Трудно пали 320д 136пс (Филмът продължава)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ceno83
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320D 2001
- Мечтае да кара: M Power
Re: Трудно пали 320д 136пс (Филмът продължава)
gugichamp написа:Аз имах проблем,че като е студена пали,но като поработи вече пали ужастно трудно.Оказа се,че помпата не може да се центрова като хората(аванса и е заминал).Смених я с друга и проблема се оправи.
Друго което четох,е че има вариянт да ти се е разтегнала веригата и да прескача,тогава веднага губи центровка.
На диагностика не ти ли излиза какъв е проблема?
Преди утре да я закарам пак в супер дизел с фактурата за стартера както те ми казаха , виждам същите симптоми. Като е студена подгрявам 2 пъти и пали от раз. Карам 10 минути примерно гаса я , и ако завъртя веднага пали, но след 5-10 минути - върти пуши и не ще.... Като истине напълно пак пали от раз. Значи може би не е добре центрован аванса така ли ? Да не съм много не в час утре като отида да им се обяснявам на ония от Супер Дизел ?
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
ceno83 написа:Воденичаров написа:Батка, пробвай с на някоя друга кола акумулатора да видиш кво ще стане. Може да ти върти стартера но не с нужната скорост.
Стартера е чисто нов. Колата пали когато е студена от раз. Но като поработи малко и ако я загася вече не пали. Върти много и не пали. Утре ще я карам за рекламация в Супер Дизел с фактурата на стартера , понеже от там ми казаха че всичко е наред само стартера ми бил за смяна и за това трудно палила...
Имам предвид, че може акумулаторът ти да не дава нужния ток на стартера да върти достатъчно бързо за да запали. Мойта е е39 тдс, ама то е почти същото. Студена пали добре, защото подгрява, помпата е в аванс и подкачващата помпа дава нафта. Като е топла върти една минута докато запали. Понеже не ми падаше акумулатора си мислех, че проблема е в стратер или ГНП. Само че акумулатора каталяса съвсем, смених го и сега пали моментално топла и студена. Така че пробвай с друг достатъчно мощен акумулатор. Дано да ти се размине леко.
- gugichamp
- младши ентусиаст
-
ceno83 написа:Преди утре да я закарам пак в супер дизел с фактурата за стартера както те ми казаха , виждам същите симптоми. Като е студена подгрявам 2 пъти и пали от раз. Карам 10 минути примерно гаса я , и ако завъртя веднага пали, но след 5-10 минути - върти пуши и не ще.... Като истине напълно пак пали от раз. Значи може би не е добре центрован аванса така ли ? Да не съм много не в час утре като отида да им се обяснявам на ония от Супер Дизел ?
Така беше,да.Виж утр тия симпатяги какво ще ти кажат и дай инфо

от свинята лебед не става...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Често се случва именно това,топла пали-студена по-трудно и често се оказва веригата,тоест за смяна верига или не добре центрована помпа-90 % вероятност
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Колеги, абе да не би някой температурен датчик да бърка работата? 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
nik4o_83 написа:Колеги, абе да не би някой температурен датчик да бърка работата?
Е той щеше веднага да изскочи на диагностиката.
Иначе проблема е доста сходен с "ТОПЛИЯ СТАРТ НА ТДС"....
Само че там пали топла, но по-трудно (с доста въртене) и проблема е почти винаги във веригите.
Колега дано я направят колата в Супер Дизел, че е много неприятно това да дадеш една торба кинти,
за да стане колата като хората.... и пак да не става. Познато ми е това чувство...

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- ceno83
- младши ентусиаст
-
kriso85 написа:nik4o_83 написа:Колеги, абе да не би някой температурен датчик да бърка работата?
Е той щеше веднага да изскочи на диагностиката.
Иначе проблема е доста сходен с "ТОПЛИЯ СТАРТ НА ТДС"....
Само че там пали топла, но по-трудно (с доста въртене) и проблема е почти винаги във веригите.
Колега дано я направят колата в Супер Дизел, че е много неприятно това да дадеш една торба кинти,
за да стане колата като хората.... и пак да не става. Познато ми е това чувство...
Ужасно неприятно е , е сега се връщам от там тия ринат сняг и никакво внимание не ми обърнаха. Вътре некав чичка си качил краката на масата се едно е изпълнителен директор на Булгартабак. Записаха я оставих я и ще чакам да се обадят да видя сега какво ще кажат...
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
И на мен преди време ми ремонтираха помпата в "супер дизел" и имах подобен проблем. Когато колата е студена пали много лесно, когато е леко загряла пак палеше, но с доста повече обороти. На мен ми казаха, че е от акумулатора. На пръв поглед си въртеше нормално, но реших все пак да пробвам. С новия акумулатор е доста по-добре, но пак колата пали малко по-трудно топла отколкото като е напълно студена. Тяхната тероия тогава беше, че когато колата е студена ГНП-то вкарва повече гориво за да запали по-лесно, а когато е топло се разчитало повече на акумулатора. Малко съмнително ми се стори, но не съм се занимавал повече и колата си работи без проблеми от тогава(преди около година и половина беше). Пробвай и ти с друг акумулатор.
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
Колега, като гледам какво преживяваш направо...
Искрено ти съчувставм.
Иначе по проблема, пробвай наистина с друг акумулатор, моя замина преди 2-3 седмици, като нямше абсолютно никакви признаци. Сутринта запали на -6 без проблем, след това след 1-2 часа, въртя 1-вия път не можа да запали, 2-ия път дори не завъртя. Помислих че е нещо помпата е сдала багажа и направо пребледнях.
Баща ми свали неговия акумулатор 55аH на BOSCH и колата запали без да се замисли. Взех си акумулатор 100аH и сега няма никакъв проблем. Така че ако си с оригинален акумулатор, е много възможно проблема да е от там.

Иначе по проблема, пробвай наистина с друг акумулатор, моя замина преди 2-3 седмици, като нямше абсолютно никакви признаци. Сутринта запали на -6 без проблем, след това след 1-2 часа, въртя 1-вия път не можа да запали, 2-ия път дори не завъртя. Помислих че е нещо помпата е сдала багажа и направо пребледнях.

Баща ми свали неговия акумулатор 55аH на BOSCH и колата запали без да се замисли. Взех си акумулатор 100аH и сега няма никакъв проблем. Така че ако си с оригинален акумулатор, е много възможно проблема да е от там.
- ceno83
- младши ентусиаст
-
Звъннаха ми и казаха че е от центровката на помпата. Някакво винтче натегнали и сега палила само като и покажели ключа. Дано да е така , а и още пари не ми искаха , не че щях да им дам... След малко отивам да я взема и да видя моята гледна точка. Дано това е края на мъките...
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90

- ceno83
- младши ентусиаст
-
Взех я . Вече е чук. Дано да се задържи така завинаги 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Как се държи колата, колега?
Si non confectus, non reficiat.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Айде вече само нафта , масло и гуми 

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- ceno83
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:Как се държи колата, колега?
Еми отлична е , пали от раз , върви като преди , всичко е наред. Пък и гаранция има 1 година така че дано не го мисля за напред...
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3