Парктроник проблем ?!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 3-ka `02g
Мечтае да кара: BMW 3-ka `09g

Парктроник проблем ?!

Мнение от L0ReNz0_ » 23 Фев 2010, 19:47

така зна4и из4етох мн теми за изгорели дат4ици на парктроници и как се разбират дали работят. така при мене проблема е следния, като купих колата парктроника не работеше, като дам на задна се 4ува само един сигнал, който явно предупреждава 4е не работи. ина4е като отида отзад 3-те дат4ика бръм4ат, 4етвъртият и той бръм4и, но по тихо. възможно ли да е изгорял и въпреки това да си бръм4и по тихо или проблемът е някаде другаде. моля някой запознат да пише. :oops:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Парктроник проблем ?!

Мнение от ivsan_82 » 25 Фев 2010, 4:53

И при мен е същата работа,като включа задна и започва едно постоянно писукане.
Не ми е останало време да се провери какъв е проблема,но ако има знаещи по въпроса,може да подскажат :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лоша F30-ка

Мнение от kozela » 25 Фев 2010, 10:24

Колега, аз имам подобен проблем при по-влажно време.....Като е сухо си работи перфектно, но като вали по-дълго започват писуканията....това което можеш да направиш е да включиш на задна следващия път и някой с теб да провери с пръст всеки един сензор дали вибрира/трепти, не само дали се чува звук!
Проблемният сензор при мен е краен ляв и доколкото разбрах е от посъбрана влага и водичка си е отишъл...това е което мога да те посъветвам!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 27 Мар 2010, 21:54

Здравейте Колеги,
аз карам 330ка кабрио и имам подобен проблем.Качвах колата на компютър и ми установиха проблемния сензор.Лошото е че през няколко месеца се оправя,работи две три седмици и после започва отново досадното писукане.Свалях бронята (нямам лайсна на сензорите защото е М2 пакет) и всички букси и връзки ми изглеждат добре.Иначе и при мен дори когато сензорите не отчитат и се чува звуковия сигнал като се доближа се чува този специфичен шум отзад който “уж“ е признак че работят.Чувал съм че проблема е от влагата която се събира там и не винаги контактува добре и за това не се харча да купувам нов сензор.Надявам се да съм ви бил полезен.
Поздрави!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 28 Мар 2010, 19:42

Назад към E46