капачката на радиатора
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
капачката на радиатора
Преди няколко месеца бях пуснал тема за прегрял двигател, изкривена глава и заминал термостат.
От както е оправена колата върви на 6 (като за 4 цилиндъра
).
Обаче от време на време след като съм карал доста при заслушване се чува шумене около капачката. Температурата е нормална, но се чудя може ли капачката да и е станало нещо и има ли смисъл да я сменям?
И ако сменям нова ли да вземам или може и втора ръка. И ако е за нова - оригиналдъ или минте.
От както е оправена колата върви на 6 (като за 4 цилиндъра

Обаче от време на време след като съм карал доста при заслушване се чува шумене около капачката. Температурата е нормална, но се чудя може ли капачката да и е станало нещо и има ли смисъл да я сменям?
И ако сменям нова ли да вземам или може и втора ръка. И ако е за нова - оригиналдъ или минте.
Това с шуменето е нормално, според мен няма нужда да я сменяш, виж ако ти надува много маркучите или изпуска охладителна течност и неможе да достигне необходимото налягане е за смяна. Ако си решил да я сменяваш задължително нова, за твойта кола трябва да e за 1,4 бара налягане, аз скоро си взех на Febi, около 20 лева струва.
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Мерси.
Маркучите са си добре. За последните 2000 км почти не е мръднало нивото на течността. Но като е 20лв в скоро време май ще я сменя за всеки случай.
Кво са 20лв - няма и 10л бензин
Маркучите са си добре. За последните 2000 км почти не е мръднало нивото на течността. Но като е 20лв в скоро време май ще я сменя за всеки случай.
Кво са 20лв - няма и 10л бензин

3 мнения
• Страница 1 от 1