Софтуер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60
Мечтае да кара: Pershing 115

Re: Софтуер

Мнение от Jenkov » 14 Яну 2010, 11:07

Дали на някой от колегите , които са преправяли USB KKL кабел , им е направило впечатление следното:

На тази снимка http://picbg.net/img.php?file=ce3137b94271e248.JPG се вижда разминаване с обяснението на колегата jomby.
Кабелите които трябва да се запоят на колектора на транзистора са запоени на базата , а този който би трябвало да е на базата е на колектора.
Моля някой от колегите , който е правил трансформацията , да каже кое е вярното.
Аз лично в момента се опитвам да направя операцията и преди да започна не бях обърнал внимание.
Благодаря предварително на всички ! :)

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 14 Яну 2010, 11:33

Аз това го правих по описанията на джомби и не съм сигурен дали работи както трябва защото имам проблеми с ДИС-а и ми дава ниско напрежение което не знам хардуерен или софтуерен проблем е? :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60
Мечтае да кара: Pershing 115

Мнение от Jenkov » 14 Яну 2010, 11:37

martin_g60 написа:Аз това го правих по описанията на джомби и не съм сигурен дали работи както трябва защото имам проблеми с ДИС-а и ми дава ниско напрежение което не знам хардуерен или софтуерен проблем е? :dunno:

А как всъщност го направи , твоите кабели как са запоени ? Кабела от чипа къде го запои , на средния крак на транзистора или на крайния ? Направи снимка на твоя кабел ако имаш възможност.

Любимец на Кралицата
Аватар

Мнение от ///M_Martin » 14 Яну 2010, 20:36

Не съм го правил аз а един който се занимава с жички и ми го е направил по описанията на джомби!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 00"

Мнение от gogo911 » 17 Яну 2010, 21:26

Колеги VAG-KKL кабела работи ли за Е90?

Любимец на Кралицата
Аватар

Мнение от ///M_Martin » 17 Яну 2010, 21:27

Би трябвало да работи щом може да чете ДИС-а който "отваря" Е90

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokakabana » 22 Яну 2010, 22:10

искам само да попитам зада работи ДИС трябвали да имам мултиплексор

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Фев 2010, 19:52

Jenkov написа:Дали на някой от колегите , които са преправяли USB KKL кабел , им е направило впечатление следното:

На тази снимка http://picbg.net/img.php?file=ce3137b94271e248.JPG се вижда разминаване с обяснението на колегата jomby.
Кабелите които трябва да се запоят на колектора на транзистора са запоени на базата , а този който би трябвало да е на базата е на колектора.
Моля някой от колегите , който е правил трансформацията , да каже кое е вярното.
Аз лично в момента се опитвам да направя операцията и преди да започна не бях обърнал внимание.

На мен ми направи впечатление, че има раминаване.
Аз го направих поописанието без да взимам в предвид грешката на снимката.
И кабела работи, преди малко закачих една Е90ка 320д, вижда всички модули направи и пълен тест и изтри грешките които намери.
Та това е правете го по-описанието, а не по снимката. ;)

Мисля че няма да е лошо да се отвори една тема за описание на раличните видове "елементарни" операции които могат да се правят с Инпата и ДИС-а. :roll:
Знам, че всичко свързано с ДИС-а е строго секретно, но все пак, може да се опитаме.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 07 Фев 2010, 20:00

vld написа:
Jenkov написа:Дали на някой от колегите , които са преправяли USB KKL кабел , им е направило впечатление следното:

На мен ми направи впечатление, че има раминаване.
Аз го направих поописанието без да взимам в предвид грешката на снимката.
И кабела работи, преди малко закачих една Е90ка 320д, вижда всички модули направи и пълен тест и изтри грешките които намери.
Та това е правете го по-описанието, а не по снимката. ;)

Мисля че няма да е лошо да се отвори една тема за описание на раличните видове "елементарни" операции които могат да се правят с Инпата и ДИС-а. :roll:
Знам, че всичко свързано с ДИС-а е строго секретно, но все пак, може да се опитаме.

:yes: :yes: :yes:

Любимец на Кралицата
Аватар

Мнение от ///M_Martin » 07 Фев 2010, 20:42

Един въпрос ще местя ДИС-а на Уиндоус 7 Премуим и ме интересува ще тръгне ли софтуера на него :roll: и ако да по същият начин ли трябва да се инсталира като за Виста?
П.П.И ако някой сподели повече инфо за ДИС-а и Инпата-елементарни неща, ще бъде супер защото повечето сме ентусиасти :lol:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Фев 2010, 20:47

Аз съм с 7ца Ултимейт и работи перфектно, значи не би трябвало да имаш грижи.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 07 Фев 2010, 20:50

vld написа:Аз съм с 7ца Ултимейт и работи перфектно, значи не би трябвало да имаш грижи.

+1

Любимец на Кралицата
Аватар

Мнение от ///M_Martin » 07 Фев 2010, 20:50

:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 14 Фев 2010, 11:08

Що не си направите компютрите с два софта. Аз съм с XP и Windows 7, така няма да има проблем със софтуера, когато ти потрябва да върви нещо през ХР стартираш него. Аз съм си сложил всички програми за автомобилна диагностика и счетоводство на ХР, а 7-цата си е ползвам за интернет, скайп и др. програми. То и без това ХР-то като се ползва с интернет връзка се омазва сам с времето, за разлика от 7-цата, която е в пъти по-стабилна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-то си всеки ден
Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!

Мнение от pifa » 16 Фев 2010, 10:33

Колеги ако мога с нещо да помогна е ето това което съм качил тук за инсталацията на DIS v29 и GT1 v39!http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=4542058

П.П. В долната дясна страна на страницата става отчитането на времето след което можете да download-нете файла!
Успех!
Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!

ПредишнаСледваща

Назад към E46