Проблем с радиото-не хваща
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Проблем с радиото-не хваща
Здравейте колеги,
От известно време радиото ми спря да хваща станциите , лови , но само по-силните все едно няма антена !
проследих сивият кабел на антената и стигнах до тази кутийка /на снимката/ и като извадя кабела от кутийката и го хвана с ръка , радиото си хваща перфектно , което ме навява на мисълта , че имам проблем с антената !
Прегледах внимателно антената , няма наранено !
Кутийката е капсулована и за това не я отворих , но и да я отворя , все тая
Въпросът ми е , някой знае ли какво става в тази кутия , нещо изгоряло ли има или отпоено
това се случи след големите студове , гледам и други жици излизат от кутията , но всичко друго ми работи
благодаря за отговорите !
От известно време радиото ми спря да хваща станциите , лови , но само по-силните все едно няма антена !
проследих сивият кабел на антената и стигнах до тази кутийка /на снимката/ и като извадя кабела от кутийката и го хвана с ръка , радиото си хваща перфектно , което ме навява на мисълта , че имам проблем с антената !
Прегледах внимателно антената , няма наранено !
Кутийката е капсулована и за това не я отворих , но и да я отворя , все тая

Въпросът ми е , някой знае ли какво става в тази кутия , нещо изгоряло ли има или отпоено

това се случи след големите студове , гледам и други жици излизат от кутията , но всичко друго ми работи
благодаря за отговорите !

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Re: проблем с радиото-не хваща
Аз имах такъв проблем,но при мен беше от буксата която влиза в радиото... няма много логика но виж дали там всичко е наред или провери самата букса която влиза в антената
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Наистина, виж дали буксата за антената в багажника не е излязла или да е кондензирала.
Тази кутия е антенен усилвател и не само за радиото а за дистанционното на централното и на печката (ако има)
Щом с откачен кабел от радиото има сигнал, опитай да свържеш кабела от радиото до антения усилвател, а след него да свържеш парче кабел от буксата към антената на стъклото. Така ще провериш самия усилвател
Щом с откачен кабел от радиото има сигнал, опитай да свържеш кабела от радиото до антения усилвател, а след него да свържеш парче кабел от буксата към антената на стъклото. Така ще провериш самия усилвател
- nightdriver
- ентусиаст
-
tsb_bg написа:Тази кутия е антенен усилвател и не само за радиото а за дистанционното на централното и на печката (ако има)
ако добре съм те разбрал , да си завия буксата на антената в антенния усилвател и да пусна мост от нея към буксата на стъклото ? с две думи , да прескоча усилвателя ?
До колкото разбрах като извадиш кабела на антената от усилвателя към радиото има сигнал, т.е. причината не е в тунера и не е в този кабел.
Сложи си ,буксата на антената от радиото в антенния усилвател а на мястото на тази оградена в кръгчето сложи обикновено по-дълго парче кабел.

Ако се появи сигнал на радиото значи причината е в усилвателя
Сложи си ,буксата на антената от радиото в антенния усилвател а на мястото на тази оградена в кръгчето сложи обикновено по-дълго парче кабел.

Ако се появи сигнал на радиото значи причината е в усилвателя
- nightdriver
- ентусиаст
-
ок , разбрах ! И ако хваща с тази жица , значи проблема ще е в антената !
мерси за отговорите
мерси за отговорите

Ако хваща с кабел проблема е в антената на стъклото или в клемите към нея
Ако не хваща при свързан директно кабел причината е в усилвателя
Ако не хваща при свързан директно кабел причината е в усилвателя
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Тия антени ми станАха любимите 

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Виж на кафявата букса с белия кабел дали има + когато е включено радиото 

- nightdriver
- ентусиаст
-
ivanov 530d написа:Виж на кафявата букса с белия кабел дали има + когато е включено радиото
утре

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Ахам 
П.С. До колкото знам на комбитата често се случва да се прецака този антенен усиловател.Ако има + на белия кабел значи се е прецакал.....Но това да не те плаши веднага получаваш нов

П.С. До колкото знам на комбитата често се случва да се прецака този антенен усиловател.Ако има + на белия кабел значи се е прецакал.....Но това да не те плаши веднага получаваш нов

- nightdriver
- ентусиаст
-
ivanov 530d написа:Ахам

- Jenkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60
- Мечтае да кара: Pershing 115
Някой ще каже ли къде се намира това нещо на седаните, че и аз го имам този проблем с "хващането" на радиото 

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2