Как се отразява Автопилота на разхода - 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- woiwodata
- Потребител
-
- Кара: Е46
- Мечтае да кара: M..
- Детайли за колата: 320D , 2003g
Как се отразява Автопилота на разхода - 320д
Колеги Някой засичал ли е как се отразява карането на автопилот върху разхода на гориво ??
- pimienta M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: е61 535d & e53 3.0d
Re: Как се отразява Автопилота на разхода - 320д
Колега аз си правих опити с Авто пилота... Значи извода ми е че не е за нашите пътища! Готино е но като аз си натискам гаста и поддържам същата скорост свалям разхода! А и наще уникални магисрали нестават за автопилот. Знаеш колко добри шофьори има и хич необичат да изпреварват пред тебе да те засичат и т.н но това е друга тема! Но за мен в БГ Нестава за авто пилот вдига разхода минмум с Литър (личен тест) Карам 318ти.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
При нови филтри въздушен и горивен всичко е ок,ама като ти стане филтъра горивния на 10к започва повече да арчи на круйз контрол,лично проверено
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
...принципно би следвало да падне разхода. обаче дали наистина пада- божа работа. аз го ползвам доста често моя по извънгрдско. но не с цел икономия- определено
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Определено вдига разхода но със сввсем малко.Англия-България (3500km) лично съм ги карал половината на автопилот и моето мнение е че вдига малко разхода по незнайна причина.Личен пример : Карам из Австрия,права магистрала,равна... автопилота е настроен на 110 км/ч ,незнайно защо стрелката на разходомера се покачва,пада,на моменти изведнъж отива доста нагоре а пътя е равен и скороста е една.Тва покачване временно и доста учестено според мен води до леко по висок разход. 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
автопилот/темпомат/круиз контрол винаги вкарват колата в обороти,тоест винаги подържат условно казано педала на газта и от там става ясно защо е по-висок разхода
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Използването на круизконтрола определено намалява разхода на гориво минимум с 10%, дори в сравнение с най-икономичните шофьори
Основния принцип е (1)използване на минимално количество гориво (2)за поддържане на предварително зададена скорост във всеки един момент от пътуването (3)при активирана система. Този "всеки един момент" е достатъчно малък за да е невъзможно съпоставянето му с човешките възможности 1:1. Няма такъв жив човек, който да е в състояние да осигури регулиране на подаваното количество гориво всяка десета от секундата за зададена постоянна величина/стойност на скоростта. Обратните твърдения са просто смехотворни!
Ако някой установи обратен резултат, както част от горе писалите колеги, значи има проблем с автомобила си. Приноса към това на горивния филтър е много слабо вероятно, а при комънрейл двигателите е направо абсурд. Ако този фълтър е вече проблем, не знам какъв шофьр трябва да си (изключвам 98% от жените, притях е твърде вероятно, с извинение) за да не вземеш мерки да оправиш работата.
Подобна тема предполага появата на уникални твърденния както и в тема "Разход на гриво", така че съм готов за забавление

Основния принцип е (1)използване на минимално количество гориво (2)за поддържане на предварително зададена скорост във всеки един момент от пътуването (3)при активирана система. Този "всеки един момент" е достатъчно малък за да е невъзможно съпоставянето му с човешките възможности 1:1. Няма такъв жив човек, който да е в състояние да осигури регулиране на подаваното количество гориво всяка десета от секундата за зададена постоянна величина/стойност на скоростта. Обратните твърдения са просто смехотворни!
Ако някой установи обратен резултат, както част от горе писалите колеги, значи има проблем с автомобила си. Приноса към това на горивния филтър е много слабо вероятно, а при комънрейл двигателите е направо абсурд. Ако този фълтър е вече проблем, не знам какъв шофьр трябва да си (изключвам 98% от жените, притях е твърде вероятно, с извинение) за да не вземеш мерки да оправиш работата.

Подобна тема предполага появата на уникални твърденния както и в тема "Разход на гриво", така че съм готов за забавление

- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
Според мен автопилота наистина би бил по-икономичния вариант,но това се отнася само за държави с равнинни терени.Няма как автопилота да знае,че идва баир,така че си подаваш газ ръчно(в случая крачно) или неизменно ще скочи разхода от наваксването на загубените обороти.Да,ама това вече броим ли го,като автопилот,колега pazokolarov
.

From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
при мен! специално Германия-България, с германски бензин, при включен темпомат и рядко натискане над 130, предимно 110км./час ми показа среден разход на борда 6.4-6.6, който никога повече не е падал толкова!
следил съм стрелката на икономайзера, при темпомат и равниноста или надолнище прави бая икономия!
следил съм стрелката на икономайзера, при темпомат и равниноста или надолнище прави бая икономия!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
И на автомата и на ръчката - с автопилот ми гори повече (чак литър - едва ли), обаче аз съм на мнение, че кеф цена - НЯМА.
За отва, че ще пътувам 200 км за 2 лева повече...айде да не издребняваме?
Автопилота на 140 и траааавел, траааавел

За отва, че ще пътувам 200 км за 2 лева повече...айде да не издребняваме?
Автопилота на 140 и траааавел, траааавел

според мен разхода пада, най-малко защото заковава едни обороти и върви... друго си е да намаляш и ускоряваш през същото време? разхода така винаги ще е по-голям
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Слави...пробвай следното:
На права отсечка задържаш газ-та в определено полужение...колата достига скоростта си/спрямо газта/ и спира да ускорява...задържаш...поглеждаш економайзера, след 2-3 секунди, когато си сигурен, че е неподвижен - включи автопилота, като не отместваш поглед от економайзера.
Ще се изненадаш
На права отсечка задържаш газ-та в определено полужение...колата достига скоростта си/спрямо газта/ и спира да ускорява...задържаш...поглеждаш економайзера, след 2-3 секунди, когато си сигурен, че е неподвижен - включи автопилота, като не отместваш поглед от економайзера.
Ще се изненадаш

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Е.Димитров написа:При нови филтри въздушен и горивен всичко е ок,ама като ти стане филтъра горивния на 10к започва повече да арчи на круйз контрол,лично проверено

Dimitroff написа:Слави...пробвай следното:
Ще се изненадаш
може и да си прав
аз го свързвам със спокойно каране и тогава разхода винаги е по-нисък

- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
zoti написа:Няма как автопилота да знае,че идва баир,така че си подаваш газ ръчно(в случая крачно).
Тази глупост втори път да не съм я прочел

Стига глупости,всички сме наясно че автопилота е за икономия.
На колегите на които не им става ясно защо когато идва нагорнище и когато автопилота започва ускорение за да задържи (фиксираната)скорост непокътната оборотомера не мърда за разлика от моментния разход който започва да се увеличава.Отговора е,че колата има достатъчно датчици,сензори и други системи.Всичко е толкова баласирано-нормално да не се усеща.Точно и от там идва и самата икономия,че колата се изкачва с минимално подаване на гас.Незнам само какъв ли трябва да е признака по който да разберем че автопилота е повреден или счупен,аз лично си мисля че е както при турбината-когато дайде време да се чупи просто изпушва

40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3