Въпрос за фаровете на е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
61 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Re: Въпрос за фаровете на е36
Сега и аз да споделя моят опит с фаровете:
Имам Бош без лупи с пожълтели стъкла,първо си взех стъкла от бош с лупа и те светеха буквално като фенерчета (обърнат конус),след това си купих едно стъкло от Депо без лупа и резултата беше супер идеално разпръсква и след дълго търсене успях да намеря стъкло от зкв без лупа ,което се указа ,че е същото като Депото.И сега съм с перфектни фарове.
Ето как изглежда стъклото на моят фар.http://www.album.bg/tekabg/images/21142287/
Имам Бош без лупи с пожълтели стъкла,първо си взех стъкла от бош с лупа и те светеха буквално като фенерчета (обърнат конус),след това си купих едно стъкло от Депо без лупа и резултата беше супер идеално разпръсква и след дълго търсене успях да намеря стъкло от зкв без лупа ,което се указа ,че е същото като Депото.И сега съм с перфектни фарове.
Ето как изглежда стъклото на моят фар.http://www.album.bg/tekabg/images/21142287/
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
най-добре ще е с нови фарчета, това си мисля вече аз... Временно ще си карам с боша, а след това слагам новите и спирам да се занимавам с глупости.
Иначе забелязах нещо което ми направи голямо впечатлени, не само на моята кола но и на други, левите им харове са по-пожълтели и нагорели ... кава ли е причината при положение, че крушките са еднакви...
Иначе забелязах нещо което ми направи голямо впечатлени, не само на моята кола но и на други, левите им харове са по-пожълтели и нагорели ... кава ли е причината при положение, че крушките са еднакви...
- MITKO F1fen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525xi N53 април 2008
[quote="Plamen_Shopov_BMW"]най-добре ще е с нови фарчета, това си мисля вече аз...
Здрасти колега и при мен беше така.Какво ли не правих,никакъв ефект.Накрая си взех два нови фара на депо тип хела с лупа и си реших проблема.Светят много добре.Фаровете ги има в подписа ми,можеш да ги видиш там.
Здрасти колега и при мен беше така.Какво ли не правих,никакъв ефект.Накрая си взех два нови фара на депо тип хела с лупа и си реших проблема.Светят много добре.Фаровете ги има в подписа ми,можеш да ги видиш там.
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Колега, аз реших да си купя два нови фара, но случайно ми изпаднаха пластмаски като за моите фарове (тъй като фаровете ми са супер запазени, нямат начукано от камъчета и стъклата и рефлекторите им хубави) и реших да ги взема. Наскоро ги сложих, а също така си взех ксенон за късите и сега светят наистина страхотно, няма да казвам колко силно светят, а с ксенона се надявам да не нагарят отново тези пластмаски. Колата прогледна, а визията и сега е по-добра, все пак фаровете станаха като нови (макар, че фаровете с лупата придават по-добър вид и много ми се иска да си взема такива) за сега ще си карам така с моите.
Всички казваха, че ксенона заслепявал много когато е в комбинация с рефлекторен фар, е аз не мисля, че е така, регулирани ли са добре фаровете, не заслепява, вече няколко дни карам постоянно вечерта на неосветени места и нито една кола не ми е премигнала.
Всички казваха, че ксенона заслепявал много когато е в комбинация с рефлекторен фар, е аз не мисля, че е така, регулирани ли са добре фаровете, не заслепява, вече няколко дни карам постоянно вечерта на неосветени места и нито една кола не ми е премигнала.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
ако все пак решиш да я правиш интервенцията с зкв стъклата,аз съм го правил вече,става не е като да не става но си трябва малко пилене за да се закрепи зкв стъклото и после малко силикон разбирасе,а дали светят добре?някак си наистина са на 2 отделни снопа но при всички случаи е по добре от преди с изгорелите пластмаси на бош
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
ooo отказах се от интервенцията със ЗКВ-то, разбрах, че става наистина, но сега с тези новите пластмаски от Бош, ми светят перфектно фаровете и изглеждат доста добре...
надявам се като съм с ксенона да не нагарят и пожълтяват пак, както старите... а стане ли това, вече ще се взимат някакви нови фарчета (най-вероятно Депо)
надявам се като съм с ксенона да не нагарят и пожълтяват пак, както старите... а стане ли това, вече ще се взимат някакви нови фарчета (най-вероятно Депо)
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
ето как свети с ксенона, на снимката съм само на къси, то се вижда и по-таблото, това е с 4300К, 35w
всеки да говори каквото иска, но аз се убедих, че рефлекторните фарове светят повече от фаровете с лупа, просто е въпрос на вкус, а лупата придава много, много по-добра визия, но не свети толкова.
всеки да говори каквото иска, но аз се убедих, че рефлекторните фарове светят повече от фаровете с лупа, просто е въпрос на вкус, а лупата придава много, много по-добра визия, но не свети толкова.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Хайде сега колеги, нека да помогнем, на един приятел, който също е с фарове Бош и има моя проблем (нагорели пластмаски на късите), но той е намерил едни стъкълца и се чудим от какви фарове са.
Ако някой от вас знае, нека да пише, че да знае какво да прави момчето, дали да ги слага или не... а пластмаслки, както аз взех, трудно се откриват, дано си реши проблема с тези стъкълца и да станат на Боша, да разпръскват светлината и т.н.

Ако някой от вас знае, нека да пише, че да знае какво да прави момчето, дали да ги слага или не... а пластмаслки, както аз взех, трудно се откриват, дано си реши проблема с тези стъкълца и да станат на Боша, да разпръскват светлината и т.н.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Ясна работата, значи няма да му влязат в употреба ...
А тъй като ми останаха, две пластмаски, за дългите на Боша, който уж пазя за резерва, ако му ги дам, дали ще му свършат работа ...
Струва ми се, че няма да станат за късите... пак няма да свети добре
А тъй като ми останаха, две пластмаски, за дългите на Боша, който уж пазя за резерва, ако му ги дам, дали ще му свършат работа ...
Струва ми се, че няма да станат за късите... пак няма да свети добре

- tonkata82
- Потребител
-
- Кара: Зелена G-класа със син буркан
Plamen_Shopov_BMW написа:ето как свети с ксенона, на снимката съм само на къси, то се вижда и по-таблото, това е с 4300К, 35w
И аз съм с Bosch без лупа почти нови и мога да кажа че разпределят светлината по–равномерно от фаровете с лупа,но все пак си е мое лично мнение
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
колега, това си е така ... аз се убедих многократно. При лупата е друго, тя концентрира повече светлината, но на мен лично това не ми допада ... сега за визията не мога да отрека, че е по-добра.
Рефлекторния фар пръска повече светлината, това му е + .
Но имам ли пари бих си купил фар с лупа, а не рефлекторен.
А нека кажа какво стана с този приятел, за който питах от какъв фар са стъкълцата ... снощи ги сложил на фаровете си, показа ми снимки и мога да кажа, че с тях Боша му свети доста прилично ... единственото нещо което не ми харесва е, че разпръскват доста по-малко светлината на страни, фаровете светят повечко напред, отколкото встрани, това може би е малко опасно, но в сравнение със старите пластмаслки (прегорелите) на късите сега фаровете са си супер ... по негови думи не заслепявал другите участници в движението ...
Така, че явно и стъкълцата от дългите на Бош с лупата са някакво решение на проблема.
Рефлекторния фар пръска повече светлината, това му е + .
Но имам ли пари бих си купил фар с лупа, а не рефлекторен.
А нека кажа какво стана с този приятел, за който питах от какъв фар са стъкълцата ... снощи ги сложил на фаровете си, показа ми снимки и мога да кажа, че с тях Боша му свети доста прилично ... единственото нещо което не ми харесва е, че разпръскват доста по-малко светлината на страни, фаровете светят повечко напред, отколкото встрани, това може би е малко опасно, но в сравнение със старите пластмаслки (прегорелите) на късите сега фаровете са си супер ... по негови думи не заслепявал другите участници в движението ...
Така, че явно и стъкълцата от дългите на Бош с лупата са някакво решение на проблема.
ем страшни са рефлекторните с тоя ксенон как разпръсква сигурно и в космоса ден прават... ти си знаеш де. или не..
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
JOGI написа:ем страшни са рефлекторните с тоя ксенон как разпръсква сигурно и в космоса ден прават... ти си знаеш де. или не..
колега, хайде не ме иронизирай ...

на доста е36-ци съм се качвал (наистина не малко), повечето са били с фарове с лупата и мога да твърдя, че рефлекторния фар наистина свети повече. Един иска светлината му да е по насочена и събрана (взима си фар с лупа), друг не иска да е така (кара с рефлекторен фар) и те така.
Затова има и различни видове фарове.
А с ксенона не свети до космоса ама горе долу до най-горните слоеве на атмосферата достига

До тук с шегите.
Аз съм доволен от светенето на фаровете, свалил съм ги възможно най-ниско и не заслепяват никой.
Предостатъчно ми е това как осветяват, не се опитвам да убедя някого в предимствата и недостатъците на двата вида фарове.
Всеки сам избира какво да си вземе, при мен това не беше въпрос на избор, а на финанси, в момента нямам пари за нови фарове, затова си карам с тези, който ''от ремонтирах''.
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
това е решение, но след тази интервенция с новите пластмаски и ксенона, нямам намерение да взимам фар с лупата, а и не всеки може да си позволи ей така да даде доста пари за читави фарове
61 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5