Катализатори,кермични и метални такива за заместител.
Модератор: Технически модератори
			17 мнения
			 • Страница 1 от 2 • 1, 2

Катализатори,кермични и метални такива за заместител.
Как променя количеството на отработени газове заместителя(металния катализатор)?
Трябва април месец да мина преглед,ама оскубах катализаторите и сега трябва да купувам нови(предпочитам от тук)-това е естеството на темата.Графа отработени газове.За дизела -докарвах го под нормите и то без катализатор-помпата на минимум+агр постоянно отворен;
Ако и за бензина има някаква такава бг формула-ще стане красота
За всеки случай съм си ''купил'' бг преглед с норми по поискване на клиента ,ама ако не ми го признаят -увисвам
 ,ама ако не ми го признаят -увисвам  т.е. немога да си карам колата
   т.е. немога да си карам колата  

Всичко свързано с отработените газове да са в норми, ще ми е от полза
			Трябва април месец да мина преглед,ама оскубах катализаторите и сега трябва да купувам нови(предпочитам от тук)-това е естеството на темата.Графа отработени газове.За дизела -докарвах го под нормите и то без катализатор-помпата на минимум+агр постоянно отворен;
Ако и за бензина има някаква такава бг формула-ще стане красота

За всеки случай съм си ''купил'' бг преглед с норми по поискване на клиента
 ,ама ако не ми го признаят -увисвам
 ,ама ако не ми го признаят -увисвам  т.е. немога да си карам колата
   т.е. немога да си карам колата  
 Всичко свързано с отработените газове да са в норми, ще ми е от полза

by ''kompleksa''
Re: Катализатори,кермични и метални такива за заместител.
След като си готов да купуваш, какъв е проблемът? Купуваш, слагаш, намираш как се прави при вас теста, правиш тук една проба за да си спокоен и всичко е наред.
Или нещо друго питаш?

Или нещо друго питаш?
- ddddk
- ентусиаст
- 

- Кара: E65
Аз, доколкото разбирам търсиш теория за катализаторите и отработените газове... хм, трябваше да го напиша в обратен ред... както и да е... и търсиш начин да докараш макар и временно отработените газове като за теста... ?
теория не знам, но знам една фирма тук във Варна, КОСЕР, която слага едни катализатори.
Доколкото знам цените са достъпни и резултата е гарантиран, иначе за къв ще тръгнеш да ги слагаш тез кюнци, ако ефекта е съмнителен...
Не съм търсил информация повече, тъй като знаеш тука как се минава на преглед, но ако решиш да слагаш катализатор, кажи и ще събера повече инфо.
Поздрави,
Д
			теория не знам, но знам една фирма тук във Варна, КОСЕР, която слага едни катализатори.
Доколкото знам цените са достъпни и резултата е гарантиран, иначе за къв ще тръгнеш да ги слагаш тез кюнци, ако ефекта е съмнителен...
Не съм търсил информация повече, тъй като знаеш тука как се минава на преглед, но ако решиш да слагаш катализатор, кажи и ще събера повече инфо.
Поздрави,
Д

- Penchev
- Сватбаря
- 

- Кара: Opel Zafira А OPC
Ванка , по начин а по който си излъгал дизела няма да стане с бензиновия двигател на готината машина   

Чисто и просто си трябват нови катализатори а за такива никога не съм се интересувал къде има освен в БМВ 

Георги Пенчев

Чисто и просто си трябват нови катализатори а за такива никога не съм се интересувал къде има освен в БМВ

Георги Пенчев
Или нещо друго питаш?
искам да преценя точно нещата и затова питането ми е толкова объркващо.Имам много неизвестни .......
но ако решиш да слагаш катализатор.....,
ще трябва-благодаря ти.
Там цената е непосилна и нереална за мен,2500лв ми е много.
благодаря на колегата ,който ми писа на л.с.
Въпроса ми е заместителите(металните катализатори) на оригиналните катализатори-вършат ли същата работа?

by ''kompleksa''
Към 600€ са катализаторите до към 800€ за най - доброто Eberspächer. Има и алтернативи - втора ръка, e-bay и т.н.
А, дали ще си купя катализатор от бг, където никой не го интересува екологията, колкото и да ме уверяват,че всичко ще е наред....познай

А, дали ще си купя катализатор от бг, където никой не го интересува екологията, колкото и да ме уверяват,че всичко ще е наред....познай
[quote="@2bar"]Към 600€ са катализаторите до към 800€ за най - доброто Eberspächer. Има и алтернативи - втора ръка, e-bay и т.н.
А, дали ще си купя катализатор от бг, където никой не го интересува екологията, колкото и да ме уверяват,че всичко ще е наред....познай[/quote

А, дали ще си купя катализатор от бг, където никой не го интересува екологията, колкото и да ме уверяват,че всичко ще е наред....познай[/quote
Последна промяна ivan. на 23 Фев 2010, 22:40, променена общо 1 път

by ''kompleksa''
Да раздвижа малко темата  

Днес монтирах два катализатора(за двойна генерация) ама заместители и от тях избрах най-скъпите(като незнам така правя);
от там отивам в пункта за технически прегледи и ми казват ,че газовете са ми в нормите ама за жугули и аз 

след солидна сума ми влошават колата 

Хората работиха от сърце по колата;
Катализаторите не ги знам,но не влизам в нормите,според нашите преглеждащи;
Много съм на кантар м/у :
-дали хората на техническия пункт си разбират от работата;
-дали са ми монтирали скъпи ментета;
Ако някой ми напише европейските норми за м 50 тук ще съм му задължен 

и ще мога да си направя извода кой и каде не струва.

Днес монтирах два катализатора(за двойна генерация) ама заместители и от тях избрах най-скъпите(като незнам така правя);
от там отивам в пункта за технически прегледи и ми казват ,че газовете са ми в нормите ама за жугули и аз

след солидна сума ми влошават колата

Хората работиха от сърце по колата;
Катализаторите не ги знам,но не влизам в нормите,според нашите преглеждащи;
Много съм на кантар м/у :
-дали хората на техническия пункт си разбират от работата;
-дали са ми монтирали скъпи ментета;
Ако някой ми напише европейските норми за м 50 тук ще съм му задължен

by ''kompleksa''
- tahsinov
- младши ентусиаст
- 

- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
Там по вашия край големи еколози са се навъдили  При нас при техн. преглед никой не проверява газове.Спирачки,светлини,луфтове в кормилна система и това е.Даваш 30лв. и бегаш.
 При нас при техн. преглед никой не проверява газове.Спирачки,светлини,луфтове в кормилна система и това е.Даваш 30лв. и бегаш. 

При нас при техн. преглед никой не проверява газове.Спирачки,светлини,луфтове в кормилна система и това е.Даваш 30лв. и бегаш.
- ddddk
- ентусиаст
- 

- Кара: E65
Гле`й с`я к`о ста`а:
http://translate.google.bg/translate?hl ... _standards
http://translate.google.bg/translate?hl ... /eu/ld.php
http://translate.google.bg/translate?hl ... n_standard
http://translate.google.bg/translate?hl ... cle-133325
http://translate.google.bg/translate?hl ... ndix-1.pdf
Приятно четене! 

Поздрави,
Д
			http://translate.google.bg/translate?hl ... _standards
http://translate.google.bg/translate?hl ... /eu/ld.php
http://translate.google.bg/translate?hl ... n_standard
http://translate.google.bg/translate?hl ... cle-133325
http://translate.google.bg/translate?hl ... ndix-1.pdf
Приятно четене!

Поздрави,
Д

- ивчо
- старши ентусиаст

- 

- Кара: Е34 с ... ръжда
ivan. написа:Ако някой ми напише европейските норми за м 50 тук ще съм му задължен
Малко
 ... Не го ли пише на табелката със наклона на фаровете !?
  ... Не го ли пише на табелката със наклона на фаровете !?На Мерцедеса там го пише ... Провери ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

Първо -огромни благодарности на хората ,занимаващи се с моя проблем и дали чрез форума или чрез мобилните,ми даваха точна информация-благодаря ви колеги  ;
 ;
Второ-прегледа ми трябваше не за бг-тук е ясно как става ;
 ;
Трето - проблема ми е решен по балкански начин.Колата е отписана вече от ук и е с бг номера;
Проблема от всичко написано от горе, за моя частен случай,е че ще трябва през 6 месеца да ходя във Франция на кафе.
По темата -много неща ми се изясниха,но ми останаха и доста неизвестни,затова ще напиша само сигурното:
-НЕ ползвайте заместители на катализатори за бмв;
-Ако горното ви се наложи ,не се подвеждайте в цената,а имайте предвид само един критерий-газ анализатора на пункта за гтп ;
 ;
-На над 180 000 км махайте оригиналните катализатори,защото те не са това,което трябва да са (с изключение на редки модели).
-Лабда отчите грешка без катализатор и много леко се завишава разхода-това се получи при мен.
Не ангажирам никого с моя пост ,но това ми са реалните изводи от дву дневните ми неволи ,относно намиране на правилния заместител на катализатор за м50.Тествах и най-скъпите и най-ефтините и мога да кажа ,че заместител няма,който да вкара колата в нормите
			 ;
 ;Второ-прегледа ми трябваше не за бг-тук е ясно как става
 ;
 ;Трето - проблема ми е решен по балкански начин.Колата е отписана вече от ук и е с бг номера;
Проблема от всичко написано от горе, за моя частен случай,е че ще трябва през 6 месеца да ходя във Франция на кафе.
По темата -много неща ми се изясниха,но ми останаха и доста неизвестни,затова ще напиша само сигурното:
-НЕ ползвайте заместители на катализатори за бмв;
-Ако горното ви се наложи ,не се подвеждайте в цената,а имайте предвид само един критерий-газ анализатора на пункта за гтп
 ;
 ;-На над 180 000 км махайте оригиналните катализатори,защото те не са това,което трябва да са (с изключение на редки модели).
-Лабда отчите грешка без катализатор и много леко се завишава разхода-това се получи при мен.
Не ангажирам никого с моя пост ,но това ми са реалните изводи от дву дневните ми неволи ,относно намиране на правилния заместител на катализатор за м50.Тествах и най-скъпите и най-ефтините и мога да кажа ,че заместител няма,който да вкара колата в нормите

by ''kompleksa''
Ако си взел някой измислен катализатор от бг за "без пари", какво точно очакваш да стане ? Да оправиш дявола във въздуха - хем евтино, хем върши работа ли? Няма такъв филм.
Иначе не си прав. 180 000 км далеч не е пробега при, който се скапва катализатора. В нормалани условия 250 000 - 300 000 км е нещо съвсем нормално за един катализатор.

Иначе не си прав. 180 000 км далеч не е пробега при, който се скапва катализатора. В нормалани условия 250 000 - 300 000 км е нещо съвсем нормално за един катализатор.
@2bar написа:Ако си взел някой измислен катализатор от бг за "без пари", какво точно очакваш да стане ? Да оправиш дявола във въздуха - хем евтино, хем върши работа ли? Няма такъв филм.
Приемам забележката безусловно

Повярвай ми-не съм избрал ''тънканата'',или може би не-незнам.реалността е 780 лв .,без монтаж за заместител.
Просто пиша какво съм разбрал и в по заден пост съм казал ,че не ми е ясно
Това за 180 000 км го пиша ,въз основа на данните написани ми в МОТ-то

by ''kompleksa''
- Penchev
- Сватбаря
- 

- Кара: Opel Zafira А OPC
Ванка , вчера се чухме с човека за който ти обещах да питам за въздуха и той за съжаление не може да каже нищо   Сега обаче не ми е ясно какво ще правиш
  Сега обаче не ми е ясно какво ще правиш   Някой път така се нареждат нещата ,че трябва да се стигне до най-скъпия вариант за отремонтиране
 Някой път така се нареждат нещата ,че трябва да се стигне до най-скъпия вариант за отремонтиране   Какво сега ще ги правиш тези новите катализатори ?
 Какво сега ще ги правиш тези новите катализатори ?
Георги Пенчев

Сега обаче не ми е ясно какво ще правиш
  Сега обаче не ми е ясно какво ще правиш   Някой път така се нареждат нещата ,че трябва да се стигне до най-скъпия вариант за отремонтиране
 Някой път така се нареждат нещата ,че трябва да се стигне до най-скъпия вариант за отремонтиране   Какво сега ще ги правиш тези новите катализатори ?
 Какво сега ще ги правиш тези новите катализатори ?Георги Пенчев
			17 мнения
			 • Страница 1 от 2 • 1, 2