка на 728-97г. но взех да се замислям ,затова моля колегите да кажат някоя дума за 735, благодаря 

- gh0sts
- кандидат ентусиаст
-
nikolayyyyyy написа:колеги ,точно за този мотор 3.5 на е38 нищо не споменахти,само за голелите агрегати и най-малките а за средните тук там някои колега се обади,за което съм му благодарен ,щотп и аз се пуснах в един филм за покупка на 728-97г. но взех да се замислям ,затова моля колегите да кажат някоя дума за 735, благодаря
здравей, каквото знам ще ти кажа

53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4