Za NOS
Модератор: bum_bum
13 мнения
• Страница 1 от 1
Za NOS
Някъде из форума намерих една обява за найтроси и викам дай пък да видя кво ще ми кажат. И ме изненадаха - 2,000 лв. за 70 к.с. Та искам да ви питам - не е ли малко скъпичко? Аз имам приятел в щатите той редовно ми праща най-различни списания и там като гледам за около 500$ може да си сглобиш сносна системка. И то нова! Та ще помоля ако има някой друга инфо да сподели.
- RS-MAD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 M5
Ами....
Значи , доколкото мога да ти бъда полезен , при НОС има два вида , едните се водят сух нос а другито мокър ( така преведено на български де )
. Сухия пръска само газ , а за мениджъмнта на горивото което да се впръска допълнително сам трябва да се погрижиш , докато другия ползва горивопровода и с специална дюза смесва газа с горивото. Цената е около 580 $ за Nitrous Express които са от първите . Инсталацията за мокър нос е елементарна около 5-6 часа. Мощноста която добавя е от 25 до 100 к.с. в зависимост от дюзите. Доставя се с 25.к.с след което прасташ маил как е и чак тогава повече. Само не знам за българия как се разрешава проблема с зареждането.

Значи малко след като беше излязал БЪРЗИ И ЯРОСТНИ , ходихме на едно събиране , та там имаше изложена една доста масивна бутилка , червена на свят с галям надпис NITROGEN. Моя милост тогава не беше много в час с така нареченият NOS. Та отивам и питам човека да ми разясни повече за тази система, и той ми каза следното:
Първо ми показа нещо като платка , после ми показа още странни уреди и накрая ми обясни , че в зависимост от настройка и налягане тези бутилки спокойно докарвали около 120-150к.с. на колата. Дори ми даде и визитка , но незнам къде е . Сте постна повече инфо за фирмата само да я проуча...
П.С Човека каза 1500лв. за цялата с-ма , даваше и гаранция.
Първо ми показа нещо като платка , после ми показа още странни уреди и накрая ми обясни , че в зависимост от настройка и налягане тези бутилки спокойно докарвали около 120-150к.с. на колата. Дори ми даде и визитка , но незнам къде е . Сте постна повече инфо за фирмата само да я проуча...
П.С Човека каза 1500лв. за цялата с-ма , даваше и гаранция.
Това с Nitrogen-а е българска самоделка и беше повод за много весели минути м/у мен и Kamikadze преди известно време
Не се занимавайте с глупости момчета! Има достатъчно известни фирми, които могат да ви ship-ват до България сериозна система, вместо да наривате пари за тия бутафорните пожарогасители ...

Доколкото знам НОС-а се използва само за няколко секунди и то при ускоряване. Повишава за това време мощността на двигателя от порядъка на 50 - 120 к.с. примерно (зависи от настройката). Но не се препоръчва да се прехвърля границата от 10сек. защото става опасно за двигателя - температурата се покачва много рязко и някои детайли по двигателя не издържат на температурното разширение а други на натоварването (май започна да става много сложно). Но по принцип първо се сдухват клапаните 

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- RS-MAD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 M5
www.nitrousexpress.com , прочете инфотата :"))) ако го направиш добре оразмериш добре , няма никви проблеми ... и доколкото може да вдигнеш 120 к.с. хората казват че не става без допълнителни промени по мотора ... максимума който препоръчват е 75 к.с. , но ако е 6 в изпълнението е 6 в работата .... няма чупене .... е ако не се олей някой 

MADNESS MOTORSPORT - CHIP TUNING, DPF REMOVAL, DYNO MACHINE
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=326910

http://www.youtube.com/user/devilvas/featured
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=326910

http://www.youtube.com/user/devilvas/featured
Ето малко повече инфо за това колко кончета могат да се прибавят и колко вереме може да се ползва системата без да се спира:
- Мога ли просто да сложа N2О система на моя stock engine?
- Да! ..... Въпроса е да се избере правилната система за дадения мотор. 4 цилиндорви двигатели издържат нормално на 40-60hp отгоре. 6 цилиндровите обикновенно работят най добре с 75-100 коня отгоре,
small block V8's (302/350/400cid) издържат и до 140hp ,a big block V8's (427/454) - 120 до 200 коня. These suggested ranges provide maximum reliability from most stock engines using cast pistons and cast crank with few or no engine modifications /ей тва вече нема да го превеждам че данса излагам с english-a ми
/.
- Колко дълго мога да задържа nitrous бутона натиснат?
- Можеш да държиш бутона докато бутилката свърши. Обаче ще си късметлия ако намериш достатачно дълъг път!
Информацията е от ТУК!
Сайта е много ценен. Дава пълна информация за do it your self N2O системка ....
- Мога ли просто да сложа N2О система на моя stock engine?
- Да! ..... Въпроса е да се избере правилната система за дадения мотор. 4 цилиндорви двигатели издържат нормално на 40-60hp отгоре. 6 цилиндровите обикновенно работят най добре с 75-100 коня отгоре,
small block V8's (302/350/400cid) издържат и до 140hp ,a big block V8's (427/454) - 120 до 200 коня. These suggested ranges provide maximum reliability from most stock engines using cast pistons and cast crank with few or no engine modifications /ей тва вече нема да го превеждам че данса излагам с english-a ми

- Колко дълго мога да задържа nitrous бутона натиснат?
- Можеш да държиш бутона докато бутилката свърши. Обаче ще си късметлия ако намериш достатачно дълъг път!

Информацията е от ТУК!
Сайта е много ценен. Дава пълна информация за do it your self N2O системка ....

Всяка чуждоземска фирма си работи с някакъв куриер ... По въпроса с плащането с кредитна карта има няколко фирми, които се занимават с тази работа - плащаш на тях, те плащат стоката чрез кредитна карта срещу комисионна.. А иначе LandShark мисля, че беше информиран относно условията за издаване на кредитна карта .. даже беше писал тема преди време ..
13 мнения
• Страница 1 от 1