М44Б19 ограничител на 1500 оборота проблем РЕШЕН :)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: със спомени

Re: М44Б19 ограничител на 1500 оборота ПРОБЛЕМ

Мнение от sonny » 16 Фев 2010, 1:06

аз щи кажа ве, или сте обърнали маркучите на бензина, или е преебан регулатора на налягането, има и другиработи, но това е първото което бих проверил аз.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i '07 335i '90 325i
Мечтае да кара: жената към летището с еднопосочен билет

Мнение от Huffy » 16 Фев 2010, 1:27

1 месец колата си вървеше без проблем , така че да сме объркали местата на бензинопроводите ми се струва малко вероятно, но ще бъде проверено. Дано да е проклетия регулатор че вече не издържам без кола. По време на ремонта също така смених и бензиновия филтър ( не знам какъв може да е шанса да съм уцелил нещо ментарливо) но задължително ще му обърна внимание и на него

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlobil » 16 Фев 2010, 13:24

Huffy написа:1 месец колата си вървеше без проблем , така че да сме объркали местата на бензинопроводите ми се струва малко вероятно, но ще бъде проверено. Дано да е проклетия регулатор че вече не издържам без кола. По време на ремонта също така смених и бензиновия филтър ( не знам какъв може да е шанса да съм уцелил нещо ментарливо) но задължително ще му обърна внимание и на него

Бензинопроводите не могат да бъдат объркани!

Но може да провериш дали си сложил правилно бензиновия филтър (има си посока).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Huffy » 16 Фев 2010, 14:10

знам за посоката :) има си стрелка :mhihi:

Аватар

Мнение от sonny » 16 Фев 2010, 18:01

Zlobil написа:
Huffy написа:1 месец колата си вървеше без проблем , така че да сме объркали местата на бензинопроводите ми се струва малко вероятно, но ще бъде проверено. Дано да е проклетия регулатор че вече не издържам без кола. По време на ремонта също така смених и бензиновия филтър ( не знам какъв може да е шанса да съм уцелил нещо ментарливо) но задължително ще му обърна внимание и на него

Бензинопроводите не могат да бъдат объркани!

Но може да провериш дали си сложил правилно бензиновия филтър (има си посока).

иба деа, аз да не знам, че не могат се объркат я раздуй ка стаа номера да ен есобъркат маркучите

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mursi » 17 Фев 2010, 20:38

аз имам същия проблем самоче на мене ми се включва на 5000 оборота прекъсвача ама съм с м42, а и преди съм го виждал на една друга ис-ка , и аз също сега се блъскам от каде може да идва проблема :(
PLAY GOLF DON'T DRIVE IT

ПАЗИ ДУШАТА, НЕ ГУМИТЕ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Huffy » 17 Фев 2010, 21:06

днеска я закарах , за втори път при един пич с комп и я окачихме да поразгледаме кво става.Защото предния път ми беше казал че не е зацепена и грешката е от датчика на разпределителния вал. Този път се оказа че грешката идва от датчика на коляновия вал ( който беше проверен и работи). Тогава решихме че е възмошно да се е зацапал датчика със стружки , но пък измерваше оборотите без проблем.Заключението беше че не могат да се синхронизират двата датчика след като веднъж единия клекне , после другия. Другото нередно което видяхме бяха 24V и пича с усмивка на уста ме пита дали карам камион. Както се бях надвел над мотора докато работеше и от бубината ( управляващия блок за свещите или не знам как му е названието) се чуваше доста интересно жужене точно както се чува когато се получи електрическа дъга. И тогава евала на човека че не е спал в часовете по електротехника :clap: Извади един осциоскоп и го наби на един от проводниците които идват от компа към бубината и ....300+V осциоскопа max хващаше до 300V и направо се побърка. Провери и другите проводници и се оказа че бубината връща към компа над 300+ волта и от там манджа с грозде. Успях да намеря един приятел със М42 , но има на външен вид същата бубина и утре ще тестваме като пробвам с неговата. Дано да стане работата, утре ще пиша

Аватар

Мнение от sonny » 17 Фев 2010, 22:12

хахах изобщо не с есетих, че м4 е с една бубина като нам43,а те са яко дефектни. ГТая бубина става и от М43,една обща отдолу излизат 4кабела и е седна кръгла букса отстрани. Не мога да се сетя само,дали имаше м42 с тая бубина.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Huffy » 17 Фев 2010, 23:18

мерси Сони , ще го имам в предвид ако тръгна да я търся след като се убедим че с друга такава няма да има проблеми. Вижда се светлина в тунела и се чуствам като малко дете преди коледа :driving:

Аватар

Мнение от sonny » 17 Фев 2010, 23:45

да не станеш режисьор само на филма, коледата не възможна :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Huffy » 17 Фев 2010, 23:46

мани филм голям :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 18 Фев 2010, 10:23

Huffy написа:днеска я закарах , за втори път при един пич с комп и я окачихме да поразгледаме кво става.Защото предния път ми беше казал че не е зацепена и грешката е от датчика на разпределителния вал. Този път се оказа че грешката идва от датчика на коляновия вал ( който беше проверен и работи). Тогава решихме че е възмошно да се е зацапал датчика със стружки , но пък измерваше оборотите без проблем.Заключението беше че не могат да се синхронизират двата датчика след като веднъж единия клекне , после другия. Другото нередно което видяхме бяха 24V и пича с усмивка на уста ме пита дали карам камион. Както се бях надвел над мотора докато работеше и от бубината ( управляващия блок за свещите или не знам как му е названието) се чуваше доста интересно жужене точно както се чува когато се получи електрическа дъга. И тогава евала на човека че не е спал в часовете по електротехника :clap: Извади един осциоскоп и го наби на един от проводниците които идват от компа към бубината и ....300+V осциоскопа max хващаше до 300V и направо се побърка. Провери и другите проводници и се оказа че бубината връща към компа над 300+ волта и от там манджа с грозде. Успях да намеря един приятел със М42 , но има на външен вид същата бубина и утре ще тестваме като пробвам с неговата. Дано да стане работата, утре ще пиша

Според мен не тествайте блока с бобините без кабелите от неговата кола. И проблема не е в бобините, а по-скоро в кабелите и замасяването на свещите. Щом връща ток и има жужене, значи не се освобождава напрежението и така ще изгорят бобините. Четирите бобини в един блок са еднакви на М42 от 1995 г., М43 и М44.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 18 Фев 2010, 11:18

sonny написа:хахах изобщо не с есетих, че м4 е с една бубина като нам43,а те са яко дефектни. ГТая бубина става и от М43,една обща отдолу излизат 4кабела и е седна кръгла букса отстрани. Не мога да се сетя само,дали имаше м42 с тая бубина.

M42-ка с една бобина мисля че няма :D
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 18 Фев 2010, 15:59

///M Power написа:
sonny написа:хахах изобщо не с есетих, че м4 е с една бубина като нам43,а те са яко дефектни. ГТая бубина става и от М43,една обща отдолу излизат 4кабела и е седна кръгла букса отстрани. Не мога да се сетя само,дали имаше м42 с тая бубина.

M42-ка с една бобина мисля че няма :D

Няма на по-старите М42. И не е една, а 4, поставени в кутия и заляти със смола. Едната да изгори, се сменя целия блок. Както писах в предния си пост, автора на темата има проблем с две неща: Едното почти го изключвам като вариант- недобра маса на отрицателния полюс на свещите, трябва цилиндъра, в който е свещта да е пълен с масло, или вода, за да няма маса. Другото и най-вероятно е по кабелите и местата където контактуват- с бобините и свещите. Ще обясня подробно за какво става въпрос. Бобините работят на принципа на електромагнитна индукция. Имат първична намотка от дебел проводник, който е с една, или повече намотки. Към тази намотка се подава напрежение 12 V. от компа. Вторичната е много по-тънка от косъм примерно, с многоктатно превишаваща дължина на първичната и проводник със стотици, може и повече намотки. Подаването на напрежение в първичната, индуктира няколко хиляди пъти повече напрежение във вторичната и съответно толкова по-малко ток, изчислено в ампери. Това огромно напрежение за стотни от секундата трябва да се освободи между електродите на свещите. В противен случай, когато напрежението се освобождава непълно, или със закъснение, между единия и следващия етап на подаване на напрежение към първичната намотка, се предизвиква обратна индукция, този път от вторичната към първичната намотка. Това е съпроводено с отделяне на високо напрежение от първичната намотка по кабелите, към компа. Колегата го е описал, когато са мерили волтажа. В неговия случай има риск от изгаряне на някоя от бобините, докато не се разбере, откъде е причината. Не изключвам варианта за изгоряла бобина. Съпротивлението на този тип бобини се мери само на първичната намотка и е 0.4-0.8 ома. По-старите двигатели, като М40 например са с една бобина и съпротивлението може да бъде измерено и на вторичната намотка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Huffy » 18 Фев 2010, 17:11

ходих днеска разменихме бобините, но не се оправи. После върнах новата бобина в на моя човек колата и се прибрахме с неговата, а мойта остана при майстора да си играе с нея и да разбере от къде идва проблема. Запалихме за няколко секунди и не сме мерили дали пак дали връща към компа , за да не изгорим бобината. Нямахме време да я пробваме с бобината + кабелите + свещи

ПредишнаСледваща

Назад към E36