Пускане на габарити/CCFL при отключване/заключване - DIY
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- DA HUSTLA
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 330ci ZHP
- Мечтае да кара: без значение к'во е63
Пускане на габарити/CCFL при отключване/заключване - DIY
Здравейте , чудех се как да си направя като си отключвам или заключвам колата с дистанционното да ми се пускат и
Angel eyes-а ... направих си следната схема :
използвал съм:
1. 4 диода 10A10 които са 10 амперови (може да използвате и други които да издържат на поне 3А)
2. 2 бушона с държачи за тях (съответно 2А и 5А)
3. 1 реле 12V 10A с един контакт (може и друго на 12V но поне да е 5А)
4. 2 кутийки където да монтирам диодите
5. кабели
6. кабелни обувки
идеята на диодите е да не пускат обратно ток - примерно когато се подаде ток при пускане на габаритите той да не отива към комфорт модула и обратното - когато се подаде ток от комфорт модула той да не отива към модула за габаритите и така да се повреди нещо (дано сте ме разбрали какво искам да кажа
).
Трябва да се прекъснат кабелите които захранват габаритите/ццфл-а и да се свържат диодите D2 и D4
Също така трябва да вземем от някъде захранване за габаритите/CCFL-а когато се отключи/заключи колата , това става от комфорт модула който се намира под жабката (повече информация в тази тема viewtopic.php?f=8&t=123688&hilit=%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B8&start=30 ) :
захранването от комфорт модула захранва само релето, което затваря контакта и подава + от акумулатора към габаритите/ццфл-а през диодите D1 и D3 (направил съм го с реле за да не се товари комфорт модула ако захранва допълнителни консуматори - в случая габарити/CCFL)
Сложил съм и два бушона за всеки случай ако стане нещо късо да изгорят те
Всеки вече трябва сам да импровизира къде да монтира отделните елементи , аз съм монтирал релето близо да акумулатора тъй като от там взимам + , диодите съм ги монтирал в кутийки които съм залепил със силикон за да не пропуска влага и съм ги сложил над фара, прекъсването на кабела който захранва габаритите/ццфл-а съм го прекъснал вътре във фара тъй като съм с ццфл и съм резнал кабела преди инвертора за енджъл-а...
Ще пусна още снимки ,че не мога повече от 3 да прикачвам...
ако някой не е разбрал нещо нека пита ...
Angel eyes-а ... направих си следната схема :
използвал съм:
1. 4 диода 10A10 които са 10 амперови (може да използвате и други които да издържат на поне 3А)
2. 2 бушона с държачи за тях (съответно 2А и 5А)
3. 1 реле 12V 10A с един контакт (може и друго на 12V но поне да е 5А)
4. 2 кутийки където да монтирам диодите
5. кабели
6. кабелни обувки
идеята на диодите е да не пускат обратно ток - примерно когато се подаде ток при пускане на габаритите той да не отива към комфорт модула и обратното - когато се подаде ток от комфорт модула той да не отива към модула за габаритите и така да се повреди нещо (дано сте ме разбрали какво искам да кажа

Трябва да се прекъснат кабелите които захранват габаритите/ццфл-а и да се свържат диодите D2 и D4
Също така трябва да вземем от някъде захранване за габаритите/CCFL-а когато се отключи/заключи колата , това става от комфорт модула който се намира под жабката (повече информация в тази тема viewtopic.php?f=8&t=123688&hilit=%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B8&start=30 ) :
захранването от комфорт модула захранва само релето, което затваря контакта и подава + от акумулатора към габаритите/ццфл-а през диодите D1 и D3 (направил съм го с реле за да не се товари комфорт модула ако захранва допълнителни консуматори - в случая габарити/CCFL)
Сложил съм и два бушона за всеки случай ако стане нещо късо да изгорят те

Всеки вече трябва сам да импровизира къде да монтира отделните елементи , аз съм монтирал релето близо да акумулатора тъй като от там взимам + , диодите съм ги монтирал в кутийки които съм залепил със силикон за да не пропуска влага и съм ги сложил над фара, прекъсването на кабела който захранва габаритите/ццфл-а съм го прекъснал вътре във фара тъй като съм с ццфл и съм резнал кабела преди инвертора за енджъл-а...
Ще пусна още снимки ,че не мога повече от 3 да прикачвам...
ако някой не е разбрал нещо нека пита ...

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
... 'cause pussy is pussy and baby you're pussy for life
- DA HUSTLA
- младши ентусиаст
-
Re: Пускане на габарити/CCFL при отключване/заключване - DIY
кабела за захранването за релето ( от комфорт модула) минава под кората на волана, после има един сноп кабели които излизат в двигателния обсег и по точно в кутията с бушоните и до този сноп малко се изрязва от изолацията на купето и се вижда още една дупка през която се вкарва кабела
после се изкарва отпред при кутията с бушоните
тук съм хванал + от акумулатора който през бушона, прекъсвача на релето и диодите D1 D3 захранва светлините
после се изкарва отпред при кутията с бушоните
тук съм хванал + от акумулатора който през бушона, прекъсвача на релето и диодите D1 D3 захранва светлините
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Доста се е постарал колегата,ще е полезна за някой.
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
Браво колега, постарал си се.
Това за + от комфорт мофула е много полезно.
Но при това положение когато ти е отключена колата постоянно ще светят габаритите.
Лично аз оставям колата доста дълго време отключена.
Ще е удачно да поставиш допълнително ключе, което прекъсва + от комфорт мофула към релето за да може при определени ситуации да изключваш габаритите когато ти е отключена колата.
Лично аз бих направил друго. Просто когато е заключна колата да прекъсва кабела на ключа за фаровете. Така ако габаритите са вкючени и колата се заключи светлините ще угаснат. Съответно при отключване всичко ще се върне в оставеното положение.
Това за + от комфорт мофула е много полезно.
Но при това положение когато ти е отключена колата постоянно ще светят габаритите.
Лично аз оставям колата доста дълго време отключена.
Ще е удачно да поставиш допълнително ключе, което прекъсва + от комфорт мофула към релето за да може при определени ситуации да изключваш габаритите когато ти е отключена колата.
Лично аз бих направил друго. Просто когато е заключна колата да прекъсва кабела на ключа за фаровете. Така ако габаритите са вкючени и колата се заключи светлините ще угаснат. Съответно при отключване всичко ще се върне в оставеното положение.
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Поздравления за положения труд
,сега ако ги направиш и да мигат като заключваш,цена няма да имаш 

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Сашо, направи ги като я отключваш да мига само от дясно се едно ти намига 

- DA HUSTLA
- младши ентусиаст
-
ами по принцип + от комфорт модула е вързан към плафоните и просто лампите ще светят докато ти свети осветлението в купето и после гаснат , така че няма проблем да ти светят постоянно когато не ти е заключена колата... а иначе за намигането - не ми вкарвайте мухи в главата , че ше хвана да го направя
а иначе ако някой иска да игнорира понякога тази система - може просто да си сложи едно ключе което да прекъсва захранването на релето...
и друго нещо ако някой се захване да прави тази интервенция, така или иначе има сваляне на кори и прекарване на кабели може да се възползва от това и да си направи и осветление в краката - евала за положения труд в тази тема:
viewtopic.php?f=8&t=123688&hilit=%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B8
ето още малко снимки :
част от "виновниците":
монтажа на диодите в кутиите
тук тествам

а иначе ако някой иска да игнорира понякога тази система - може просто да си сложи едно ключе което да прекъсва захранването на релето...
и друго нещо ако някой се захване да прави тази интервенция, така или иначе има сваляне на кори и прекарване на кабели може да се възползва от това и да си направи и осветление в краката - евала за положения труд в тази тема:
viewtopic.php?f=8&t=123688&hilit=%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B8
ето още малко снимки :
част от "виновниците":
монтажа на диодите в кутиите
тук тествам
- civic
- младши ентусиаст
-
Не разбирам от тия неща грам, но така не става ли по лесно?:
http://www.youtube.com/watch?v=gwgYvEu7atY
само май като не си на габарити и отвориш врата ще светват всеки път очите

- bmw seller
- Потребител
-
Явно наистина доста си се постарал да го направиш ... съвсем скоро ще тествам и аз тази ти системка ... дано да се справя 

- DA HUSTLA
- младши ентусиаст
-
civic написа:Не разбирам от тия неща грам, но така не става ли по лесно?:
ами не знам , може и да е по лесно така за е46, тук човека е показал как да си монтираш ейнджъл и да го направиш така че като ти светнат плафоните и да ти свети и ейнджъла, но при е36 са малко по различни нещата с кабелите и системите пък и не всеки има плафони в краката където да върже ейнджъла , а тук те са направени да светят само когато светнат плафоните а при мен и като пуснеш на габарити пак светят ейнджълите затова съм сложил и диодите за да не си "пречат" един на друг двата модула - за габаритите и комфорт-а, а аз вместо габарити съм направил да ми свети ццфл-а...
иначе това е полезно и колегите с е46 имат база как да си направят подобно нещо и как да си монтират CCFL Angel eyes

- civic
- младши ентусиаст
-
lady-killer написа:civic написа:Не разбирам от тия неща грам, но така не става ли по лесно?:
ами не знам , може и да е по лесно така за е46, тук човека е показал как да си монтираш ейнджъл и да го направиш така че като ти светнат плафоните и да ти свети и ейнджъла, но при е36 са малко по различни нещата с кабелите и системите пък и не всеки има плафони в краката където да върже ейнджъла , а тук те са направени да светят само когато светнат плафоните а при мен и като пуснеш на габарити пак светят ейнджълите затова съм сложил и диодите за да не си "пречат" един на друг двата модула - за габаритите и комфорт-а, а аз вместо габарити съм направил да ми свети ццфл-а...
иначе това е полезно и колегите с е46 имат база как да си направят подобно нещо и как да си монтират CCFL Angel eyes
Идеята на този клип е да светват и угасват плавно като отключваш/заключваш колата.важи си за е36/е39/е46
А идеята на ангелските очи,като цяло, е да светят на мястото на габаритите.
Ако може само вие като по можещите да кажете има ли начин да светват и угасват плавно, но само при отключване и заключване?
- DA HUSTLA
- младши ентусиаст
-
ами по принцип плавното гаснене и светване може да стане като се вържат ангелските директно към комфорт модула като се игнорира релето , но аз не исках да рискувам и да си правя експерименти щото по този начин може да се натовари много комфорт-а като му се закачат много консуматори , които не са предвидени по принцип да го товарят , аз си сложих и в краката плафони (даже там лампите са LED за да не товарят комфорт-а) , но ако са обикновени крушки в плафоните в краката и се свържат и ангелските на които тока им е по 1А на всеки (поне така пише на инверторите) ще стане консумацията общо към 3А и не знам дали няма да се повреди комфорт модула , а тъй като не искам да рискувам и реших да сложа релето при което пък единственото нещо е че не загасват плавно ангелските
а и друго нещо при този клип ангелските са вързани така че светят само когато отключиш/заключиш колата а не светят когато си пуснеш габаритите и освен това май са LED което пък допринася за много по малката консумация на ток отколкото CCFL-a...
показал съм аз как го направих, вече варианти много , всеки може да си импровизира и да го прави както си го измисли...
а и друго нещо при този клип ангелските са вързани така че светят само когато отключиш/заключиш колата а не светят когато си пуснеш габаритите и освен това май са LED което пък допринася за много по малката консумация на ток отколкото CCFL-a...
показал съм аз как го направих, вече варианти много , всеки може да си импровизира и да го прави както си го измисли...
- thriller
- Потребител
-
- Кара: E46 320CD 2005y
Точно така го напрвих,но вътре ми дава грешка за габарита, на каквобсе дължи това ?

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2