Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Jenkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60
- Мечтае да кара: Pershing 115
Re: Софтуер
Малко вдигам темата с един въпрос , който беше зададен някъде по-назад в страниците , но май не получи свестен отговор 
Ето го и въпроса: Има ли начин (с инпа , дис , карсофт или какъвто и да е друг софтуер) да се промят стойносттите на сервизните интервали (не просто да се занулят).
При VAG автомобилите например Oil Service може да се програмира след 1-2-3-4 ..... К километра , а Inspection 1 и 2 имат настройки по дни и по километри.
Може ли това да се прави при нашите автомобили ? Благодаря предварително на колегите , който ще се отзоват !

Ето го и въпроса: Има ли начин (с инпа , дис , карсофт или какъвто и да е друг софтуер) да се промят стойносттите на сервизните интервали (не просто да се занулят).
При VAG автомобилите например Oil Service може да се програмира след 1-2-3-4 ..... К километра , а Inspection 1 и 2 имат настройки по дни и по километри.
Може ли това да се прави при нашите автомобили ? Благодаря предварително на колегите , който ще се отзоват !

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
BMDrago написа:Някой има ли ИНПА с версията в която има М47 мотор![]()
Аз имам Драго, даже съм ти го пращал на скайп

- milennyc
-
-
е ДДЕ3 кво е?
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
BMDrago написа:е да ама няма м47
100% съм сигурен, че скрипта го имаш (*.IPO) за M47 (DDE3), но трябва да се направят някои настройки в ИНПА-та за го виждаш. Има един текстов файл, в който ти е зададено кои екута да ти зареди в менюто на ИНПА-та.
Ето малка част от текстовия файл:
- Код: Избери целия код
...........
[ROOT_MOTOR]
DESCRIPTION=Engine
;ENTRY= DDE22,DDE 2.2 for M51,
;ENTRY= DDE30,DDE 3.0 for M47,
ENTRY= DDE40,DDE 4.0 for M57,
ENTRY= D50M47,DDE 5.0 for M47 new,
ENTRY= D50M57,DDE 5.0 for M57 new,
.........
Както виждаш пред DDE3.0, M47 има знак за коментар ";" което значи най-просто, че не го обработва програмата. Трябва да се махне ";" и вече ще имаш М47, но най-вероятно няма да е преведен скрипта и ще е на немски, обикновенно тогава има точка и запетая. Незнам дали ме разбра, ама не съм много по обясненията

А щях да забравя, тоя текстов файл се намира ....... (тук се чуват гръмотевици)

Шегувам се, намира се в х:\EC-APPS\INPA\CFGDAT\E46.ENG
- milennyc
-
-
Това е мн хитро аз сега му пращам на Драго ИНПА с М47, но нямам е39 с М47... което разбрах как става за да го има.... 

- badsharki
- ентусиаст
-
milennyc написа:Това е мн хитро аз сега му пращам на Драго ИНПА с М47, но нямам е39 с М47... което разбрах как става за да го има....
На мен веднъж ми трябваше М51. Скрипта го има, ама в менютата го няма. Сътветно разглобих ИНПА-та и се появи.

Само да добавя, че по същия начин може да си подреждате първоначалния прозорец на ИНПА. Да махнете, което не ви трябва и да добавите, което ползвате най-често --> файла е пак там - INPA.ini
- milennyc
-
-
Много благодаря за инфото сега и аз имам М47 за Е39, преди гледах мотора от Е46 ....
не че има разлика ама.....

- SmasheR
- Потребител
-
- Кара: BMW 3 series
- Мечтае да кара: New M4
- Детайли за колата: 2D 110kw 2002
Здравейте,
Предполагам, че няма да стане, но все пак да питам:
Мога ли с този продукт: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16549 да подкарам ДИС-а ? Върти ми се една идея да пробвам без да вързвам черната кутийка (ако мога така да я нарека
) - направо кабела USB към женски ком да го свържа с кабела мъжки ком към интефейсния кабел или много филми гледам ? 
Предполагам, че няма да стане, но все пак да питам:
Мога ли с този продукт: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16549 да подкарам ДИС-а ? Върти ми се една идея да пробвам без да вързвам черната кутийка (ако мога така да я нарека

Man make the money, money never make the man.
- badsharki
- ентусиаст
-
Чел съм из нета, че може, но не съм се задълбавал как става, но пак играе поялника.
Ако нямаш CarSoft, а само се каниш да го купуваш, няма смисъл от това което си замислил. По-добре си купи един кабел за десетина евра от ebay, и си го направи както е описано в началото на темата.

Ако нямаш CarSoft, а само се каниш да го купуваш, няма смисъл от това което си замислил. По-добре си купи един кабел за десетина евра от ebay, и си го направи както е описано в началото на темата.
- SmasheR
- Потребител
-
- Кара: BMW 3 series
- Мечтае да кара: New M4
- Детайли за колата: 2D 110kw 2002
За съжаление го имам
. Склонен съм да вярвам, че след като с кабела който се продава от склад66 може да се използва КАРСОФТ, така и с кабела на карсофта би трябвало да може да работи и ДИС-а или съм в тотална заблуда ? 
Подкарах ДИС-а и т.н. (въпреки че не ми се вярваше, че ще успея). Ако съм разбрал правилно всичко написано, системата работи по следния начин: ДИС-а, след като е инсталиран на виртуалната машина, го лъжем, че имаме "HEAD" и той тръгва (показва ми, че всичко е ОК - сигналите са като на картинката), обаче кой или какво осъществява връзката между "HEAD"-a и компорта или USB-то и къде има настройки за това или то си е по подразбиране КОМ1 ? Само там не ми е ясно как става връзката.
Понеже нямам компорт на лаптопа, съм си взел USB към компорт кабел и съм си направил виртуален ком с който карсофта не работи, но до колкото разбрах ДИС-а може и да тръгне или пак не съм разбрал правилно ? Съответния виртуален ком съм го линкнал към виртуалната машина и тя все едно си има ком, обаче от там нататък... сода, пълен мрак ми е

Подкарах ДИС-а и т.н. (въпреки че не ми се вярваше, че ще успея). Ако съм разбрал правилно всичко написано, системата работи по следния начин: ДИС-а, след като е инсталиран на виртуалната машина, го лъжем, че имаме "HEAD" и той тръгва (показва ми, че всичко е ОК - сигналите са като на картинката), обаче кой или какво осъществява връзката между "HEAD"-a и компорта или USB-то и къде има настройки за това или то си е по подразбиране КОМ1 ? Само там не ми е ясно как става връзката.
Понеже нямам компорт на лаптопа, съм си взел USB към компорт кабел и съм си направил виртуален ком с който карсофта не работи, но до колкото разбрах ДИС-а може и да тръгне или пак не съм разбрал правилно ? Съответния виртуален ком съм го линкнал към виртуалната машина и тя все едно си има ком, обаче от там нататък... сода, пълен мрак ми е

Man make the money, money never make the man.
- milennyc
-
-
Дис с кабел на карсофт няма да тръгне, Иска преправяне и ще тръгне
Колеги немога да се оправя вече нзн колко време.Проблема е следният.Имам Дис и Инпа.Кабел от ибей преправен.Инпата работи идеално. От Дис-а работи кодирането но с диагностика не става нещо.
Главата се връзва всичко с нея уш е ок.Светат си в ДИС че е вързана.
Started...
Detected SystemName: GGAVRILSKI-PC
Using Network Adapter: [00000014] VMware Virtual Ethernet Adapter for VMnet1
IP:192.168.68.1 MASK:255.255.255.0 GW:0.0.0.0
Sending CMD_MT_KEEPALIVE
Received RESP_KEEPALIVE и т.н.
Значи натискам бутона за диагностиката.Избирам Е46 давам напред и ми излиза това на снимката.Немога да разбрера откаде ми идва проблема.Като му дам Cancel ми дава напред от Manual да избирам вида на автомобила но няма фаида щото не се връзва нещо
Главата се връзва всичко с нея уш е ок.Светат си в ДИС че е вързана.
Started...
Detected SystemName: GGAVRILSKI-PC
Using Network Adapter: [00000014] VMware Virtual Ethernet Adapter for VMnet1
IP:192.168.68.1 MASK:255.255.255.0 GW:0.0.0.0
Sending CMD_MT_KEEPALIVE
Received RESP_KEEPALIVE и т.н.
Значи натискам бутона за диагностиката.Избирам Е46 давам напред и ми излиза това на снимката.Немога да разбрера откаде ми идва проблема.Като му дам Cancel ми дава напред от Manual да избирам вида на автомобила но няма фаида щото не се връзва нещо