М44Б19 ограничител на 1500 оборота проблем РЕШЕН :)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Huffy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '97 328i '07 335i '90 325i
- Мечтае да кара: жената към летището с еднопосочен билет
Re: М44Б19 ограничител на 1500 оборота ПРОБЛЕМ
ами след като ти сам знаеш на какво ниво са можещите тука, защо ме упрекваш какво отношение имам към тези който знам тука. Работил съм в сервиз на хонда и знам как професионално се работи. Просто в града няма при кой да закарам колата. Не мога да я изкарам извън града, защото с макс скорост от 50км/ч ще направя цирк на пътя. Нямам нищо против теб и всички останали които знаят и могат. Просто в града знаещите са 2-3-ма останалите се наричат механици, защото на времето са правили разни зглобки на балканчета и елементарни карбораторчета и не са се развили в областа за която претендират че разбират и могат. За това сони изказах такова мнение, защото просто нямам избор. А колата реших сам да си я правя, защото ме влече, интересно ми е и искам да се науча, всичко с което се захвана по нея ми доставя удоволствие. Поради всичките тези причини изказах такова мнение за сервизите в моя град. На който не му пука и не му е интересно ще си я даде на сервиз , всички останали с удоволствие биха си изцапали ръцете по любимата марка. Нямам никакъв опит със силовите агрегати за това реших че е най-добре да се науча на собствената си кола. За това попитах за помощ в този форум и се
в стена от негативизъм 

svilgg написа:Сони не се пали , човека е прав . Много е трудно да намериш сервиз в който като му кажеш какъв ти е проблема и дане те гледа като шиле.
Просто има някакъв дефицит на обучени , знаещи кадри , а намирането на такива е равносилно на намирането на S50B30 за 1000 лева![]()
Това не дава право на никой да слага под общ знаменател останалите.
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
sonny написа:svilgg написа:Сони не се пали , човека е прав . Много е трудно да намериш сервиз в който като му кажеш какъв ти е проблема и дане те гледа като шиле.
Просто има някакъв дефицит на обучени , знаещи кадри , а намирането на такива е равносилно на намирането на S50B30 за 1000 лева![]()
изключително си прав

Нали този форум е за това?
Нищо лично, тук има много хора които знаят наизуст Е36ците , но това не значи че човек неможе да пита и неможе да се съмнява....все пак клиента си дава парите , а в някои случаи майсторите не си вършат работата.Следователно клиента става по-недоверчив и влиза и започва да чете по форуми за логични обяснения за неговия проблем.
Ограничено е да се се слагат всички майстори под общ знаменател,но също така и всички клиенти които отиват при тях.
Нищо лично, тук има много хора които знаят наизуст Е36ците , но това не значи че човек неможе да пита и неможе да се съмнява....все пак клиента си дава парите , а в някои случаи майсторите не си вършат работата.Следователно клиента става по-недоверчив и влиза и започва да чете по форуми за логични обяснения за неговия проблем.
Ограничено е да се се слагат всички майстори под общ знаменател,но също така и всички клиенти които отиват при тях.
Amorphis написа:Нали този форум е за това?
sonny написа:svilgg написа:Сони не се пали , човека е прав . Много е трудно да намериш сервиз в който като му кажеш какъв ти е проблема и дане те гледа като шиле.
sonny написа:Huffy написа:На сервизите нямам никакво доверие за това се обръщам към по-компетентните във форума които не са малко.В сервиз ще ида в краен случай когато видя че не мога да се справя сам.
След като нямаш доверие в сервизите, що ми пишеш ЛС-та да ти помагам? Аз като съм сервиз и като пиша тук, означава ли, че в сервиза си съм не компетентен, а във форума съм голем капацитет???
ПС КАто се научите да уважавате хората и труда им, тогава ще ви се помага, дотогава на такива постове само храна и трици.
Sonny
А иначе възможно ли е някой клапан да е изгорял?

- Huffy
- кандидат ентусиаст
-
Значи ако може да зарежем тая работа с доверието, защото съм си патил и не гледам в тавана и да си измилсям , този става, онзи не става. Ако някой се е сблъсквал с този проблем и желае да сподели нека заповяда
Amorphis написа:Sonny![]()
![]()
![]()
ми как да ти кажа,открих,че си карам колата с изгорял клапанедва когато реших да си проверя как работи,току-що купения компресомер

Колега според мен напълно възможно е да ти е датчика на вала защото съм чувал и други случеи дето като го удариш датчика с нещо и започва да работи нормално и след това пак започва да си "измисля" а ти каза че ти го прави от време на ереме и това ме накланя на почти 100% че е от него..
Beglecca написа:Колега според мен напълно възможно е да ти е датчика на вала защото съм чувал и други случеи дето като го удариш датчика с нещо и започва да работи нормално и след това пак започва да си "измисля" а ти каза че ти го прави от време на ереме и това ме накланя на почти 100% че е от него..
ето го решението,купуваш си едно нежно чукче от железарията и каато го прави тоз проблем и чу и готовоооо, тъща ми така си оправяше стартера на голфа, ама с не толкоз нежно чукче

- Huffy
- кандидат ентусиаст
-
работата вече стана смешна
с чукане и без чукане не се оправя иначе мерси за предложението 

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
sonny написа:ето го решението,купуваш си едно нежно чукче от железарията и каато го прави тоз проблем и чу и готовоооо, тъща ми така си оправяше стартера на голфа, ама с не толкоз нежно чукче

Колега на 1500 оборота ти удря пекъсвача,или неможе да вдигне повече?
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Huffy
- кандидат ентусиаст
-
прекъсва електронно го прави не като при М40 синдрома на умрелия вал 

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Huffy написа:прекъсва електронно го прави не като при М40 синдрома на умрелия вал
Е,щом е електронно как да е от изгорял клапан или неправилно зацепване

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!