Поставяне на климатроник в Е36 - Развитие по темата !
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Поставяне на климатроник в Е36 - В гр. Пловдив ? Цена ?
Абе и това не е точно така, щото Компакта ми беше със 6 цилиндрови тръби, че има поне 2 вида различни тръби на 4 цил.
Приготвяш 800лв. докато тръгне да работи като хората и си свиркаш. Ако успееш да се вместиш в 600-700 с пълненето и труда си щастливец.
Приготвяш 800лв. докато тръгне да работи като хората и си свиркаш. Ако успееш да се вместиш в 600-700 с пълненето и труда си щастливец.
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Ами попринцип няма ли 4 цилиндрови бмвта с климатроник ? Аз нз М43 1.6 дали има с климатроник ?
- WaCkY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 120i
- Мечтае да кара: M POWER
има моята м43-ка е с климатроник 

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
jakson написа:Ами попринцип няма ли 4 цилиндрови бмвта с климатроник ? Аз нз М43 1.6 дали има с климатроник ?
Виждал съм 318-ка 05.1993г. (съответно мотор М40) - с климатроника с врътките.Дигиталният климатроник е от `96.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Разликата при четирицилиндровите М43/м42след 9.95 /м44 и М40/М42 преди 09.95 е в стоиката на компресора и в шайбата на компресора, от там има и малки ралики в тръбите при различните години.
На по-старите е с трапецовиден ремък, а на по-новите с пистов.
Няма невъзможни неща за сътворяване на дигитална клима в каквото и да било купе, само уточнавам, че ако е пълен комплект свалена от една кола, то със сигурност, ще се наложи да се търси друг компресор + стойка и най вероятно алуминиевите тръби.
На по-старите е с трапецовиден ремък, а на по-новите с пистов.
Няма невъзможни неща за сътворяване на дигитална клима в каквото и да било купе, само уточнавам, че ако е пълен комплект свалена от една кола, то със сигурност, ще се наложи да се търси друг компресор + стойка и най вероятно алуминиевите тръби.

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
Владо сигорен ли си че има компресори с трапецовиден ремък ? Моята кола е 93г. с трапецовиден ремък за генератор и тнт, но на шаибата на коляновия вал си има шаиба за климатичния ремък за пистов ремък. Та според мен ако компресора , стойката и тръбичките са от една и съща кола , и тя си е 4 цилиндрова се садят на друга 4 цилиндрова без проблеми. Изходите на прасето са винаги еднакви - съответно тръбичките трябва да са комплект с компресора , че има различни компресори и щуцерите съответно са им с различно захващане.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
опс
На компресора е пистов, а другия е трапецовиден, но на тия с трапецовидния ремък, не стават компресорите със стойка от коли с пистов, стойката е по изместена на пред и не идва на място.
Може да се направи с фланци на шайбите , но е бая играчка и дали ще се уцели с точност не е много сигурно(като се има в предвид качеството на изработката при бай... некой си дето до обяд е на 8 бири).

На компресора е пистов, а другия е трапецовиден, но на тия с трапецовидния ремък, не стават компресорите със стойка от коли с пистов, стойката е по изместена на пред и не идва на място.
Може да се направи с фланци на шайбите , но е бая играчка и дали ще се уцели с точност не е много сигурно(като се има в предвид качеството на изработката при бай... некой си дето до обяд е на 8 бири).

- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Цялата процедура не си заслужава,миналата година се бях навил и аз така,но най отдачния вариант е да си купиш бима с клима,и по този начин да си решиш проблема,поне аз така направих след като ударих старата,Успех,все пак решението си е твое.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- mitrax
- ентусиаст
-
е след удър не си заслужава
, аз си монтирах климата сам и съм много доволен .. колата донор ако е до теб няма грижи .

Двама се сещам в Пловдив кадето могат да ти качат климата.Мога да ти дам номера на лично на единия,ако искаш!
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Колеги знаете ли какво се чудя . Ако сложа климатроник задължително ли е и бордкомпютър да слагам ?
- mitrax
- ентусиаст
-
- fa6tqlnika
- Потребител
-
Намерил съм си от купе Е36 2.5 искам да го монтирам на компакт 1.6 1996 г.Оба4е като гледам маи няма да се получи 

- pawe75
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 318i м43б18
- Мечтае да кара: e90
- Детайли за колата: м43б18 1996г. седан.
ned_gm28 написа:jakson написа:Ами попринцип няма ли 4 цилиндрови бмвта с климатроник ? Аз нз М43 1.6 дали има с климатроник ?
Виждал съм 318-ка 05.1993г. (съответно мотор М40) - с климатроника с врътките.Дигиталният климатроник е от `96.
има бмв 1994г с дигиталния климатроник.
BMW
- fast or stupid
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: неква джипка
Има каде са тиа бмв-та даи вин да видим 94г с дигитален климатроник
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3