Странна лампичка светна ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Странна лампичка светна ?

Мнение от oci » 07 Дек 2009, 9:51

При мен винаги когато дам на контакт светва и запаля ли гасне след 1 година ходене по мъките колегата Slliter знае.
Но най-после си реших проблема и сега съм адски доволен.
Явно при някой модели светва на контакт компа си прави чека и ако всичко е наред гасне, догато при други свити явно ако има проблем.
При мен първо светна от дебитомера, след това от неправилно смесообразуване на горивото, но сега всичко е тип топ.
Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: X3 xDrive 30D
Детайли за колата: 2005 Е46 320D Touring

Мнение от kalo74 » 07 Дек 2009, 20:59

oci написа:При мен винаги когато дам на контакт светва и запаля ли гасне след 1 година ходене по мъките колегата Slliter знае.
Но най-после си реших проблема и сега съм адски доволен.
Явно при някой модели светва на контакт компа си прави чека и ако всичко е наред гасне, догато при други свити явно ако има проблем.
При мен първо светна от дебитомера, след това от неправилно смесообразуване на горивото, но сега всичко е тип топ.
Поздрави

Колега, мерси за инфото :yes: ! Надявам се, че и при мен е така - "компа" проверява, че всичко е наред, лампата гасне и газ до към 4500 оборота :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 318i
Мечтае да кара: Е60

Мнение от divvakka » 03 Яну 2010, 0:35

Здравейте и аз от преди малко съм в клуба на светналата лампа. Сменях водния радиатор, махах капака на въздушния филтър, може и да съм понатиснал дебитомера. След смяната покарах колата, понатиснах я да видя за течове и след като спрях светна лампата. Покарах я пак, понатиснах я и не виждам промяна във вървежа! Колата ми е 318и преди фейса!
Какви са симптомите на прецакан дебитомер или ламбда сонда ???
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 03 Яну 2010, 7:26

divvakka написа:Здравейте и аз от преди малко съм в клуба на светналата лампа. Сменях водния радиатор, махах капака на въздушния филтър, може и да съм понатиснал дебитомера. След смяната покарах колата, понатиснах я да видя за течове и след като спрях светна лампата. Покарах я пак, понатиснах я и не виждам промяна във вървежа! Колата ми е 318и преди фейса!
Какви са симптомите на прецакан дебитомер или ламбда сонда ???

Може и да е от кофти бензин , колега. На мен преди има-няма седмица-две пак ми светна въпросната лампа, но отново се оказа от кофти бенз :ranting: :ranting: :ranting: :ranting:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лоша F30-ка

Мнение от kozela » 09 Фев 2010, 11:50

Колеги,
Съжалявам, че подхващам позабравена тема но имам някакъв проблем свързан явно с тази светеща лампа - колата е Е46 318i фейслифт. Преди няколко дни на не-много заснежен път в опит да изляза от по-дълбок сняг ми отряза мощността (без да подавам много газ) изведнъж и не можеш да вдигна повече от 1500 оборота. Изгасих двигателя и след 5 минути запалих отново, без да имам проблема с мощността, но въпросната лампа светна. Въпросът е, че сега пали без особен проблем при тези температури но клемата на + акумулатора се стопля много бързо и стои топла, докато минуса си е нормално хладен. Акумулатора е сменен (нов е) - стария беше 55аh а новия е 62 аh но проблема със доста топлия + си остана и ме притеснява. Някой може ли да ми подскаже какъв е проблема?
Много ще съм ви благодарен!
Последна промяна kozela на 09 Фев 2010, 12:45, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kozela » 09 Фев 2010, 11:52

Забравих да добавя - лампата си стои светната на таблото :oops:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 09 Фев 2010, 12:30

Така като чета и по мой собствен опит тази лампа свети за какво ли не.
Не знам дали всички 46 са с ЕМЛ /с ел. подаване на газ, а не с жило/
лошо гориво, грешка в някоя ламбда, дебитомер /който според мене лесно се хваща, като се разкачи и се покара без него/

Най-добре да се направи диагностика, да се мисли върху грешките, да се изтрият и след време ако се повторят ще имаме по-ясна насока.
Мога да услужа на който желае - имам кабели инпа 6.5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 09 Фев 2010, 12:41

Миналата седмица лампата светна ,колата заработи на три цилиндъра ,намаля мощността на двигателя и с 30 км към бокса . Резултата - смяна на 4 свещи и бобина .
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kozela » 09 Фев 2010, 13:07

Благодаря колеги,
Разбрах, че ще се ходи на диагностика но бих искал, ако можете, да ми дадете мнение по следния допълнителен проблем към тази лампа: "Въпросът е, че сега пали без особен проблем при тези температури но клемата на + акумулатора се стопля много бързо и стои топла, докато минуса си е нормално хладен. Акумулатора е сменен (нов е) - стария беше 55аh а новия е 62 аh но проблема със доста топлия + си остана и ме притеснява. Някой може ли да ми подскаже какъв е проблема?"

Благодаря предварително!

Потребител
Аватар
Кара: овцете с кривака
Мечтае да кара: сувалка

Мнение от petarco » 11 Фев 2010, 21:38

привет на всички
искам да споделя и аз моито преживяване с вапросната лампа..парво свтна преди година отидох на диагностика и ми казаха че е от горивото занулиха я и така...след няколко седмици пак светна отново същото ..гориво .....така заминах за гарция и там цели 6 месеца не сам имал пробем ...като си доидох отново светна ....пак диагностика но при друг цовек и тои ми каза че може да се свещи лули бобини ламбда сонди...:))))и така предложи да започна от наи безболезненото като започнахме с свещи и лули ..но не се оправи така покарах и един ден ми сжетна ЕМЛ и таркшана отидох пак при вапросното момче и ми каза че ниама вразка не реагира ниакжа клапа на газта ....от там свалихме един маркуч след деби мера..и се видя че клапата е блок ...почисти я със спреи и се оправи .....след което го накарах да ми почисти дузите на инжек.. направи и това и като ги монтирвахме откри един вакум ли е какво е минава кадето са колекторите от горе бе6е спукан и састе6е яко от маркуч ..сменихме го и колата се оправи ..заработиха и ламбда сонди всичко ...като преди това на диагностиката ми даваше че не работиат 1 ..2 ламбда сонди и така за сега всичко е О.К

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е60 530д

Мнение от Milen83 » 13 Фев 2010, 0:51

Здравейте на всички и при мен го има този проблем с лампата и страшно много ме дразни , от някаде две седмици свети тази лампа , ту изгася за няколко дни след определено време пак светва после пак изгася , няма никаква промяна в движението на автомобила ама страшно много ме дразни поне ако свтеше да е постоянно а те ту изгасне ту светне някакви идеи да имате освен диагностика .............това е при мен .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 13 Фев 2010, 1:42

Аз го давам на кофти бензин. По никакъв случай не слагайте А95Н. Доста нешта прочетох по въпроса за светящата лампа и найчесто проблема е качеството на горивото.
По европейските норми за вредни емисии, колите произведени след 1999та година трябва да исполняват ЕУРО 3 нормите.
(Имаше един пдф файл които обясняава лампата и за какво е http://www.meeknet.co.uk/E38/E38_E-OBD_Introduction.pdf)

Аз реших да тествам какво влияние има бензина и затова слагах бензин от различни бензиностанции и с различни октанови числа.
ОМВ с А95Н. Наредната сутрин на -8 градуса светна лампата.
ОМВ със Супер 100. Наредната сутрин не светна. (Не се сещам за температурата)
Лукойл със А95, светна след 3 часа.
Лукойл със А98, не свети.
Също карал сам и в Македония.
С А95Н бензин светва от 3 часа до следващия ден на студен двигател (От всички бензиностанции).
С А98Н от приватните станции също светва.
С А98Н от Лукойл Македония не светва.
С А98Н от Макпетрол също не светва но двигателя добива някакъв странен звук.

Заключение: Найдобре е да слагам А98 от Лукойл или Супер 100 от ОМВ. Двигателя мрънка, колата ходи хубаво и няма никакви проблеми.
Тестваната кола е е46 туринг с M52TUB20
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535д

Мнение от stenli_bmv » 13 Фев 2010, 9:09

аз си мисля 4е тази лампа свети от не добре работе6ти ламди сонди :!:
аз сам с м54 и при мен го има това. някои пат сутрин като запаля и я оставя да поработи малко и святка тази лампа,но ако я изгася веднага и пак запаля няма проблем и лампата си изгася :D
един колега ми писа 4е са му сменили 2-те ламди след катализатора и се е оправило вси4ко. :!:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 13 Фев 2010, 9:21

stenli_bmv написа:аз си мисля 4е тази лампа свети от не добре работе6ти ламди сонди ...

Тази лампа (CHECK ENGINE) светва когато ECU-то открие липса/грешка в сигналите получавани от различните датчици подаващи данни към него са нормалната му работа.
Съответно причините за светването, както и интервенциите за изгасването са различни за всеки конкретен случай и се оправят по различен начин
Последна промяна tsb_bg на 14 Фев 2010, 8:20, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е60 530д

Мнение от Milen83 » 14 Фев 2010, 5:23

Колеги днес при мен какво стана на разходка с мойто БМВ паля лампата светва тругва обаче колата нещо не иска да върви стига до 3 хиляди обората и от там нататук много бавно ускорява и си викам няма да е тя ами да ходя да в видят. Закачихме на компютара и се почнаха проблеми изписа грешка 1 и 3 цилиндър прекъсване на горивото изчистихме грешките и решихме да видим как са свещите отваряме и какво да ви кажа направо паднах карал съм със свещи на Фиат и на 6 цилиндъра набухали сещи на фиат тия италианци ., изобщо не си отговарят на праметрите със оригиналните тия бяха съвсем различни някакви двуполюсни боклуци. И така купих свещи на бош по каталога каквито ги даваат за моето БМВ М52ТУ и колата изцяло се промени заработи перфектно . Закачихме е пак на компутара теставахме дюзите една по една включват и изключват , премерихме и бобините на осцилоскоп защото се съмнявахме 4е може да има и някоя бобина да прави бела заради тия свещи ама се оказа добре иначе всичко друго ламбди и т.н перфектно сега ще е карам и ше видим дали ще светне пак това при мен за сега .................

ПредишнаСледваща

Назад към E46