Сваляне на фаровете...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
Сваляне на фаровете...
здравеите,ще съм много благодарен ако някои ми каже наи лесния и безпроблемен начин да си сваля фаровете които са с оригинален ксенон,прегледах DIY но ненамерих нужната информация за съжаление, имаше няколко линка за angel eyes които не работиха...благодаря педварително
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Re: Сваляне на фаровете...
Колега има едни болчета,които са зад фаровете-развърташ ги и си ти-махаш и лайсните под фаровете,на щипки са само ги дръпни а това че са ксенон няма проблем-откачаш буксите и всичко е ок-монтират се по обратният начин-не се притеснявай няма какво да счупиш 

- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
казаха ми че трябва да сваля бронята за да сваля фаровете имало два болта които се развивали след като свалиш бронята ,аз няма да слагам angel eyes ,просто искам да си сваля двата фара за пролетно почистване ,ако има някъде снимков материал ще е супер ...,
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
RIDDICK написа:казаха ми че трябва да сваля бронята за да сваля фаровете имало два болта които се развивали след като свалиш бронята ,аз няма да слагам angel eyes ,просто искам да си сваля двата фара за пролетно почистване ,ако има някъде снимков материал ще е супер ...,
Така е колега има два винта, койно са от долната страна на фаровете и много трудно се отвиват без да си свалил бронята, но не е и невъзможно махаш лайсната под фара и с удължение бъркаш после е по трудно обратното, но ако имаш магнитен камък ще се справиш, но ако искаш само да почистиш фаровете може и без да ги сваляш махаш само стъклата те са на щипки така е по лесно и без да демонтираш фара.
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
В DIY Има ВИДЕО за монтаж на Ринговете - без сваляне на фара - пробвай с линковете 

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
RIDDICK написа:казаха ми че трябва да сваля бронята за да сваля фаровете имало два болта които се развивали след като свалиш бронята ,аз няма да слагам angel eyes ,просто искам да си сваля двата фара за пролетно почистване ,ако има някъде снимков материал ще е супер ...,
Така е ползвай гъвкави накрайници,не си пипай бронята или като е казал колегата свали само стъклата.Не знам какво ще им чистиш,но недей да бършеш стъклата отвътре с каквото и да било,само ще ги ндраскаш.По добре ги измий и ги остави да изсъхнат,успех

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Скоро свалях единия фар без проблеми за 5 мин
виче съм фурия хах. Не е вярно не ги слушай да сваляш бронята просто трябва да имаш гидория за да бръкнеш с нея да развиеш долните два болта. Успех 

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
ако имаш пръскачки:
1. махаш самата пръскачка (хващаш я докато някой пръска и я откачаш от телескопа)
2. сваляш мигача
3. откопчаваш лайсната под фара. на щипки е- просто се дърпа напред.
4. отвиваш болтовете на фара- имаш един от страни до радиатора. един отзад зад фара и два отгоре. трябва ти задължително гедоре с удържител. желателно е и магнитен накрайник. ако нямаш- може да намажеш камъка на гедорето с грес за да се залепи болтчето за него.
вадиш фара напред.
1. махаш самата пръскачка (хващаш я докато някой пръска и я откачаш от телескопа)
2. сваляш мигача
3. откопчаваш лайсната под фара. на щипки е- просто се дърпа напред.
4. отвиваш болтовете на фара- имаш един от страни до радиатора. един отзад зад фара и два отгоре. трябва ти задължително гедоре с удържител. желателно е и магнитен накрайник. ако нямаш- може да намажеш камъка на гедорето с грес за да се залепи болтчето за него.
вадиш фара напред.
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
благодаря ви колеги за помоща,днес ще си поиграя да я свърша тази работа ,целта ми е да си почистя лупите основно нищо друго но от вътре понеже ми се струват замъглени а като гледам нчма как да стане без да се свали целия фар ....благодарч още веднъж 

- alexsch
- ентусиаст
-
като свалиш стъклата на фаровете (което всъщност не са стъкла, а пластмаси) - купи си водни шкурки 1000; 1500 и 2000, както и пасти на 3М №1, №2 и №3.
от външната страна- изшкуряваш хубаво с трите вида водни шкурки (мокриш и търкаш) после с трите пасти и стъклата стават като нови!
от външната страна- изшкуряваш хубаво с трите вида водни шкурки (мокриш и търкаш) после с трите пасти и стъклата стават като нови!
my mods:
колега, не ти трябва да отвиваш болтовете под фара. Има няколко болта които се виждат от горната страна (и един има от страната на бъбреците). Като ги отвиеш само издърпваш напред фара. Трябва да си отщипал и лайсната под него, което става като махнеш мигача. Но е работа за 2 мин. Ако отвиеш болтовте под фара, сваляш една пластмаса, която е като поставка и после трудно се намества всичко обратно. Теб ти трябва само фара, нея не я сваляй.
- alexsch
- ентусиаст
-
....ако иска да свали стъклата на фаровете- ще трябва и тая пластмаса да се махне. махат се болтовете отзад. няма друг начин!
my mods:
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
правя го за да си изчистя лупите отзад и отпред понеже ми изглеждат замъглени....,но се и притеснчвам малко да не повредя нещо...
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2