Полиране на алуминиеви джанти
Модератор: bum_bum
- sashoamg
- Потребител
-
- Кара: Е36 320
Re: Полиране на алуминиеви джанти
пич проблема може да е в сплавта на джантите работя в автосервиз и се занимавам с това някой джанти не трябва да се пипат с шкурки защото покритието се наранява и много трудно се възтановява пробваи с глазурит шлаификс и четрите пасти на 3м бяла ,зелена ,жълта и синя трябва да стане
- БаЯн
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 340!!!
- Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3
Някой може ли да каже кой може да ми полира джантите и какви пари ще ми вземе
?

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
За да стане както трябва се използват абрилони с различна номерация,аз започвам от 1000 та до 4000.Така стават буквално като огледало
Ако не знаеш какво е абрилон,просто иди в някои от по-добрите магазини за авто бои,или като се прибера у нас ще кача снимки с въпросното чудо.

Ако не знаеш какво е абрилон,просто иди в някои от по-добрите магазини за авто бои,или като се прибера у нас ще кача снимки с въпросното чудо.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Ами мисля си, че имам бегла представа, но ще се радвам да ме светнеш, че да не изръся някоя глупост 

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
Ето колега,за това става въпрос.Представлява специална текстилна тъкан залепена върху дунапрен с различна структора,съответно по-едра и по-ситна.Използват се за професионално полиране на джанти,лакове,акрилни бои,че даже и пластмаси.
Лично работя с такива абрилони плюс подходящите полир и шлайф пасти,гарантирам за олтични постижения и резултати.

Лично работя с такива абрилони плюс подходящите полир и шлайф пасти,гарантирам за олтични постижения и резултати.

- Cobb
- младши ентусиаст
-
Мерси, не съм бил много далече от истината. Ще гледам да се обзаведа с такива и дано се получи нещо 

- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
абе пичове, хванах се и аз да си полирам джантите , нооо общо взето стигнах до под кривата круша ...
взех си някаква гръцка смивка която уж трябваше да свали всичко до метал но незнам защо нещо не ми се получава
1-во незнам вашите смивки с каква консистенция бяха но моята беше малко по гъста от боза, това нормално ли е ?
2-ро това нещо като го нанеса и то вместо да се "стресне" да си върши работата , то иска да съхне
след 3 часа в гаража и около 200 грама от "нещото" успях да очистя от боята само 3 от капачките на 4-те ми джанти
а си мислех целите джанти да ги мина с това нещо , но добре че не се набутах , утре мисля да ги хвърля на някоя песъкоструйка и изобщо да не си го лсагам на сърце , те май и без това ще отидат за цялостно пребоядисване

взех си някаква гръцка смивка която уж трябваше да свали всичко до метал но незнам защо нещо не ми се получава
1-во незнам вашите смивки с каква консистенция бяха но моята беше малко по гъста от боза, това нормално ли е ?
2-ро това нещо като го нанеса и то вместо да се "стресне" да си върши работата , то иска да съхне

след 3 часа в гаража и около 200 грама от "нещото" успях да очистя от боята само 3 от капачките на 4-те ми джанти

а си мислех целите джанти да ги мина с това нещо , но добре че не се набутах , утре мисля да ги хвърля на някоя песъкоструйка и изобщо да не си го лсагам на сърце , те май и без това ще отидат за цялостно пребоядисване

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Има един в Пловдив,който се занимава с полировка на джанти и всякакви детайли но много пари искаше си спомням-www.рекламата се плаща.com
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Колеги я кажете какви полиращи пасти за алуминий използвате и от къде могат да се закупят
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
Ето тук малко инфо:
В момента ряботя над едни джанти и определено има резултат.
Първо отсраних олюпения лак и изравних външния борд,защото е нахапан от бордюрите.
Отначало изглеждаха така:

Тук вече всичко е шлайфано,борда е изравнен:

Следващата стъпка е да се мине цялата повърхност,която ще се полира с водна шкурка.Аз започнах от 360 и стигнах до 3000.

Вече понамазах горните два лъча набързо и ефекта е налице.

Тук е завъртях надолу.

Малко е понамокрих,за да се види ефекта от пастата.Водата "бяга".

Държа да отбележа,че все още не са готови и самото полиране накрая го направих много набързо.Колкото повече се полира алуминият,толкова повече започва да блести.Джантите са на колега от форума,като станат ще има фото как стоят на колата му.
В момента ряботя над едни джанти и определено има резултат.
Първо отсраних олюпения лак и изравних външния борд,защото е нахапан от бордюрите.
Отначало изглеждаха така:

Тук вече всичко е шлайфано,борда е изравнен:

Следващата стъпка е да се мине цялата повърхност,която ще се полира с водна шкурка.Аз започнах от 360 и стигнах до 3000.

Вече понамазах горните два лъча набързо и ефекта е налице.

Тук е завъртях надолу.

Малко е понамокрих,за да се види ефекта от пастата.Водата "бяга".

Държа да отбележа,че все още не са готови и самото полиране накрая го направих много набързо.Колкото повече се полира алуминият,толкова повече започва да блести.Джантите са на колега от форума,като станат ще има фото как стоят на колата му.

- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
И аз си мислех да започна моите ама май се отказвам,много нерви трябват.
С вратите напред!

- Cobb
- младши ентусиаст
-
Някой да знае нещо с което мога да запълня неравности по джантата и после да го полирам ? Наваряването го оставям като последен вариант, ако изобщо има други.

- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е21 318is 78' сега е30 328
- Мечтае да кара: e30 monster
Cobb написа:Някой да знае нещо с което мога да запълня неравности по джантата и после да го полирам ? Наваряването го оставям като последен вариант, ако изобщо има други.
Няма друг начин освен наваряването и дори тогава пак ще остане малко или много да си личи (променя се цвета на алуминия)

- Cobb
- младши ентусиаст
-
Мда, от това се притеснявах и аз. Явно ще пада яяко шкурене, докато залича всичко
Мерси