странен проблем с тоците
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
странен проблем с тоците
колеги помагайте
проблеа се случи тази вечер. Карам си аз и изведнъж угаснаха всички уреди по таблото. Свети само лампата на АБС-а
фаровете също светеха. вартя ключа фаровете и лампата гаснат. Паля отново всичко е наред, подавам газ отново гаснат уредите и свети лампата. Подкарах колата така обаче в следващия момент изгоряха късите едновременно. Най-интересното е, че като спра на светофар и колата работи на свободен ход уредите светват, като я вкарам в обороти уредите гаснат... Погледнах крушките изгоряли са и двете. Спрях на бензиностанция смених ги, влизам в колата паля всичко ОК, до вкъщи никакъв проблем. Направо незнам......ПОМАГАЙТЕ
проблеа се случи тази вечер. Карам си аз и изведнъж угаснаха всички уреди по таблото. Свети само лампата на АБС-а
фаровете също светеха. вартя ключа фаровете и лампата гаснат. Паля отново всичко е наред, подавам газ отново гаснат уредите и свети лампата. Подкарах колата така обаче в следващия момент изгоряха късите едновременно. Най-интересното е, че като спра на светофар и колата работи на свободен ход уредите светват, като я вкарам в обороти уредите гаснат... Погледнах крушките изгоряли са и двете. Спрях на бензиностанция смених ги, влизам в колата паля всичко ОК, до вкъщи никакъв проблем. Направо незнам......ПОМАГАЙТЕ
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Re: странен проблем с тоците
Колега според мен проблема е в релето, което регулира зарядното напрежение на генератора.Произвежда ток с високо напрежение и за това ти горят крушките, а като си на място на тихи обороти генератора се върти бавно и напрежението е по-ниско.Имах такъв проблем на предишният ми мотор и редовно ми горяха крушките докато открием проблема. 

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- ///Leonix
- Е36 Fanatic!
-
- Кара: E36 328i; E30 316i; E38 740i; E36
- Детайли за колата: M52B28; M40B16; M62B44; M43B16
Smoocki написа:Реле регулатора на алтернатора както каза колега ти дава мизерии
Заедно е със четките на алтернатора (т.е. в един блок са) - Номер 2 от схемата

и аз към това се насочих първоначално колеги но защо свети само лампата на АБС-а, Възможно ли е като дава голям ток
да изкарва извън строя компа на АБС-а или нещо такова.
да изкарва извън строя компа на АБС-а или нещо такова.
- samokoveca
- кандидат ентусиаст
-
сменяваи четките с електронния блок и няма да имаш проблеми или направо зимаи някъв алтернатор друг че като се износят вътре и тея медните пластинки кадето лягат четките на тях също създава проблеми
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Колега бързо го смени това реле, тъй като можеш да пламнеш като факла...не ме питай откъде знам това 

Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
смяната ще стане още в понеделник. интересува ме само колко ли ще ме обръснат за тоя ремонт. щот кат гледам в дару тая част си е бая сума. подлежи ли тва реле на ремонт или ????
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
Около 40-50кинта е това реле. Смени го и си ОК. Иначе не подлежи на ремонт.
40-50 е идеално. А имате ли някаква идея от къде бих могул да го купя и дали е толко сложна работата, че да не мога сам да си го сменя ???
Днес и мерих и тока който зарежда 14.20 при фарове и парно. При обороти пада на 14.08.
Най интересното е, че днес я карах да уговоря час при жичкаджия и няма никакъв спомен от проблема.
Благодаря ви колеги мн ми помогнахте !!
Днес и мерих и тока който зарежда 14.20 при фарове и парно. При обороти пада на 14.08.
Най интересното е, че днес я карах да уговоря час при жичкаджия и няма никакъв спомен от проблема.
Благодаря ви колеги мн ми помогнахте !!
Последна промяна vicktor на 07 Фев 2010, 1:22, променена общо 1 път
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
А аз да питам /колега съжалявам, че ти пиша в темата моля да бъда извинен/ могат ли само четки да се сменят?Скоро сменях целуя държат с четките обаче си взех от работа друго динамо 90ah, а моето е 65, но не отговарят номерата отзаде, а не ми се дават пак 40 лв за това мога ли да мина само с четки?Гледах го но не разгадах как мога да ги разпоя 

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
shengi написа:А аз да питам /колега съжалявам, че ти пиша в темата моля да бъда извинен/ могат ли само четки да се сменят?Скоро сменях целуя държат с четките обаче си взех от работа друго динамо 90ah, а моето е 65, но не отговарят номерата отзаде, а не ми се дават пак 40 лв за това мога ли да мина само с четки?Гледах го но не разгадах как мога да ги разпоя
Колега,генераторът има номинален ток,който може да отдава и той се измерва в Ампери (А)

А относно четките-да,сменят се само те.Успех

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Моля да бъда извинен за допусната груба грешка.Значи акумулаторът е 75ah оригиналното динамо 65, а аз ще слегам 90a динамо заради допълнителните консуматори 

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
извинявам се много на колегата, че му пиша в темата, но аз имах проблем с габартите. По-точно незнам дали въобще е проблем това, но ми изгоряха едновременно и двете лампички на габаритите на форовете.
Смених ги, но без да искам дадох на късо на левия габарит, опрях една отверка случайно във фасунгата която е за габарита и даде малка искричка, след това установих, че не ми свети левия габарит и отзад, а предния също не свети, предполагам, че е някой бушон, но си нямам на идея кой е, а на схемата ми пише на италиански и немога да го разчета ...
а също така не ми светят и лампите в колата, който са на задните плафони и на тавана.
Ако може да ми кажете дали и за тях има отделен бушон и кой е точно.
Благодаря и ако може на ЛС да ми помогне някой ...
Смених ги, но без да искам дадох на късо на левия габарит, опрях една отверка случайно във фасунгата която е за габарита и даде малка искричка, след това установих, че не ми свети левия габарит и отзад, а предния също не свети, предполагам, че е някой бушон, но си нямам на идея кой е, а на схемата ми пише на италиански и немога да го разчета ...
а също така не ми светят и лампите в колата, който са на задните плафони и на тавана.
Ако може да ми кажете дали и за тях има отделен бушон и кой е точно.
Благодаря и ако може на ЛС да ми помогне някой ...
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
sonic написа:Около 40-50кинта е това реле. Смени го и си ОК. Иначе не подлежи на ремонт.
23 лева е .
малчика ,ако знаеш къде е караш от неината страна 100 метра -дефакто към КАРАУЛКАТА.
е там има магазин и днеска бачка.

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2