М44Б19 ограничител на 1500 оборота проблем РЕШЕН :)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: със спомени

Re: М44Б19 ограничител на 1500 оборота ПРОБЛЕМ

Мнение от sonny » 19 Фев 2010, 13:24

Ивчо, ако има проблем със свещ или с кабел, колата ще вдига обороти, но трудно и ще се усеща, чеработи на по-малко цилиндир, в това съм не убеден, ами не знам какво. Ако е гръмнал блока бубина, тогава би имало друг проблема ,тогава може да е избила едната бубина и да прехвърля към другата и оттам да се получава оплитане на искрата в грешен цилиндър, тогава ще има зверски детонации и тогава няма да вдига обороти, защото примерно ако цилиндъра вече сгъстява сместа, но е стигнал на 40% сгъстяване и се подаде искра, тогава ще се взирив сместа и на буталото ще му е трудно на да продължи нагоре.
Вероятностите стават изключително много с тази диагноза и като се има впредвид, чо десаг никой от нас не се сети, че М44 е с обща бубина. Дори и разменена със здрава не е гаранция, че не е там проблема. Значи какво става
ЕКУ - от лоша или невързана маса при сглобяването, е възможно да е минала масата през корпуса на ЕКУ-то оттам да избие и да дава грешни данни към бубината, оттам ако се сложи здрава бубина няма да се разбере дефекта.
Датчик колянов вал - отново всмедствие на първата диагноза, не се знае накъде е вероятно да е избил компа.
Реално възможно е да е от кофти маса някъде, не е задължително да е гръмнал компа, но акот се има впредвид, че мотора е отварян е напълно възможно да има забравен или сложен на друго място кабел. НО като цяло, датчик колянов вал, ТПС, бензинова помпа, горивен филтър, датчик интейк, блок бубина, демпферна шайба, лоша маса, грешно поставен кабел по инсталацията, маншон дебиломер, кофти вакуми, горевин регулатор, дюзи, ВАКУУМ на горивен регулатор. катализатор, в нтикакъв случай повреда в ламбдата, може да има окъсяване в буксата на ламбдата, но самата ламбда не.

Затова по ред на номерата, първо измерване на налягането на горивото оттам ще отпаднат вероятности като помпа, филтър, регулатор и ваккума.
Измерване на датчици и ТПС с мултицет по параметри от Аутодата.
Проверка да се запали колата с друго ЕКУ.
проверка на инсталацията, от човек познаващ ако не самия мотор поне марката.
Проверка на ваукууми, маншон дебиломер и останалите маркучи.
Преглед демпферна шайба.
Ултразвук на дюзите или направо проверка колата да работи с други.
проверка проходимостта на изпускателната система или запалване на колата с откачени гърнета.
Откачане на ламбда сондата, почистване на буксата и палене на колата с откачена снда.

Реално тези коли ще работят само с един единствен датчик. Тя може да работи само и единствено с датчика на вала или да се управялав по ТПС, друг е въпроса как ще работи, но ще работи. Как ще запали е също друга тема, но ще запали. таак, че са става ли ясно за ко иде реч??? :mhihi:

ПС Опааа къде без свещи, от тях се започва :mhihi:

Аватар

Мнение от sonny » 21 Фев 2010, 0:09

Добре де,ти са глеам търсиш ЕКУ,ама кой ти каза да дириш? Откри ли си проблема?Не за друго ми щото е малко нагло от твоя страна да си си открил проблема па тука трайчо костов, не мислиш ли :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i '07 335i '90 325i
Мечтае да кара: жената към летището с еднопосочен билет

Мнение от Huffy » 21 Фев 2010, 13:27

Спокойно Сони , всичко ще обесня просто пуснах обявата и излязох че нямах време. След като колата стоя 2 дена при майстора с компютърната диагностика се оказа че е от компа. Първо не ми се вярваше, но човека ми го доказа. Включи диагностиката на колата , изтри всички грешки и след това както беше колата на контакт ме накара да натисна газта до край , но компютъра отчете че съм натиснал само 60%. Попитах го дали не си е заминал TPS-a ( не знам как се казва датчика който отчита колко натискаш педала, но на английски е throttle position sensor) , но той ме увери че го е замервал и е ОК. След като я запалим и без да подаваме газ няма проблем до момента в който натиснем газта и изкача грешка в датчика на коляновия вал. Той също си работи ОК , защото го замервахме , проверихме дали не се е зацапал със стружки, но не беше и също така си показва правилните обороти.Човека беше проверил всички възможни датчици и дори ламбда сондата работи перфектно след като беше оправил един скъсан кабел преди буксата в която се връзва. Разкачах таблото, защото един пич спомена че е имал случай в който оборотомера му е правил въртели и от там грешки в коляновия вал. Имах съмнения и във свещите с кабелите , но вчера си играх и директно от друга ИС-ка взех бубината+кабелите+свещите за да няма въпросителни и ефекта беше същия даже ми се струваше че работи малко по-неравномерно.След това му върнах всичко което взех и човека си отпраши без проблеми. Та заключението на майстора беше че газовата ми е утрепала компа. Тъй като имам няква ламбда сонда емулатор който е вързан къде ли не, но също така и за TPS-a и през него е ударила компа на колата , до колко е вярно това не знам , но определно ще го накрам да ми оскубе газта и ще си я карам на бенз само да я оправи. Звъннахме на моргите в околноста и не успяхме да намерим ЕКУ , за това набързо влязох и пуснах обявата и не съм давал обяснения, защото нямах време.Много ми се искаше да вземем ЕКУ да пробваме и ако е от него да го плащам и :driving: но поради липсата на такова в околноста , ще трябва да се доверя на майстора и директно да купя такова + имобилайзера + чип. Така или иначе имам ли друга възможност?

Аватар

Мнение от sonny » 22 Фев 2010, 0:05

бухххахахахахаха, първо треаше да пишеш, че имаш газ и май познах с последното си мнение отде е кура :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Huffy » 22 Фев 2010, 0:21

Huffy написа:така или иначе ще проверя всичко каквото се сетя , но не смятам че е там проблема , защото колата има АГУ (така я взех) и независимо дали е на бенз или на газ си върти същия номер..

Сони писал съм че е на газ

Аватар

Мнение от sonny » 22 Фев 2010, 0:26

Huffy написа:Преди около 2 месеца аз и един приятел отворихме двигателя за смяна на сигменти и биелни лагери, също така сменихме гумички на клапаните и направихме ревизия на главата, масло, филтри, ремъци, ролки.След като я затворихме и при първото палене след ремонта колата не можеше да вдигне повече от 1500 оборота. веднага я отворихме пак да проверим дали сме я зацепили както трябва и всичко си беше ОК. На другия ден като я запалих да я карам на диагностика , максималните обороти се бяха преместили на 2900 и така си я закарах до сервиза за диагностика , от там компа показа че не сме я зацепили правилно и дава грешки във валовете, от което бяхме потресени и последва ново отваряне , разкачихме всичко и я зацепихме на ново. Запали и пак си удряше в 2900-3000 оборота.На другия ден я запалих и ве4е си бръмчах до към 5000 оборота без проблеми . След още два дена нямаше и помен от проблема, направо не можех да й се нарадвам. И така никакви проблеми до преди 4 дена след хубаво среднощно пързаляне се прибирах към вкъщи и ми удари на 4400, на другия ден макс 2000 сега в момента е на 1500 и отново съм в начална позиция.Имам съмнения за хидравличния оптегач на ангренажната верига , защото когато го сваляхме като се опитвах да го стисна и запъва от изцяло разпънато положение , след това се движи нормално , но точно от разпънато като започна да го стискам и е стой все едно опира някъде и след това като прескочи и си се движи ОК. Търсих във форума , но нищо не намерих по този въпрос. Не знам от какво може да е, самия хидравличен оптегач смятах да го сменя , но се оказа че ми искат 70лв за него :kuku: ако съм сигурен че е от него с радост и 100 ще дам , но не мога да си позволя да го сменя и да си остана с проблема. На сервизите нямам никакво доверие за това се обръщам към по-компетентните във форума които не са малко.В сервиз ще ида в краен случай когато видя че не мога да се справя сам. Двигателя работи перфектно , без шумове , когато си пълнеше оборотомера направо летеше. Вече се поболях с таз кола, но няма да я изоставя. :help: Предварително мерси за отоговрите

:dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Huffy » 22 Фев 2010, 1:00

виж на трета страница

Аватар

Мнение от sonny » 22 Фев 2010, 1:09

да ти приличам на лелка в библиотека :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 22 Фев 2010, 10:30

Huffy написа:Та заключението на майстора беше че газовата ми е утрепала компа. Тъй като имам няква ламбда сонда емулатор който е вързан къде ли не, но също така и за TPS-a и през него е ударила компа на колата

:shock: :shock: :shock:

Ае кай чесно :mhihi:
Тоз ТПС как го тепа така тоя комп бе :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 22 Фев 2010, 11:01

sonny написа:бухххахахахахаха, първо треаше да пишеш, че имаш газ и май познах с последното си мнение отде е кура :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Наистина с това трябваше да се почне.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 22 Фев 2010, 13:01

ивчо3 написа:
sonny написа:бухххахахахахаха, първо треаше да пишеш, че имаш газ и май познах с последното си мнение отде е кура :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Той момчето наистина го написа... като се чете първия и последния пост...
По темата - не ми се вярва от газовата да върне напрежение (още повече че е обикновенна... е зависи и от връзването де ;) ),по-скоро някакъв първичен проблем с маси или бубината... :roll:
Има ли кабел от газовата който да е усукан около някой от кабелите на цилиндрите :?:

Аватар

Мнение от sonny » 22 Фев 2010, 14:08

~Мишо~ написа:
ивчо3 написа:

Той момчето наистина го написа... като се чете първия и последния пост...
По темата - не ми се вярва от газовата да върне напрежение (още повече че е обикновенна... е зависи и от връзването де ;) ),по-скоро някакъв първичен проблем с маси или бубината... :roll:
Има ли кабел от газовата който да е усукан около някой от кабелите на цилиндрите :?:

В последствие е написано за газт, ако бе написано от сабомот начало, може би по-бързо щеше да се даде предположение, без значение кой. Има сума народ дет поразбирват тук. А за газта не е невъзможно. ЗАвиси каква е , как е вързана, колко е работила, какво е положението. Иначе и според мен главния проблем от който пробива екуто е предимно лоша маса, тогава масата се взима през корпуса и оттам става избиването. НО пък ако се разгледа и друго нещо. Всичко си е вързано по колата, обаче имаме кофти врзана маса на даден детайл от АГУ-то тогава е напълно възможно през емулатора да окъси и да мине през ТПС или друг датчик където е вързана газовата. Така, еч и това е вариант. Според мен може и да ес мине без ново еку, ама това тре ас епогледне от кадърен жичкаджия, може да ес намери къде е окъсило, ако е кондензатор или стопена писта може да ес оправи със сигурност. Но е възможно да трялва после д ас есинхронизира с ЕВС.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Huffy » 22 Фев 2010, 15:39

Напълно съм съгласен с теб за лошата маса , но вече няколко пъти проверихме всичко което сме разкачали и в последствие вързали , защото като запалихме с този проблем това беше първата ни мисъл за лошата маса. АГУ-то не се знае в кой век са я слагали , защото така беше вкарана от Италия , а и като отваряхме двигателя си личеше че колата е карана много време на газ ( грозна картинка). А до това кой ще работи по колата , смятам че е единствения човек в града и околноста който се занимава с автомобилна електроника , компютри и от този сорт дейности. За това след като ми е казал че е комп аз как да му успорвам знанията. За момента чакам от един колега да ми го прати и като има раздвижване по темата ще пиша. Иначе Сони ако имаш някой в напредвид и се занимава с такива проблеми може да споделиш на ЛС да не правим реклама и му нося ЕКУ-то да го погледне.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Huffy » 26 Фев 2010, 20:03

В сряда от 9 сутринта до 16:00 майстора си игра с колата , направо му излезе пяна по устата.На диагностиката всичко е ОК докато не натисна гаста и от там манджа. Един приятел дойде с неговото и му взехме датчика на дроселовата клапа, но нищо. Импулсите на датчиците на разпределителния и на коляновия вал бяха като по учебник. ЕКУ сменихме , ефект никакъв. Така че моето ЕКУ е здраво и АГУ-то ми няма никаква вина. Тества ми инсталацията с една лампа и ми каза че в нея е 100% сигурен че няма проблеми. И като ми вика абе вие нещо не сте я зацепили или е прескочила зъб. Тогава пред него я отворих, защото се съмнявах в себе си дали сме я зацепили както трябва , но всичко беше ОК и каза че е зацепена както трябва. По едно време човека се отчая и вика "не знам какво да ти кажа". Завря се под колата и реши да погледне дали няма стружки по датчика на коляновия , но беше като чисто нов. Върна го на мястото му и както го държеше с ръка ме накара да запаля и тогава ударих на камък. Размърда леко кабела и запали след това размърда кабела и угасна. И това беше разковничето. Вчера намерих такъв датчик от колега във форума и днеска го сложихме. Колата лети. Майстора беше по happy и от мен. Мерси на всички който помогнаха с даване на предложения , но реално в провинцията или в точност случая в моя град е доста трудно с намиране на части за проба. Със съдействието на любезни колеги от форума всичко това бе възможно :bowdown:

Аватар

Re: М44Б19 ограничител на 1500 оборота проблем РЕШЕН :)

Мнение от sonny » 27 Фев 2010, 1:16

Е нали беше купил нов ли беше пробвал с нов и пак така било

ПредишнаСледваща

Назад към E36