Вярно ли е, че Е36-иците били с много слаба предница?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Здравейте, искам да си купувам е36-ца след '92-3г. 1.6 или 1.8, но чувам вече от 2-3 места разни приказки, че им били много слаби предниците за дупките по София, и че доста от тях били с дефекти по двигателите... та искам да ви питам вас собствениците да си кажете мнението относно здравината на Е36-цата, а не разни "псевдо" разбирачи да ми убиват мерака!
Мерси предварително.
Здравейте, искам да си купувам е36-ца след '92-3г. 1.6 или 1.8, но чувам вече от 2-3 места разни приказки, че им били много слаби предниците за дупките по София, и че доста от тях били с дефекти по двигателите... та искам да ви питам вас собствениците да си кажете мнението относно здравината на Е36-цата, а не разни "псевдо" разбирачи да ми убиват мерака!
Мерси предварително.
Без да ти влияя по никакъв начин - прочети тази тема...
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=20166

Driver's Racing Team
Чел съм я
lowdriver написа:Без да ти влияя по никакъв начин - прочети тази тема...
Чел съм я, но всичко там ми се струва в реда на нормалната поддръжка на автомобила. То е ясно че ако влезеш с 100 в някоя яма няма да излезнеш със здрава предница, но мен ме интересува дали наистина има фрапираща разлика в издръжливостта и здравината на БМВ /Е36/ и тази на другите автомобили. Както твърдят някои ...
Определно БМВ-то си е по-капризно от някоя лада или жигула... или от онези по-старите и много здрави пасати... ама чак пък фрапиращо чуплива кола БМВ-то не е (това е по окачването)! Относно дефектите по двигателите, единственото което знам аз е че М40 двигателите не били особено надеждни, но това го знам само от думите на хора които са имали такива... личен опит нямам с тези два двигателия.
jk написа: Относно дефектите по двигателите, единственото което знам аз е че М40 двигателите не били особено надеждни, но това го знам само от думите на хора които са имали такива...
Нещо от тоя сорт ми казаха и на мене. Едва ли не че читав двигател М40 почти нямало на пазара, и че ако взема такъв трябва осн. ремонт за да може после да разчитам на колата ...
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Няма ли още някой собственик да си каже наблюдемията!
Няма ли още някой собственик да си каже наблюдемията върху колата си
- Asterix
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320Ci
Аз не съм от София, но в момента пътищата във Велико Търново са толкова приятно разкопани, че направо е за без коментар.
Колата от края на пролетта до сега не е спирана , всеки ден се кара, единственото нещо, което смених по предницата беше предни дискове + накладки (дискове сменях заради друга случка), забележки по предницата нямам.
А за двигателя, с М40 е откакто сме я купили от предишният собственик единственото нещо, което е сменяно в двигателя е антифриз и масло, основен ремонт все още не е правен, цяла зима колата стоеше в гараж и не се караше , след като я "размразявахме" пролетта единственото нещо, което се беше появило за кратко беше - ремъка на генератора мисля, че беше в началото свирваше малко и след около 1-2 минути спираше. За кратко се беше появило едно тракане при клапаните докато е студена и след като се качи маслото и загрее двигателя спира това тракане, от може би месец го няма вече.
Нека и други хора кажат своите наблюдения, защото от кола до кола има разлика
Дано съм написал поста горе-долу разбираемо
Според мен ако си купиш БМВ няма да сбъркаш
ПП Колата е -> Е36 316и '91г 11 месец
Колата от края на пролетта до сега не е спирана , всеки ден се кара, единственото нещо, което смених по предницата беше предни дискове + накладки (дискове сменях заради друга случка), забележки по предницата нямам.
А за двигателя, с М40 е откакто сме я купили от предишният собственик единственото нещо, което е сменяно в двигателя е антифриз и масло, основен ремонт все още не е правен, цяла зима колата стоеше в гараж и не се караше , след като я "размразявахме" пролетта единственото нещо, което се беше появило за кратко беше - ремъка на генератора мисля, че беше в началото свирваше малко и след около 1-2 минути спираше. За кратко се беше появило едно тракане при клапаните докато е студена и след като се качи маслото и загрее двигателя спира това тракане, от може би месец го няма вече.
Нека и други хора кажат своите наблюдения, защото от кола до кола има разлика
Дано съм написал поста горе-долу разбираемо

Според мен ако си купиш БМВ няма да сбъркаш

ПП Колата е -> Е36 316и '91г 11 месец
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Слабото място не е цялата предница,а само хидравличната рейка.По
темата е изписано много.Иначе аз специално бих търсил кола с М43,а
най-добре 318 is с М42.
най-добре 318 is с М42.
Е добре
Е добре тая хидравлична рейка колко пара е горе-долу? Нова и 2-ра употреба? И в темата често срещани проблеми пише, че като е разбита прискърцва и трака от време на време, има ли някав по-сигурен начин да се установи дали е пр**бана? Щото по законите на Мърфи може да не скръцне/тропне нито веднъж докато я избирам и после като си я прибера в нас на топло да има честитка
)

bmwdriver написа:Слабото място не е цялата предница,а само хидравличната рейка.По
най-добре 318 is с М42.

Аз карам М42Б18 и ...

..............................................................
Внимателно избърсвам със спирт място на стената, където да се утепам с глава у бетона!
Внимателно избърсвам със спирт място на стената, където да се утепам с глава у бетона!
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Колега,само да не си ме разбрал неправилно-М42 е моят избор сред
18-ките
Иначе не бих си сменил 6-ка за нищо на света....е освен за
по-нов и с по-голям обем
18-ките

по-нов и с по-голям обем

25 мнения