Подсилване на музиката в колата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
Re: Подсилване на музиката в колата
Elesar74 написа:Ей, туй прекарването на кабелите за DSP е е@аси заигравката. Ако не сте мотивирани, не опитвайте. Скоро че видя дали си струва упражнението.
повярвай ми колега струва си, аз съм с DSP и оригиналните суб-ове в багажника и звука е перфектен. сега мисля дали си струва да се подсили музиката с ето този комплект: http://www.bavariansoundwerks.com/product/380/0/BMW-Speakers-Upgrade-E39-5-Series-M5/
"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Абе аз правих ъпгрейд в колата, бая голям, навигация 16:9, МК4 и т.н ( в тази връзка искам да благодаря на spacepl за безценната помощ, която ми оказа) и ко забелязах. Пускам нещо да свири и когато звука не е усилен, по-силно се чуват басовете, река ли да усиля, басовете изчезват, вдигат се високите и става едно нищо. Слагам телефона да свири през AUX-a, свири до едно положение, не позволява усилване на макс, радиото свири по-силно. Незнам дали треба да е така. Пробвах и с двата си телефона, въртя копчето, ама усилва до едно положение и спира. Нещо зех да се разочеровам, преди със Business CD-то беше къде по-добре, хем ги нямаше допълнителните колони.
Последна промяна Elesar74 на 27 Фев 2010, 22:48, променена общо 1 път
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Elesar74 написа:Абе аз правих ъпгрейд в колата, бая голям, навигация МК4, DSP (ама още не инсталиран усилвателя) и ко забелязах. Пускам нещо да свири и когато звука не е усилен, по-силно се чуват басовете, река ли да усиля, басовете изчезват, вдигат се високите и става едно нищо. Слагам телефона да свири през AUX-a, свири до едно положение, не позволява усилване на макс, радиото свири по-силно. Незнам дали треба да е така. Пробвах и с двата си телефона, въртя копчето, ама усилва до едно положение и спира. Нещо зех да се разочеровам, преди със Business CD-то беше къде по-добре, хем ги нямаше допълнителните колони.
Сигурен ли си че сте свързали правилно тонколоните,спазихте ли + и - ?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Еми да. Значи като свири радиото, въртя и усилва, чак почват да пращят. Сложа ли телефоня, умряла работа. Забива до едно положение и не мърда.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Elesar74 написа:Абе аз правих ъпгрейд в колата, бая голям, навигация 16:9, МК4 и т.н ( в тази връзка искам да благодаря на spacepl за безценната помощ, която ми оказа) и ко забелязах. Пускам нещо да свири и когато звука не е усилен, по-силно се чуват басовете, река ли да усиля, басовете изчезват, вдигат се високите и става едно нищо. Слагам телефона да свири през AUX-a, свири до едно положение, не позволява усилване на макс, радиото свири по-силно. Незнам дали треба да е така. Пробвах и с двата си телефона, въртя копчето, ама усилва до едно положение и спира. Нещо зех да се разочеровам, преди със Business CD-то беше къде по-добре, хем ги нямаше допълнителните колони.
Има регулиране на предусилвателя на AUX-in, колега. При теб е на 3 сигурно. Степените с 5 (или 6 забравих). При аудионастройките се намира.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Значи системата е със усилвател, не DSP, мислех нещо за него..... утре ще погледна тези аудионастройки за AUX-a. Тенкю.
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '03
- Мечтае да кара: 760Li
sean-john написа:Това вече се казва приказка.... за качествен звук няма как да стане просто със оригинала.... ето няколко снимки нащраках преди работа... малко някой са замазани че бързах,но ще добиеш представа как седи![]()
Модела ми е Pioneer 5700 от по старите серий но е страхотен има и още 6-7 цвята които също са уникални
откаде мога да взема пласмаската която запълва дупката...става въпрос за софия...и колко парички е ?
и ако ми кажете от бмв букса към евробукса преходника откаде да взема също ще съм много благодарен.
мисля че само това трябва за да мине от фабричното към такова сд?
- IMB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
Пробвай в някой магазин за авто аудио, може и да си ги поръчаш от тук http://www.tpetrov.com/search.php?prod= ... %D0%B4+BMW http://www.tpetrov.com/search.php?prod= ... %BB++BMW+5
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
мерси имам само 1 питане...на картинката голямата букса в нея влиза моита която идва някаде от купето....а 2те малки каде влизат ?! аз ако си зема сд то ако не се лъжа на всяко от зад буксата му е различна а и май е една тука защо са 2 ? 

- IMB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
Голямата букса се включва към инсталацията на колата. Това на което викаш две малки е евробукса и всяко нормално СД може да се включва в нея. Какво е твоето СД. Буксата на антената е различна и ако искаш да слушаш радио трябва да се преправя.
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
няма нужда от радио мерси.....тоя магазин е в стара загора а не ме бива с онлине поръчките може ли да кажете някой в софия ? 

- obi_fix
- младши ентусиаст
-
понеже имам проблем с музиката ходих до 1 приятел да сложа неговото сд паинер да чуя дали ще ми просвират всички колони обаче като го извадихме тои беше с точно тази букса от снимката която си е купил бмв=> евробукса http://www.tpetrov.com/search.php?prod= ... %D0%B4+BMW а моита е по голяма и по различна на 1 голяма щипка влизат около 10тина кабели дирекно и отделно още 6 които са разпределени в 2 по малки букси това всичко е в 1 по голяма от тази на снимката ...та мисалта ми беше дали има няколко вида по магазините или моита е нещо преправяна ли нз защо ми е по различна от на всички други и каде да намера такъв преход към евробукса от мойта ( в момента не съм в нас и немога да дам снимка дано сте ме разбрали )

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
имат разлика в годините
има преход между тази с кръглите пинове и по новата с която си ти
1 номер е твоята
има преход между тази с кръглите пинове и по новата с която си ти
1 номер е твоята
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- antonmomchilov
- Потребител
-
Здравейте колеги!
Аз съм решил да направя следното- ще отрежа ламарината за ски сака и ще монтирам говорител 12 ка с лице кам вътрешноста на колата, и ще го вържа с усилвател като взема сигнал по високите от задните колони. Аз съм със оригиналното сд, и съм горе доло доволен от звука в колата но ми бяга баса много. Надявам се със следната операция поне от тази страна да го подобря малко. Ако някой е правил тази операция ще съм благодарен да сподели.
Аз съм решил да направя следното- ще отрежа ламарината за ски сака и ще монтирам говорител 12 ка с лице кам вътрешноста на колата, и ще го вържа с усилвател като взема сигнал по високите от задните колони. Аз съм със оригиналното сд, и съм горе доло доволен от звука в колата но ми бяга баса много. Надявам се със следната операция поне от тази страна да го подобря малко. Ако някой е правил тази операция ще съм благодарен да сподели.
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
Намислил съм да сложа липсващите високочестотни говорители (без DSP )на задните врати и отпред до огледалото,като всичко друго си остане същото+бас с усилвател в комбито.Някой правил ли го е вече да сподели ефекта и какви пищялки е добре да се сложат?