Шумно затваряне на вратите... Възможност за upgrade?!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
Шумно затваряне на вратите... Възможност за upgrade?!
Здравейте! Напоследък започна да ме дразни шумното затваряне на вратите. Това ми направи впечатление след като се возих в Е34-та на един приятел. При 5-цата не се усеща, че вратата се затваря. Същото го наблюдавам и при 406 coupe и Ауди А4 `03...
Колеги дайте съвети, как мога да усъвършенствам този недостатък?!
Мерси предварително!

Мерси предварително!

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Re: Шумно затваряне на вратите... Възможност за upgrade?!
Профилактика, реглаж, какво друго... Гледам, че си с купе, какво очакваш от врати на 10-15 години без рамки на стъклата. На лято ще е по-тихо. 

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
и при мен го има тоя проблем-все едно затварям вратата на някой москал-412 

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
и аз го имам този проблем, а съм със седан ... наскоро смазах малко вратите и започнаха да се затварят много по лесно.
А дори си бях помислил, че нещо да се повредили, защото едната се затваряше трудно и се отваряше трудно, малко смаска и се оправи, а също така забелязах, че при затваряне стана по-тихо...
Но други идеи нямам как става, какво е-що е незнам.
А как се регулират вратите ?
А дори си бях помислил, че нещо да се повредили, защото едната се затваряше трудно и се отваряше трудно, малко смаска и се оправи, а също така забелязах, че при затваряне стана по-тихо...
Но други идеи нямам как става, какво е-що е незнам.
А как се регулират вратите ?
От механизма с 4те 6грамни болта, който се води закопчалката на вратата към купето... просташко обяснение, но като се намести 1/2мм напред, назад или на където има нужда по слух, става нова кола 

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Тонката написа:Здравейте! Напоследък започна да ме дразни шумното затваряне на вратите. Това ми направи впечатление след като се возих в Е34-та на един приятел. При 5-цата не се усеща, че вратата се затваря. Същото го наблюдавам и при 406 coupe и Ауди А4 `03...
Мерси предварително!![]()
Аз съм с Е34 и предните врати наистина се затварят безшумно, но задните понеже не се ползват много почнаха да скърцат страховито. Освен напасвене, си трябва и смазване, а не е лошо и смяна на уплътненията, ако искаш да са перфектни.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
При мен не се затварят шумно .... но не ката на новите автомобили... не знам как точно да опиша звука,но много ме радва.
И при мен е така на купето, шумно и наподобяващо на нещо от сорта на някой Американски мускул
Тва нема оправяне освен ако не излезе нова от завода и пак разликата ще е малка 

Нещо наизуст си ги говорите май 
Написал съм ви как се оправя.

- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
liloff написа:От механизма с 4те 6грамни болта, който се води закопчалката на вратата към купето... просташко обяснение, но като се намести 1/2мм напред, назад или на където има нужда по слух, става нова кола
liloff благодаря ти! Уикенда ще направя тази манипулация и ще споделя впечатления!

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
liloff написа:Нещо наизуст си ги говорите май
ще го пробваме колега, благодарим за инфото !
- TyK-TaM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 328
- Мечтае да кара: BMW e63 M6 cabrio
има тема за вата от вътрешната страна на корите , преди известно време облицовах пасажерската врата и мога смело да кажа ,че шумът при затваряне значително се промени препоръчвам го от личен опит мн доволно се получава ще опитам да реголирам и пантата и най-вероятно ще се получи още по добре , като се постопли още малко правя и другата и си свиркам 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
liloff написа:От механизма с 4те 6грамни болта, който се води закопчалката на вратата към купето... просташко обяснение, но като се намести 1/2мм напред, назад или на където има нужда по слух, става нова кола
Така де ... ,от тоя механизъм ,ама колко е игра докато се нагоди както трябва , не е истина ...!
Ще се опитам да обясня защо вратите "дрънчат" при затваряне и как евентуално да се оправи проблема.... Слагането на вата ,помага звука да стане по -приятен , но ако вратата си дрънчи , няма да се оправи с вата ....
Проблема идва от стареенето и деформирането на гуменото уплътнение. Принципно "закопчалката " е настроена в завода в определено положение и това положение е било "ОК" , когато уплътненията са били нови , но когато уплътненията се сплескат (с годините) , "закопчалката" не прибира "оптимално" вратата към уплътнението и при затваряне се чува тоя "тъпанарския " звук.
Казвам "оптимално" защото в случая баланса е много важен ... ако закопчалката е много на вътре , то вратата или няма да може да се затвори или ще притиска прекалено уплътнението , а ако пък е много на вън , ще дрънчи (да не говориме , че може при силен дъж да пропуска вода ....) Та точно тоя баланс е трудно да се оцели .... Принципно трябва "закопчалката" да се мърда на вътре към купето , но трябва да е много фино (милиметър е много ... ! ). Освен това съм забелязал , че предната част на закопчалката трябва да е леко вирната на горе (много малко ...) и тогава врата се затваря като на хладилник ... ПРОБВАНО! А ако се добави и вата във вратите , е тогава и новите модели могат за завиждат на звука от затварящата се врата на Е36 ...

- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 m3
metodi80 можеш ли да кажеш каде се слага ватата и каква е
Ето я темата на Burningparis за корите и ватата, 10 страници, но от златния фонд 
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... &start=120
Мето, верно е играчка, но за 2 часа настрохме на 2 Компакта вратите...
Не е много време, просто желание изисква... а и не е и цапане. С отверката в ръка... напред... назад... завий, развий... и така

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... &start=120
Мето, верно е играчка, но за 2 часа настрохме на 2 Компакта вратите...
Не е много време, просто желание изисква... а и не е и цапане. С отверката в ръка... напред... назад... завий, развий... и така

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2