Седалките на Е36 купе не се сгъват...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Седалките на Е36 купе не се сгъват...
Добре, а има ли значение дали са Рекаро седалките или не? Защото аз съм с рекаро
- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
Няма значение все ще трябва да разтапицираш за да стигнеш до там !! Болтовете за махане на седалките са 16-ки т.е. с ключ 16
НЕВОЛЯТА УЧИ........

Моля те не ме кръщавай.Два пъти съм си я разглобявал цялата седалка,имах скъсана рамка.Значи кората(гърбът на седалката) СЕ МАХА! Става като се развият двата болта в долната част на кората.Маха се подглавника-излиза само с дърпане нагоре.После се махат пластмаските около самото палче за видгане на седлаката дето е.Става с подпъхване на отвертка.Като падне ще видиш доста от механизмите и ще видиш как самата тапицерия(платът) се държи на едно кукички които са доста на брой.Откачаш я,после махаш дунапрените и си ти.Остава само скелета и всичко се вижда кое как трябва да е.Но първо махни цялата седалка,за да ти е по лесно.Успех!
няма смисъл да си махаш седалката колега вижда се идеално на снимките че може и без да се маха!а за жилата стават от жила за велосипед има ги такива тънки във всеки магазин за колелеа използваш пъпката за долната част а горе където е кукичката се използва металната част от устърклейма всичко ти излиза около5-6 лева за двете седалки!
- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
Dpy написа:Моля те не ме кръщавай.Два пъти съм си я разглобявал цялата седалка,имах скъсана рамка.Значи кората(гърбът на седалката) СЕ МАХА! Става като се развият двата болта в долната част на кората.Маха се подглавника-излиза само с дърпане нагоре.После се махат пластмаските около самото палче за видгане на седлаката дето е.Става с подпъхване на отвертка.Като падне ще видиш доста от механизмите и ще видиш как самата тапицерия(платът) се държи на едно кукички които са доста на брой.Откачаш я,после махаш дунапрените и си ти.Остава само скелета и всичко се вижда кое как трябва да е.Но първо махни цялата седалка,за да ти е по лесно.Успех!
Махат се по твоя начин ако колата е след 94г.
НЕВОЛЯТА УЧИ........

- Nikouay
- Потребител
-
- Кара: Е36 kupe
- Мечтае да кара: E63
Моята е 06.94 по вин така че предполагам, че се разглобява като сваля тапицерията.Тези дни ще я сваля и ще кача и аз снимки.
Ами синия-фейсов ми е салона и да 95 година е колата.Незнаех,че на по-старите е по различен начин.Извинявам се на колегата с който спорихме,просто съм убеден в думите си,понеже съм я разглабял 2 пъти.Явно и двамата сме били прави
Сори още веднъж
А автора на темата,много лесно ще провериш,просто пробвай начина описан от мен,става супер бързо и лесно.Ако падне кората отзад,е така,ако не ще,значи пробвай метода със вадене на предната част.Едно от двете ще е 

скъсани са ти жилата отдолу има 2 болтчета 1-во тях развии
Ееее ама никой не дава точно описание сега пък ако е след 94г. Кажете ми мойта е 93г. как да си оправя седалката?

- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
колега моита е 92 год.,мисля че и твота се вади като моита.виж по нагоре какво ти бях писал и снимките на един колега и нямаш грижи.цялата работа става за 1 минута.
- Nikouay
- Потребител
-
paco_sp написа:колега моита е 92 год.,мисля че и твота се вади като моита.виж по нагоре какво ти бях писал и снимките на един колега и нямаш грижи.цялата работа става за 1 минута.
Да колега прочел съм всичко, онзи ден се опитах да издърпам тапицерията на пасажерската седалка от горния ръб който е към шофьора и доста здраво се държи и ме достраша да напъна по-силно. Как е хваната тапицерията? От къде е най-удачно да започна издърпването?
- Nikouay
- Потребител
-
Днеска издърпах тапицерията и видях че жилото се е скъсало точно където се хваща за ръчката , благодаря на всички за помощта 

Ето как си реших проблема аз....някой ако има друг вариянт нека светне.... бтв каква е цената на ново жило?

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
един приятел си купва ново жило и мисля 4е беше от сорта на 12-15 лв.неговата е 95 г. и се маха кората и двете видиики се виждат в долния краи на кората а моята е 92г. и няма такива видиики там. явно и мойте се маха тапицерията
. и седалките ли си имат фейс лифт 

Здравейте,
Знам, че последното мнение е доста отдавна, но по добре да не пускам нова тема след като имам същия проблем. Та имам кожено рекаро незнам коя година е и не ми работи ръчката за сгъване на седалката, за да се качи някой отзад. Прочетох мненията, но неможах да я разглобя нито мога да махна задната кора, нито меката част отпред. От долу нямам винтове имам два отгоре като махна подглавника, но и с тях нищо нестава. Жилото ми е за смяна, защото е скасано и откачено отгоре. Моля за мнение, защото е много неприятно:(
Знам, че последното мнение е доста отдавна, но по добре да не пускам нова тема след като имам същия проблем. Та имам кожено рекаро незнам коя година е и не ми работи ръчката за сгъване на седалката, за да се качи някой отзад. Прочетох мненията, но неможах да я разглобя нито мога да махна задната кора, нито меката част отпред. От долу нямам винтове имам два отгоре като махна подглавника, но и с тях нищо нестава. Жилото ми е за смяна, защото е скасано и откачено отгоре. Моля за мнение, защото е много неприятно:(
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3