Как се отразява Автопилота на разхода - 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
Re: Как се отразява Автопилота на разхода - 320д
моите наблюдения са че намаля разхода и аз специално съм много доволен че го имам и го ползвам редовно,ирландия-българия са над 3500км 80% от прехода съм на темпомат....,веднъж дори ме избави глупостта да остана без гориво насред германия по моя некъдърност за което съм с две ръце за
по икономичен 

- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Да кажа и аз.
Всяка събота и неделя съм в Хасково (заради тъпото УНСС).
В събота тръгвам в 5:30, почти никой няма на магистралата. Експериментирал съм много пъти с и без темпомат.
на 120 постоянно с темпомат от карулката на КАТ до разклона на Пловдив среден разход 6.0 л/100км
с крачето на 120 разхода е 5,8л/100км
Колата е Е46 320 д/Комби 100 кВ.
Всяка събота и неделя съм в Хасково (заради тъпото УНСС).
В събота тръгвам в 5:30, почти никой няма на магистралата. Експериментирал съм много пъти с и без темпомат.
на 120 постоянно с темпомат от карулката на КАТ до разклона на Пловдив среден разход 6.0 л/100км
с крачето на 120 разхода е 5,8л/100км
Колата е Е46 320 д/Комби 100 кВ.
bozukov_a написа:zoti написа:Няма как автопилота да знае,че идва баир,така че си подаваш газ ръчно(в случая крачно).
Хехе много забавно изказване

По темата .. аз лично мисля че разхода е по малък (като аз говоря за бензин 318и) , а и както каза колегата pazokolarov няма жив човек който с такава прецизност да контролира педала на гаста.
- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
320д / 6 скорости / - от опит : опрделено пада разхода, ползвам го на равен, дълъг път, евентуално с леки плавни завой. Ако пътя има много изкачвания и спускания икономията не е толкова изразена. Но ако искаш минимален разход на дълъг път... това е решението, другото е на буксир
Лично аз Бургас - Варна само където може, а те местата не са много, с круиз-а 5.5л/100км ми е рекорда със средна 77км/ч, ама това е твърде спокойно каране да го имате в предвид.

Лично аз Бургас - Варна само където може, а те местата не са много, с круиз-а 5.5л/100км ми е рекорда със средна 77км/ч, ама това е твърде спокойно каране да го имате в предвид.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Много разногласия по тая тема....
да направим анкета 

- straight six power
- кандидат ентусиаст
-
kasico написа:bozukov_a написа:zoti написа:Няма как автопилота да знае,че идва баир,така че си подаваш газ ръчно(в случая крачно).
Хехе много забавно изказване. Ами както ти когато шофираш и започнеш да изкачваш баир натискаш педала за да върви колата и да не пада скоростта, на същия принцип е и с автопилота - той си подържа скороста която му е зададена и оборотите не падат и за секунда
![]()
Колегата zoti е много прав в случая!
Има шофьори които са способни да дадът по-нисък разход от автопилота. Например при изкачване, kasico, човек би подал газ преди баира, а автопилота настъпва на самия баир. При нанадолнище (ако има условия), човек би могъл да си махне крака от педала на газта и по този начин да сведе разхода до 0, авотопилота не. На равен път обаче, човек е много трудно да се концентрира и да поддържа една постоянна скорост дълго време. Винаги има колебания от +-10км/ч. Според мен човек наистина е сособен да пребори автопилота като разход, въпросът е дали си заслужава. Усилията които ще хвърлш в продължения на два-три часа в пълна концентрация се равняват в най-много 0.2-0.3 л/100км по-добър разход. Ако пък не си достатъчно съсредоточен със сигурнос ще дадеш по-висок разход от автопилота. Затова минеш ли караулката, задаваш 120 на автопилота и си почиваш в следващите два часа магистрала. Все пак автопилота си е екстра и то за мен вече задължителна.
п.п Газ се пише със з накрая! Не знам, не мога, не искам са две отделни думи !!!
"Жена и кола не въртят ли заднаца - не ми ги хвали!"
колега по надолнище и автопилота "отпуска" газта,все пак му задаваш скорост да поддържа,освен ако няма собствено мнение няма как по надолнище да настъпи и да премине зададената скорост.нали
,а по темата и аз съм с две ръце ЗА икономия с автопилот,на равен път с постоянна скорост 120 стрелката на разходомера е примерно 9,пусна ли автопилота на 120,стрелката пада.и по разход съм го засичал по-икономично е,не виждам как човека ще регулира прецизно натискането на газта,за да поддържаш определена скорост независимо от терена,няма как да стане.

- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
kasico написа:bozukov_a написа:zoti написа:Няма как автопилота да знае,че идва баир,така че си подаваш газ ръчно(в случая крачно).
Хехе много забавно изказване. Ами както ти когато шофираш и започнеш да изкачваш баир натискаш педала за да върви колата и да не пада скоростта, на същия принцип е и с автопилота - той си подържа скороста която му е зададена и оборотите не падат и за секунда
![]()
По темата .. аз лично мисля че разхода е по малък (като аз говоря за бензин 318и) , а и както каза колегата pazokolarov няма жив човек който с такава прецизност да контролира педала на гаста.
Да,ама ти не набираш ли ПРЕДВАРИТЕЛНО,когато предстои изкачване?
From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
straight six power написа:Според мен човек наистина е сособен да пребори автопилота като разход, въпросът е дали си заслужава.
Там е разковничето,че не си заслужава!До Атина ми даде 5.8л/100км. при яко каране,но ме заболя капачката на дясното коляно от настъпване(де да имах автопилот).При първа възможност ще си монтирам темпомат.
- kalin_peev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е 39 525 тдс 11.98г
Колеги темата наистина е интерсна, ама всесто да спорите съберете се двама или повече с колите си, пълените до капачката резервоара, минавате ХХ километра, в едната посока единия с т темпомат другия с педала,допълвате като стигнете, а на връщане обратно. и пишете резултата, след като допълните втори път в началната точка туй е.
zoti написа:kasico написа:bozukov_a написа:zoti написа:Няма как автопилота да знае,че идва баир,така че си подаваш газ ръчно(в случая крачно).
![]()
Да,ама ти не набираш ли ПРЕДВАРИТЕЛНО,когато предстои изкачване?
Ами честно казано аз лично не набирам предварително като видя че предстои баир..просто като почна да го изкачвам давам допулнително гас за да не падне съвсем скороста но със сигурност не поддържам скороста с която съм се движил преди баир-а. Колкото до колегата straight six power и до мнението му за спускането.. ами да разбира се че когато ти контролираш скоростта при спускане като махнеш крака си от педала на газта разхода ще падне до 0, но от тук идва и намаляване на скороста, а автопилота не допуска намаляване на скороста и затова разхода не пада до 0 но пак пада значително много (т.е аз мисля че пада точно до толкова колкото ако пуснеш колата на свободна при спускане надолу)
колегата straight six power е доста прав (с изключение на надолнището - там темпомата веднага реагира и намалява консумацията). Човек може да даде по-добър разход от темпомата, просто трябва да внимава колко натиска педала през цялато време. Обикновено колата върви по един и същи начин като се вдигне съвсем леко нагоре педала. В смисъл подавайки ръчно газта, тя застава в положение, в което харчи 7/100 с които не може да ускори, но сегашната скорост може да поддържа и с 5,5/100.
Иначе определено опитният шофьор може да направи по-нисък разход. Все пак той анализира пътя, обстановката, баирите, вътъра, може да експериментира и да намери оптималният разход във всеки един момент, щом го влече. Докато компа си има една програма и реагира едва когато колата усети товарене. Все пак тя не е с изкуствен интелект. Понякога е по-пестелеви ако дадеш яко газ за малко и после вдигнеш педала, докато темпомата би я мъчил продължително на малко над среден разход. Така, че не се чудете защо по някога темпомата бие, а понякога вие.
Иначе определено опитният шофьор може да направи по-нисък разход. Все пак той анализира пътя, обстановката, баирите, вътъра, може да експериментира и да намери оптималният разход във всеки един момент, щом го влече. Докато компа си има една програма и реагира едва когато колата усети товарене. Все пак тя не е с изкуствен интелект. Понякога е по-пестелеви ако дадеш яко газ за малко и после вдигнеш педала, докато темпомата би я мъчил продължително на малко над среден разход. Така, че не се чудете защо по някога темпомата бие, а понякога вие.

- ssttaannyy
-
-
- Кара: е30кабрио318@325 е46купе е60комби
- Мечтае да кара: bmw turbo
при мен пада разхода значително но при нормална скорост,от160 нагоре сякаш го вдига
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Слави...прав беше!!!
Не ми се пише пак - направо давам линк към темата с разхода:
viewtopic.php?f=34&t=47818&start=570
Автопилота СВАЛЯ средния разход, особено при липса на промяна в скоростта...зададох му 120км и карах 200+км...няма аварийни летища, няма изкачване, няма спускане скоростта беше закована на 120км/ч !

Не ми се пише пак - направо давам линк към темата с разхода:
viewtopic.php?f=34&t=47818&start=570
Автопилота СВАЛЯ средния разход, особено при липса на промяна в скоростта...зададох му 120км и карах 200+км...няма аварийни летища, няма изкачване, няма спускане скоростта беше закована на 120км/ч !
- RadioDJ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 200320DM47TU
- Мечтае да кара: trabant ot novite
- Детайли за колата: super pila e:)
pazokolarov написа:Използването на круизконтрола определено намалява разхода на гориво минимум с 10%, дори в сравнение с най-икономичните шофьори![]()
Основния принцип е (1)използване на минимално количество гориво (2)за поддържане на предварително зададена скорост във всеки един момент от пътуването (3)при активирана система. Този "всеки един момент" е достатъчно малък за да е невъзможно съпоставянето му с човешките възможности 1:1. Няма такъв жив човек, който да е в състояние да осигури регулиране на подаваното количество гориво всяка десета от секундата за зададена постоянна величина/стойност на скоростта. Обратните твърдения са просто смехотворни!
Ако някой установи обратен резултат, както част от горе писалите колеги, значи има проблем с автомобила си. Приноса към това на горивния филтър е много слабо вероятно, а при комънрейл двигателите е направо абсурд. Ако този фълтър е вече проблем, не знам какъв шофьр трябва да си (изключвам 98% от жените, притях е твърде вероятно, с извинение) за да не вземеш мерки да оправиш работата.![]()
Подобна тема предполага появата на уникални твърденния както и в тема "Разход на гриво", така че съм готов за забавление
Колега 100% си прав за разхода на гориво на автопилот, но в този форум е абсурд да убедиш когото и да било. Тука има карачи дето са по умни и от най-съвършения комп и свалят разхода надолу от автопилота.

Forced induction means torque,
torque means fun.
torque means fun.
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3