За сервитьрите!!!

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Потребител
Аватар

За сервитьрите!!!

Мнение от Jokera » 06 Сеп 2005, 18:12

Преди 3-4 дни отиваме с женами и детето в СОФИЯ ЛЕНД.Става обяд и решаваме да изядем по една пица.Сядаме в пицарията на балкона.Бири пици ала бала и идва сметка 25лв/ТОчНО/.Слагам 30лв в сметката/нямам по дребни/ и му я подавам без да му казвам нищо.Сервитьра я взима влиза до вътре и след малко се връща и ми подава сметката.Отварам сметката и вътре само 2лв.Как трябваше да реагирам в ситуацията,като парите са без значение а постъпката.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Скъпо Е30 Кабрио

Мнение от Valio23 » 06 Сеп 2005, 18:16

Поръчвате си с жената по кафе и кола, и си тръгвате....... :mhihi:

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 06 Сеп 2005, 18:22

Valio23 написа:Поръчвате си с жената по кафе и кола, и си тръгвате....... :mhihi:

..още по добре прайте още една сметка за 50 лв и му оставяш 2та лева дето ти ги е върнал..

Потребител
Аватар

Мнение от COOPER » 06 Сеп 2005, 19:29

Викаш го пак и шалтаци докато се осъзнае !!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 06 Сеп 2005, 20:22

Действително там келнерите са много нагли, но понеже живееш в квартала на богатите трябва да имаш кредитна карта и си плати с нея. :D Това ще те предпази от подобни своеволия. :mhihi: :mhihi:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Re: За сервитьрите!!!

Мнение от X-citer » 06 Сеп 2005, 21:51

Jokera написа:Как трябваше да реагирам в ситуацията,като парите са без значение а постъпката.

Обаждаш се на брат ти. :mhihi: След това ти е ясно какво следва :box:
Изображение

DJ Mунчо
Аватар

Мнение от Monkey » 06 Сеп 2005, 23:21

Как трябваше да реагирам в ситуацията,като парите са без значение а постъпката. след това пепи се обаждаш на всички изроди и ти нали си знаеш-шутове тупаници и птп. а след това изпиваме това дето е останало в кръмата и пак нали си знаеш-ПРОДАВАТ СЕ МААМОО БЕЛИТЕ МАНАСТИИИРИ< ДИЖО ПОВРЪЩА И ВСИЧКО Е ОК :mhihi:
ПОЧИВЙ В МИР САМИ!

DJ Mунчо
Аватар

Мнение от Monkey » 06 Сеп 2005, 23:23

МАЛКО СЕ ОБЪРКАХ ПО ГОРЕ НАПИСАНОТО НЕ Е САМО ЦИТАТ :kuku:
ПОЧИВЙ В МИР САМИ!

Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката

Мнение от X-citer » 06 Сеп 2005, 23:28

Monkey написа:....

Момчеее, престани с тва лепило дето го дишаш по цял ден!!!! Казах ти мини на нещо по-качествено, не се стискай! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: За сервитьрите!!!

Мнение от Slavi_m » 07 Сеп 2005, 0:20

Jokera написа:Преди 3-4 дни отиваме с женами и детето в СОФИЯ ЛЕНД.Става обяд и решаваме да изядем по една пица.Сядаме в пицарията на балкона.Бири пици ала бала и идва сметка 25лв/ТОчНО/.Слагам 30лв в сметката/нямам по дребни/ и му я подавам без да му казвам нищо.Сервитьра я взима влиза до вътре и след малко се връща и ми подава сметката.Отварам сметката и вътре само 2лв.Как трябваше да реагирам в ситуацията,като парите са без значение а постъпката.

А как реагира всъщност?Аз бих го викнал обратно и щях да си взема останалото..просто да ти вземе 3 лева ей така-много е :!: Случвало ми се е да взимат по 1 лев и ще кажа къде-пицария Виктория.Там имат нахалния навик да си взимат сами допълнително..пък това като се замислиш може да се нарече и кражба/измама и т.н :evil:
Ама цели 3 лева.... :evil: :censored: Те така и по 5,по 10 ще тръгнат да си взимат в някой 'по-така' ресторант :!: :evil:
Последна промяна Slavi_m на 07 Сеп 2005, 1:22, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от X-citer » 07 Сеп 2005, 0:35

И на мен са ми взимали по подобен начин в доста изискано заведение, само че при мен въобще не върнаха ресто. Сервитьорката се покри докато не излезнахме от заведението. Бях с момиче и имах далеч по-приятни неща с които да се занимавам, отколкото да се разправям с някаква гъска за 5-6 лева. Нито аз ще обеднея от тази сума, нито тя ще забогатее. Въпроса е принципен, защото по този начин сервитьора може да покаже какъв помияр е всъщност и колко ниско може да падне. Работя в този бизнес и мога да ви гарантирам, че ако обслужващия персонал има мераци за по-голям бакшиш спокойно може да си го изкара по честен начин като влезе под кожата на клиента. Това обаче не става с намръщена физиономия и сервиране все едно, че клиента ти е длъжен с нещо или е виновен за проблемите ти ;)
Изображение

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 07 Сеп 2005, 1:11

[quote="X-citer]Работя в този бизнес и мога да ви гарантирам, че ако обслужващия персонал има мераци за по-голям бакшиш спокойно може да си го изкара по честен начин като влезе под кожата на клиента. Това обаче не става с намръщена физиономия и сервиране все едно, че клиента ти е длъжен с нещо или е виновен за проблемите ти ;)[/quote]

100% Вярно!

Сега акт се сетя кви тъпи патки сме имали ние.. леле

Имаше една уфса (беше готина спор няма), дето все клиентите искаха да е черпят и те не та не, тия ма сфалят ала бала, и баща ми и обесни, че нема нищо лошо в това да си иска нещо и ..нащта ОК, на другия ден идва един шич вика и искаш ли нещо ( към 12 на обяд) и наща вика, да, аз си сипа.. и си сипва 100гр българска водка !!!! Улелеее после много бързо си замина !!! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от F-14 » 07 Сеп 2005, 6:03

според мен или не отиваш повече в София-ленд или като имаш болка за 3лв викаш го и му искаш обяснение
ако не ти го даде викаш шефа и искаш на него
като имаш в пред вид че навсякъде по цивилизования свят 10% бакшиш е неписан закон.
Може пък и грешка да е станала.Всичко може да е.
Но спор че в Ленд-а обслужването е на хипер ниско ниво - нема!
Както и че културата на обслужващия персонал в БГ е под-всякаква критика...

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 07 Сеп 2005, 6:31

F-14 написа:като имаш в пред вид че навсякъде по цивилизования свят 10% бакшиш е неписан закон.

Хах, не е баш така...Тука у село бакшиш никой никъде не остава, чакат си и 5-те стотинки копелетата !

А аз ако бях на твое място веднага щях да го питам кво прави...

;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 07 Сеп 2005, 8:07

Само веднъж се опитаха да ме метнат ,ама нещо опита беше неуспешен.Бях с една п**** в надежда ,сметката ми беше 4лв аз оставям 5лв и така и не получих ресто.След като я испратих с мръсна газ се върнах и си прибрах рестото .

Следваща

Назад към Страхотни истории