За сервитьрите!!!
Модератори: mitaka7, Общи модератори
57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
За сервитьрите!!!
Преди 3-4 дни отиваме с женами и детето в СОФИЯ ЛЕНД.Става обяд и решаваме да изядем по една пица.Сядаме в пицарията на балкона.Бири пици ала бала и идва сметка 25лв/ТОчНО/.Слагам 30лв в сметката/нямам по дребни/ и му я подавам без да му казвам нищо.Сервитьра я взима влиза до вътре и след малко се връща и ми подава сметката.Отварам сметката и вътре само 2лв.Как трябваше да реагирам в ситуацията,като парите са без значение а постъпката.
- Valio23
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Скъпо Е30 Кабрио
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Valio23 написа:Поръчвате си с жената по кафе и кола, и си тръгвате.......
..още по добре прайте още една сметка за 50 лв и му оставяш 2та лева дето ти ги е върнал..
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Действително там келнерите са много нагли, но понеже живееш в квартала на богатите трябва да имаш кредитна карта и си плати с нея.
Това ще те предпази от подобни своеволия.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Re: За сервитьрите!!!
Jokera написа:Как трябваше да реагирам в ситуацията,като парите са без значение а постъпката.
Обаждаш се на брат ти.

Как трябваше да реагирам в ситуацията,като парите са без значение а постъпката. след това пепи се обаждаш на всички изроди и ти нали си знаеш-шутове тупаници и птп. а след това изпиваме това дето е останало в кръмата и пак нали си знаеш-ПРОДАВАТ СЕ МААМОО БЕЛИТЕ МАНАСТИИИРИ< ДИЖО ПОВРЪЩА И ВСИЧКО Е ОК![]()
ПОЧИВЙ В МИР САМИ!
- X-citer
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Monkey написа:....
Момчеее, престани с тва лепило дето го дишаш по цял ден!!!! Казах ти мини на нещо по-качествено, не се стискай!

Re: За сервитьрите!!!
Jokera написа:Преди 3-4 дни отиваме с женами и детето в СОФИЯ ЛЕНД.Става обяд и решаваме да изядем по една пица.Сядаме в пицарията на балкона.Бири пици ала бала и идва сметка 25лв/ТОчНО/.Слагам 30лв в сметката/нямам по дребни/ и му я подавам без да му казвам нищо.Сервитьра я взима влиза до вътре и след малко се връща и ми подава сметката.Отварам сметката и вътре само 2лв.Как трябваше да реагирам в ситуацията,като парите са без значение а постъпката.
А как реагира всъщност?Аз бих го викнал обратно и щях да си взема останалото..просто да ти вземе 3 лева ей така-много е

Ама цели 3 лева....

Последна промяна Slavi_m на 07 Сеп 2005, 1:22, променена общо 1 път
- X-citer
-
И на мен са ми взимали по подобен начин в доста изискано заведение, само че при мен въобще не върнаха ресто. Сервитьорката се покри докато не излезнахме от заведението. Бях с момиче и имах далеч по-приятни неща с които да се занимавам, отколкото да се разправям с някаква гъска за 5-6 лева. Нито аз ще обеднея от тази сума, нито тя ще забогатее. Въпроса е принципен, защото по този начин сервитьора може да покаже какъв помияр е всъщност и колко ниско може да падне. Работя в този бизнес и мога да ви гарантирам, че ако обслужващия персонал има мераци за по-голям бакшиш спокойно може да си го изкара по честен начин като влезе под кожата на клиента. Това обаче не става с намръщена физиономия и сервиране все едно, че клиента ти е длъжен с нещо или е виновен за проблемите ти 

[quote="X-citer]Работя в този бизнес и мога да ви гарантирам, че ако обслужващия персонал има мераци за по-голям бакшиш спокойно може да си го изкара по честен начин като влезе под кожата на клиента. Това обаче не става с намръщена физиономия и сервиране все едно, че клиента ти е длъжен с нещо или е виновен за проблемите ти
[/quote]
100% Вярно!
Сега акт се сетя кви тъпи патки сме имали ние.. леле
Имаше една уфса (беше готина спор няма), дето все клиентите искаха да е черпят и те не та не, тия ма сфалят ала бала, и баща ми и обесни, че нема нищо лошо в това да си иска нещо и ..нащта ОК, на другия ден идва един шич вика и искаш ли нещо ( към 12 на обяд) и наща вика, да, аз си сипа.. и си сипва 100гр българска водка !!!! Улелеее после много бързо си замина !!!

100% Вярно!
Сега акт се сетя кви тъпи патки сме имали ние.. леле
Имаше една уфса (беше готина спор няма), дето все клиентите искаха да е черпят и те не та не, тия ма сфалят ала бала, и баща ми и обесни, че нема нищо лошо в това да си иска нещо и ..нащта ОК, на другия ден идва един шич вика и искаш ли нещо ( към 12 на обяд) и наща вика, да, аз си сипа.. и си сипва 100гр българска водка !!!! Улелеее после много бързо си замина !!!

- F-14
- младши ентусиаст
-
според мен или не отиваш повече в София-ленд или като имаш болка за 3лв викаш го и му искаш обяснение
ако не ти го даде викаш шефа и искаш на него
като имаш в пред вид че навсякъде по цивилизования свят 10% бакшиш е неписан закон.
Може пък и грешка да е станала.Всичко може да е.
Но спор че в Ленд-а обслужването е на хипер ниско ниво - нема!
Както и че културата на обслужващия персонал в БГ е под-всякаква критика...
ако не ти го даде викаш шефа и искаш на него
като имаш в пред вид че навсякъде по цивилизования свят 10% бакшиш е неписан закон.
Може пък и грешка да е станала.Всичко може да е.
Но спор че в Ленд-а обслужването е на хипер ниско ниво - нема!
Както и че културата на обслужващия персонал в БГ е под-всякаква критика...
57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4