Задно ляво колело задържа
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Задно ляво колело задържа
320D '02 - задно ляво колело ми задържа - гледах накладките, отпускат си. Като въртя на ръка се върти, но се усеща, че нещо го задържа. И като спра, дори на наклон и пусна спирачката, колата седи на място.
Имате ли идея какво може да задържа колелото? Не се чува да вие лагер. Ако я вдигна на крик и я запаля, трябва ли да се върят задните колела, както при предното предаване?
Имате ли идея какво може да задържа колелото? Не се чува да вие лагер. Ако я вдигна на крик и я запаля, трябва ли да се върят задните колела, както при предното предаване?
Жена ми кара 3-ка
- dimitar46
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Re: Задно ляво колело задържа
ako не е на скорост което е вдигнато се варти да не ти задържа цилиндар
Спирачен цилиндър ли? Ако е той, няма ли накладките да стискат диска? Не го задържат накладките.
Жена ми кара 3-ка
Да не би ръчната да задържа! Тя не е на диска на задните спирачки, а е в барабана на диска - задните освен, че са дискови, са и барабанни що се касае до ръчната спирачка. Вдигни колата и проследи жилото до конкретното колело, виж дали то не задържа и ако не е от него, разглобете барабана и виж вътре какво се случва! Успех!
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Според мен търсения проблем е някъде из ръчната,може накладките,може въжето,нещо има вътре,но ще стане ясно само след разглобяване 

Проблема не в задно дясно
Малко закъснях с проверката , но проблема не е в накладките или в ръчната нито в лагерите.
Просто като я кача на крик я няма тази инерция , завъртам колелата и прави два оборота и до там.
Не е като на другата ми кола. Явно проблема е в това че съм свикнал с предно предаване.
Но определено мисля че трябва да има инерция.
Просто като я кача на крик я няма тази инерция , завъртам колелата и прави два оборота и до там.
Не е като на другата ми кола. Явно проблема е в това че съм свикнал с предно предаване.
Но определено мисля че трябва да има инерция.
Жена ми кара 3-ка
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Инарцията на задните колела при коли с предно много ясно, че е по голяма защото на задните колела има главина с лагер, а при задното освен това като завъртиш въртиш и полуоска и там има каре към дифа и затова прави само два оборота, но това си е нормални.
Трябва да се разграничават нещата едно е да въртиш задната гума на кола с предно задвижване и друго на кола със задно то и логично ще има разлика.
Трябва да се разграничават нещата едно е да въртиш задната гума на кола с предно задвижване и друго на кола със задно то и логично ще има разлика.
- jbankov
- ентусиаст
-
oci написа:Инарцията на задните колела при коли с предно много ясно, че е по голяма защото на задните колела има главина с лагер, а при задното освен това като завъртиш въртиш и полуоска и там има каре към дифа и затова прави само два оборота, но това си е нормални.
+1

Колега, благодаря. Технически грамотен съм - сам си ремонтирам колите. Но няма логика, от едно каре и полуоска, колата да стои на място, когато спра на лек наклон и пусна спирачката.
При колите с предно предаване предните колела се въртят свободно.
При колите с предно предаване предните колела се въртят свободно.
Жена ми кара 3-ка
- jbankov
- ентусиаст
-
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
ако на наклон не тръгва на изключена скорост значи ти задържа някое от колелата или е блокирал цилиндър и задържат накладките или ръчната няма от какво де е друго, ако е лагер ти ще го чуваш те започват да вият или ака е от него и задържа като загрее лагера ще запече, същото се отнася и за дифа той ще се усеща
Според мен проблема ако го имаш е от спирачната уредба.
Според мен проблема ако го имаш е от спирачната уредба.
Та значи.
Свалих и двете гуми , двата спирачни апарата и двата диска. Остана само по главини значи няма какво да я спира и сложих гумите и пак завъртам и до там.
Два оборота , това е ................
Свалих и двете гуми , двата спирачни апарата и двата диска. Остана само по главини значи няма какво да я спира и сложих гумите и пак завъртам и до там.
Два оборота , това е ................
Жена ми кара 3-ка
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
E колко оборота искаш да правят задните таркалета ?
Дифа пречи да се въртят без усилие все пак!
Дифа пречи да се въртят без усилие все пак!
Е вече нещата загрубяха.
В неделя ходих до Видин и както си карах започна да ми тресе волана. Намалих-тресе , увеличих и пак тресе газ спирачка и изчезна.
След 50км. пак тресе и пак се оправи , гими и джанти балансирани , нямам нищо разбито. А най интирисното е че като започне да тресе и изключа от скорост
колота започва да спира все едно някой ме дърпа. В момента в който спре тресенето изчезва и проблема със забавянето.
Помагайте че ще се гътна вече .
В неделя ходих до Видин и както си карах започна да ми тресе волана. Намалих-тресе , увеличих и пак тресе газ спирачка и изчезна.
След 50км. пак тресе и пак се оправи , гими и джанти балансирани , нямам нищо разбито. А най интирисното е че като започне да тресе и изключа от скорост
колота започва да спира все едно някой ме дърпа. В момента в който спре тресенето изчезва и проблема със забавянето.
Помагайте че ще се гътна вече .
Жена ми кара 3-ка
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2