Един скромен проект за БМВ компак!

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Един скромен проект за БМВ компак!

Мнение от Kregec » 19 Фев 2010, 11:03

Здравейте колеги! Започвам един скромен музикален проект, за да си подобря малко музиката в колата! Искам да постигна малко повече мощ за не адски много пари! Това което съм избрал като компоненти е следното:
Усилвател Блаупункт GTA 460, 800W. Това е линка да придобите малко повече представа за него:http://auto.market.dir.bg/xoffer.php?xoffer=31915&cat=2799&shop_id=57;
Бас каса Блаупункт GTB 1200. Това е линка към него да придобиете представа за какво говоря: http://www.technomarket.bg/product_deta ... =09055060;
Касетофа е CD Sony CDX -R 3300. Toва е линка да придобиете представа за какво става въпрос: http://images.google.bg/images?hl=bg&so ... CCAQsAQwAw
Тонколони елипси Пайнер модела ще го кажа малко по късно!
Идеята ми е като цяло не да искам съвети от вас. Не казвам че няма да приема и че търпя и критика. Всеки може да се изкаже както иска, няма да се расърдя. Идеята ми е да сложа баса със скоса към седалката и до него на специална стойка да монтирам уилвателя. Стойката ще е изравнена по височина с баса и ще бъде всичко едно цяло. Стойката ще се тапицира от мен най- вероятно. Целия проект свързването на цялата музика стойката за усилвателя, тапицирането ще го правя лично аз самичък. Просто искам да си го направя аз защото ми е голям кеф това. Приателката ще ми помага като ме подкрепя морално :mhihi: ! Ще снимам целия процес на работа от начолото до края и ще ъпдейтвам темата непрекъснато със снимки и обяснение как се движи всичко. Мисля сега в неделя да започна, и до края на седмицата другата да съм готов. Ще се забавя така малко, защото съм на работа и след работа колкото мога ще правя. А събота и неделя ще имам вече повече време и ще мога да навържа всичко. Ами това е за сега очаквайте продължение съвсем скоро.........

Надявам се проекта да е интересен за вас!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Един скромен проект за БМВ компак!

Мнение от stony1 » 19 Фев 2010, 19:40

Колега, аз не бих заложил на CD Sony, което и да е CD Pioneer да вземеш ще е по-добре. Иначе успех с начинанието.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 19 Фев 2010, 19:50

Kregec написа:Тонколони елипси Пайнер модела ще го кажа малко по късно!
Идеята ми е като цяло не да искам съвети от вас. Не казвам че няма да приема и че търпя и критика. Всеки може да се изкаже както иска, няма да се расърдя. Идеята ми е да сложа баса със скоса към седалката и до него на специална стойка да монтирам уилвателя. Стойката ще е изравнена по височина с баса и ще бъде всичко едно цяло. Стойката ще се тапицира от мен най- вероятно. Целия проект свързването на цялата музика стойката за усилвателя, тапицирането ще го правя лично аз самичък. Просто искам да си го направя аз защото ми е голям кеф това.
Надявам се проекта да е интересен за вас!

Явно искаш просто нещо да думка в колата.
Щом приемаш критики да почна аз с това което не ми харесва:
1.Сони са много зле откъм оптика на плеари... вчера носих сигурно 10-тия за 2 години в сервиз.Отделно,че нямат много богата цветова гама.
2. Блаупункт не са това което бяха преди в кар-аудиото. Усилвателя ще устиска що годе,но тоя суб е под всякаква критика. Няма такова пласмасово звучене като него.Може би има де ама ще е тъндър или нещо от рода.

За мен просто с тия компоненти... Ако можеш разтикай поне суба и си земи една 10-ка или 12ка херц и си направи сам кутията... така кефа ти ще е по-голям :)
Махни го това Сони и вземи Алпин... на около 260-270 лева има нови,както и кларион. Пък и има дисплей в БМВ цвят

п.п Дано не се засегнеш :)
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
Мечтае да кара: ново БМВ
Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D

Мнение от e39 FEN » 21 Фев 2010, 0:18

И аз не одобрявам идеята с поставяне на сд Сони, все пак това ти е източника, като той е кекав каквито и колони да сложиш звука ще е гаден, най-добре се ориентирай към Алпайн и Кларион, до колкото знам и съм чувал от хора който професионално се занимават с това, това са 2-те топ марки в тая област :yes:
Изображение

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 21 Фев 2010, 10:56

e39 FEN написа:И аз не одобрявам идеята с поставяне на сд Сони, все пак това ти е източника, като той е кекав каквито и колони да сложиш звука ще е гаден, най-добре се ориентирай към Алпайн и Кларион, до колкото знам и съм чувал от хора който професионално се занимават с това, това са 2-те топ марки в тая област :yes:

чак пък топ марки :mhihi: просто са с по-добри качества в ниския и средния ценови деапазон :OT:
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 21 Фев 2010, 13:54

Имам същия усилвател Blaupunkt + същите субуфери(2) :mhihi: Общо взето свирят, но усилватела идва слаб за 2-та субуфера. :mhihi: На твое място бих взел нещо. :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kregec » 22 Фев 2010, 11:02

Zdrавейте колеги мерси за мненията. Знам много добре кое е хубаво но за момента нямам излишни пари за нещо по скъпо! Инвестирам по скоро събирам за по голямо сърце да слагам. Сонито го имам налично в колата така е взех за това ще го ползвам за сега него. Знам че е голямо дърво но това е положението. Тази система е слагам за да е ползвам времено след това ще е дам на брат ми, той не е претенциозен! Тези неща ми доидоха на хубави пари за това ги взимам. Говорителя и усилвателя за 150 кинта чистак нови! Все пак мерси озще веднъж винаги приемам критика, защото в нея винаги има истина! Лек ден на всички и се пазете!
Изображение

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 22 Фев 2010, 17:55

Kregec написа:Zdrавейте колеги мерси за мненията. Знам много добре кое е хубаво но за момента нямам излишни пари за нещо по скъпо! Инвестирам по скоро събирам за по голямо сърце да слагам. Сонито го имам налично в колата така е взех за това ще го ползвам за сега него. Знам че е голямо дърво но това е положението. Тази система е слагам за да е ползвам времено след това ще е дам на брат ми, той не е претенциозен! Тези неща ми доидоха на хубави пари за това ги взимам. Говорителя и усилвателя за 150 кинта чистак нови! Все пак мерси озще веднъж винаги приемам критика, защото в нея винаги има истина! Лек ден на всички и се пазете!

нещо снимки по монтажа ала бала няма ли да има? Съвет от мене... щом си решил след време да я сменяш тая система си пусни по-дебели кабели за захранване.Ще дадеш малко повече пара ама след това няма да се налага да ги сменяш ако сложиш по-голям амп с по-голямо потребление :) Подсили си и масата от купето към акумулатора и не вземай тия китайските кабелчета чинчови кабелчета от 3-4лв,че много често дават проблеми с лошо екраниране което води до пръщене на говорителите :)
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kregec » 23 Фев 2010, 9:43

RSxRacer написа:
Kregec написа:Zdrавейте колеги мерси за мненията. Знам много добре кое е хубаво но за момента нямам излишни пари за нещо по скъпо! Инвестирам по скоро събирам за по голямо сърце да слагам. Сонито го имам налично в колата така е взех за това ще го ползвам за сега него. Знам че е голямо дърво но това е положението. Тази система е слагам за да е ползвам времено след това ще е дам на брат ми, той не е претенциозен! Тези неща ми доидоха на хубави пари за това ги взимам. Говорителя и усилвателя за 150 кинта чистак нови! Все пак мерси озще веднъж винаги приемам критика, защото в нея винаги има истина! Лек ден на всички и се пазете!

нещо снимки по монтажа ала бала няма ли да има? Съвет от мене... щом си решил след време да я сменяш тая система си пусни по-дебели кабели за захранване.Ще дадеш малко повече пара ама след това няма да се налага да ги сменяш ако сложиш по-голям амп с по-голямо потребление :) Подсили си и масата от купето към акумулатора и не вземай тия китайските кабелчета чинчови кабелчета от 3-4лв,че много често дават проблеми с лошо екраниране което води до пръщене на говорителите :)

Естествено че ще има снимки ще документирам всичко и ще го кача наведнъж тука. За кабелите все още не съм ги вземал само те останаха. Сега през седмицата ще ходя да ги взимам. Предложи ми някаква марка ако има такава и колко квадрата да бъде кабела. Казаха ми че трябва да е около 10 квадрата и предпазителя около 40 ома ако съм разбрал правилно. В случая нали на захранващия кабел се слага предпазител. До колкото разбрах тука в София е хубаво да си купя кабелите или от Тоягата или някаква друга фирма не я помня. Комплекта бил около 50-80 лева, имали такова нещо. Защото на мен ще ми е по добре кабела да е на метър и да си взема колкото ще ми трябва! Ако по горе в обяснението съм изръсил някоя глупост моля за извинение и ако може да ме поправите! Благодаря!
Изображение

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 23 Фев 2010, 18:02

http://caraudio-bg.com/caraccessories/G ... zpk10.html
това би трябвало да ти свърши работа :) относно тия 40 ома само не разбрах за тях...
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Назад към Car аудио и видео