М44Б19 ограничител на 1500 оборота проблем РЕШЕН :)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Huffy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '97 328i '07 335i '90 325i
- Мечтае да кара: жената към летището с еднопосочен билет
М44Б19 ограничител на 1500 оборота проблем РЕШЕН :)
Преди около 2 месеца аз и един приятел отворихме двигателя за смяна на сигменти и биелни лагери, също така сменихме гумички на клапаните и направихме ревизия на главата, масло, филтри, ремъци, ролки.След като я затворихме и при първото палене след ремонта колата не можеше да вдигне повече от 1500 оборота. веднага я отворихме пак да проверим дали сме я зацепили както трябва и всичко си беше ОК. На другия ден като я запалих да я карам на диагностика , максималните обороти се бяха преместили на 2900 и така си я закарах до сервиза за диагностика , от там компа показа че не сме я зацепили правилно и дава грешки във валовете, от което бяхме потресени и последва ново отваряне , разкачихме всичко и я зацепихме на ново. Запали и пак си удряше в 2900-3000 оборота.На другия ден я запалих и ве4е си бръмчах до към 5000 оборота без проблеми . След още два дена нямаше и помен от проблема, направо не можех да й се нарадвам. И така никакви проблеми до преди 4 дена след хубаво среднощно пързаляне се прибирах към вкъщи и ми удари на 4400, на другия ден макс 2000 сега в момента е на 1500 и отново съм в начална позиция.Имам съмнения за хидравличния оптегач на ангренажната верига , защото когато го сваляхме като се опитвах да го стисна и запъва от изцяло разпънато положение , след това се движи нормално , но точно от разпънато като започна да го стискам и е стой все едно опира някъде и след това като прескочи и си се движи ОК. Търсих във форума , но нищо не намерих по този въпрос. Не знам от какво може да е, самия хидравличен оптегач смятах да го сменя , но се оказа че ми искат 70лв за него
ако съм сигурен че е от него с радост и 100 ще дам , но не мога да си позволя да го сменя и да си остана с проблема. На сервизите нямам никакво доверие за това се обръщам към по-компетентните във форума които не са малко.В сервиз ще ида в краен случай когато видя че не мога да се справя сам. Двигателя работи перфектно , без шумове , когато си пълнеше оборотомера направо летеше. Вече се поболях с таз кола, но няма да я изоставя.
Предварително мерси за отоговрите

Последна промяна Huffy на 26 Фев 2010, 20:28, променена общо 1 път
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Re: М44Б19 ограничител на 1500 оборота ПРОБЛЕМ
Колега да не би катализатора да е заминал??
Знам че малко не се връзва защото ако е заминал няма да го прави когато си поиска но все пак пробвай да го махнеш ако не си го направил вече.
Знам че малко не се връзва защото ако е заминал няма да го прави когато си поиска но все пак пробвай да го махнеш ако не си го направил вече.

- Huffy
- кандидат ентусиаст
-
катализатор отдавна няма, дава ми грешка че не е зацепена веригата както трябва , от там набеждавам хидравличния оптегач на веригата , защото сме зацепили веригата както се прави, друг е въпроса дали тя е в добро състояние ,защото не знам по какво да я позная ако не е , зъбните колела са ОК и няма изпилени и заострени зъбци просто не знам , ако някой се е сблъсквал с такъв проблем нека сподели мнение . За сега аз съм 

Huffy написа:катализатор отдавна няма, дава ми грешка че не е зацепена веригата както трябва , от там набеждавам хидравличния оптегач на веригата , защото сме зацепили веригата както се прави, друг е въпроса дали тя е в добро състояние ,защото не знам по какво да я позная ако не е , зъбните колела са ОК и няма изпилени и заострени зъбци просто не знам , ако някой се е сблъсквал с такъв проблем нека сподели мнение . За сега аз съм
Колега ако е е обтегача на веригата за да прехвърли зъб ми се струва че няма да ти работи така тихо както казваш!ако си 100% сигутрн че е зацепена правилно мисля че проблемът е в някой датчик!много странно е обаче това че се оправя на моменти

- Huffy
- кандидат ентусиаст
-
днеска бях при няколко майстора от който повечето само двигаха рамене. Друго предложи че може да ми е заминал датчика на разпределителния вал.Както той каза " уморил се е да чете и си измисля".Каза ми че не е от оптегача защото чу двигателя как работи и каза че е перфектен и много тих. Проблема ми сега е че няма как да разбера със сигурност дали е от него ,защото ставало само с смяната му и ако се оправи ОК. Е да хубаво ама за тва проклето магнитче с кабел ми искат 140лв
да съм сигурен че е от него ще ги дам с радост иначе не мога да хвърлям боб и да се пилеят пари в таз криза
. Някой ако знае как да се провери със сигурност дали е заминал датчика, нека даде акъл.

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Huffy написа: Някой ако знае как да се провери със сигурност дали е заминал датчика, нека даде акъл.
по аутодатата има обяснения как се мери, ако някой я има нека да постне кво пише там

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Huffy написа:катализатор отдавна няма, дава ми грешка че не е зацепена веригата както трябва , от там набеждавам хидравличния оптегач на веригата , защото сме зацепили веригата както се прави, друг е въпроса дали тя е в добро състояние ,защото не знам по какво да я позная ако не е , зъбните колела са ОК и няма изпилени и заострени зъбци просто не знам , ако някой се е сблъсквал с такъв проблем нека сподели мнение . За сега аз съм
Разтегнатата верига може да се познае по шума, който издава когато двигателя се развърти до определени обороти. Хидравличният обтегач може донякъде да компенсира разтягането и дори да го смениш с нов, не е алтернативен вариант. При силно разтегната верига, разпределителния вал на изпускателните клапани отваря и затваря с няколко градуса закъснение. Може да се познае по петите в задния край, които на вала за смукателните клапани вървят успоредно с повърхността на главата, а другия вал е с незначително отклонение. Това не е проблем за развъртане на двигателя до максимални обороти, възможно е само да ускорява малко по-бавно. Според мен при демонтажа сте разбазикали положението на направляващия водач от горния винт за настройка- номер 10 на схемата:
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... ing_chain/
Датчикът на разпределителния вал дава импулси от положението на шайбата- номер 5 от същата схема. Не съм запознат подробно с М44, дали може да се монтира погрешно тази шайба и оттам некоректно подавене на информация от датчика.
- Huffy
- кандидат ентусиаст
-
ивчо3 написа: Според мен при демонтажа сте разбазикали положението на направляващия водач от горния винт за настройка- номер 10 на схемата:
този водач не е ли фиксиран , смисъл да не могат да му се правят размествания ами директно да си се зави там. А и колата си работеше със пълния потенциал повече от месец и сега изведнъж умря. Механиците в града вдигат рамене и ми казаха че за датчика само с проба става , но на никой не му се намира такъв за да пробваме.

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
Huffy написа: Имам съмнения за хидравличния оптегач на ангренажната верига , защото когато го сваляхме като се опитвах да го стисна и запъва от изцяло разпънато положение , след това се движи нормално , но точно от разпънато като започна да го стискам и е стой все едно опира някъде и след това като прескочи и си се движи ОК. Търсих във форума , но нищо не намерих по този въпрос.
Писал съм няколко пъти по този въпрос, но бях обвинен в некомпетентност и престанах с обясненията. И да, нормално е когато обтегача е разпънат изцяло, понякога да заяжда. За съжаление хидравличните обтегачи на М44 са направени да са неразглобяеми, за разлика от М42, при който може да бръкнеш с тънка отверка и да освободиш зегерката, за да се разглоби. Ще се опитам да изровя тази тема. Ето я:
viewtopic.php?f=8&t=178239
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
Huffy написа:ивчо3 написа: Според мен при демонтажа сте разбазикали положението на направляващия водач от горния винт за настройка- номер 10 на схемата:
този водач не е ли фиксиран , смисъл да не могат да му се правят размествания ами директно да си се зави там. А и колата си работеше със пълния потенциал повече от месец и сега изведнъж умря. Механиците в града вдигат рамене и ми казаха че за датчика само с проба става , но на никой не му се намира такъв за да пробваме.
Фиксиран е в долния край, а в горния с помощта на болта се регулира така, че да се отмества наляво и надясно. Отвори ръководството на "Бентли", страница 117-4 и ще го прочетеш. Разбира се изказвам само предположение, не го вземай на сериозно. Щом не е пипано, значи не е оттам. На диагностиката когато излезе грешка в зацепването на валовете, означава, че импулсите подавани от датчика на разпределителния вал, не съвпадат с предварително зададените параметри. Като си сигурен в правилното положение на валовете, обърни внимание на тази шайба №5. Да не сте пропуснали да я монтирате, или да сте я поставили неправилно?
- Huffy
- кандидат ентусиаст
-
мерси Ивчо , явно не е там проблема , защото нямам никакви шумове и тракания. Казаха ми че ако той си е заминал ще меля камъни, но нищо подобно не се чува , просто колата ми се изключва на 1500
явно е датчика

Huffy написа:На сервизите нямам никакво доверие за това се обръщам към по-компетентните във форума които не са малко.В сервиз ще ида в краен случай когато видя че не мога да се справя сам.
След като нямаш доверие в сервизите, що ми пишеш ЛС-та да ти помагам? Аз като съм сервиз и като пиша тук, означава ли, че в сервиза си съм не компетентен, а във форума съм голем капацитет???
ПС КАто се научите да уважавате хората и труда им, тогава ще ви се помага, дотогава на такива постове само храна и трици.
- Huffy
- кандидат ентусиаст
-
говоря за сервизите в моя град , защото са 5 човека на кръст и всичките се знаят кой може и кой не. Вече ходих при Румен Тонков който е от можещите и знаещите , но беше озадачен при моя проблем и каза да обърна внимание на датчика на разпределителния вал, а всички останали вдигаха рамене. Иначе Sonny мерси че имаше време да ме опрекнеш в собствената ми тема. Явно съм в грешка че се обърнах за помощ от хората в този форум. Сметнах че би било интересно да пусна темата тука , защото днеска се е случило на мен , а утре ще е някой друг ( не го пожелавам на никой).Лесно ще я дам в някой сервиз ще я направят и аз ще се направя на чук и ще си премълча какъв е бил проблема в който съм сигурен че не е нищо сложно.
както и да е сега по темата. До преди малко си играх с датчика на разпределителния вал и странно за мойте очаквания колата запали с изваден датчик. Не го бях разкачил ами просто го измъкнах и запалих колата работеше нормално, но пак прекъсваше на 1500 оборота , както работеше колата го пъхнах обратно където си стой и колата веднага угасна. След това я запалих както беше поставен и работеше ок пак до 1500 и го извадих по време на работа и колата продължи да си работи като само малко и се промениха оборотите докато го измъкна от гнездото му. Иначе както ивчо3 обърна внимание на въпросната шайба 5 от схемата http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... ing_chain/ това ще мога да го проверя утре или в други ден , но въпреки това как колата работеше перфектно повече от месец?
както и да е сега по темата. До преди малко си играх с датчика на разпределителния вал и странно за мойте очаквания колата запали с изваден датчик. Не го бях разкачил ами просто го измъкнах и запалих колата работеше нормално, но пак прекъсваше на 1500 оборота , както работеше колата го пъхнах обратно където си стой и колата веднага угасна. След това я запалих както беше поставен и работеше ок пак до 1500 и го извадих по време на работа и колата продължи да си работи като само малко и се промениха оборотите докато го измъкна от гнездото му. Иначе както ивчо3 обърна внимание на въпросната шайба 5 от схемата http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... ing_chain/ това ще мога да го проверя утре или в други ден , но въпреки това как колата работеше перфектно повече от месец?
Дали темата е твоя или нечия друга за мен няма значение, за поседните 3 дни съм прочел в 5 теми, подобно отношение към сервизи и монтьори, няма значение къде са, ние сме хора, не по-малко от всеки друг. Докато има такова отношение, така ще се отнасям и аз. Теми където има нормално отношение, помагам когато и както мога, ако мога, щото не съм бог и бъркам и има неща, които не зная. Но Само щи кажа, че там можещите, са в грешна посока 

- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
sonny написа:Дали темата е твоя или нечия друга за мен няма значение, за поседните 3 дни съм прочел в 5 теми, подобно отношение към сервизи и монтьори, няма значение къде са, ние сме хора, не по-малко от всеки друг. Докато има такова отношение, така ще се отнасям и аз. Теми където има нормално отношение, помагам когато и както мога, ако мога, щото не съм бог и бъркам и има неща, които не зная. Но Само щи кажа, че там можещите, са в грешна посока
Сони не се пали , човека е прав . Много е трудно да намериш сервиз в който като му кажеш какъв ти е проблема и дане те гледа като шиле

Просто има някакъв дефицит на обучени , знаещи кадри , а намирането на такива е равносилно на намирането на S50B30 за 1000 лева