Конденз в купето
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Конденз в купето
Колеги,
Някой може ли да ми каже дали се е сблъсквал със следният проблем - отвътре стъклата много ми се запотяват.
Особено в студените дни като днес - отвътре всичко става на скреж! И...е кофти, че трябва да се чака да загрее стабилно и да разтопи...и си изкарвам по 15мин. в колата...
Миналата седмица пак така беше много кондензирало и изчистих всичко - но за нула време пак става същото...
Да не би да има някаде проблем?
Благодаря предварително за съветите.
П.П. Моля да коментирате при вас дали има подобен проблем и ако да - в каква степен
Колата е 320д 99г.
Някой може ли да ми каже дали се е сблъсквал със следният проблем - отвътре стъклата много ми се запотяват.
Особено в студените дни като днес - отвътре всичко става на скреж! И...е кофти, че трябва да се чака да загрее стабилно и да разтопи...и си изкарвам по 15мин. в колата...
Миналата седмица пак така беше много кондензирало и изчистих всичко - но за нула време пак става същото...
Да не би да има някаде проблем?
Благодаря предварително за съветите.
П.П. Моля да коментирате при вас дали има подобен проблем и ако да - в каква степен
Колата е 320д 99г.
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Re: Конденз в купето
Странно ...Колега предполагам си даржиш колата одвънка.Аз моята я държа във гараж и нямам никакви проблеми.Но така като чета незнам защо си мисля че може уплатненията на вратата ти нещо да не са хубави и след като примерно си паркираш колата за вечерта и е загряла и затоплена отвътре и вечерта паднат доста температурите и влезе ли въздух студен във купето и би трябвало да стане този конденз.Успех!
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
Конденза си е конденз. Вънка като е -15, а ти като влезеш в студената кола и като започнеш да дишаш... и стаклата еи ти ги запотени докато не започне да духа топло и да се изчистят.
Според мен това е нещо съвсем нормално и често срещано през големите студове. Просто голяма температурна разлика...
Според мен това е нещо съвсем нормално и често срещано през големите студове. Просто голяма температурна разлика...
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
- IvaN66
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 2.0d 99'
Смени филтъра на купето.
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
Ами и според мен е нормално да прави конденз - първо от влагата от дишането, второ - от снега, който се вкарва с обувките и после като се загрее колата и всичко се лепи по прозорците. Но като гледам на колите около мен (паркирам колата отвън) - май само аз така се заледявам... 
Ще видя наистина филтъра на купето, макар, че го сменях преди 7-8 месеца.
Мерси за идеите.
П.П. Очаквам и още коментари и от други колеги

Ще видя наистина филтъра на купето, макар, че го сменях преди 7-8 месеца.
Мерси за идеите.
П.П. Очаквам и още коментари и от други колеги

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
По-добре виж търсачката
Последната подобна тема, с решение на проблема, беше от декември, ако не се лъжа.

Последната подобна тема, с решение на проблема, беше от декември, ако не се лъжа.
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
И при мен го има това нищо че седи в гараж, но си мисля че е нормално при това влажно време и всичкия сняг които се вкарва в колата с обувките 

- nani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 компакт
И при моята има доста голям конденз, но според мен е от снега, който вкарват децата върху стелките - те са почти мокри. Като нямаше сняг и пак беше студено, нямаше конденз. Та съм сигурна , че е от това.
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
Мерси за отговорите колеги
Ще пробвам това-онова, пък ще видим 

- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Ники, аз пък изобщо нямам такъв проблем, прибирам се 2ч. през нощта, колата топла я оставям пред блока, сутринта на -10 няма никакви кондензи или изпотявания. Даже мислех че BMW са го измислили заради това да се затварят клапите на парното, че да не влиза влага и да няма конденз и много се кефя, че не бърша джамове като останалите
А преди седмица на брат ти му казах да си вземе с мен филтър на купето, ама се отказа. 38лв с активен въглен
Айде успех

А преди седмица на брат ти му казах да си вземе с мен филтър на купето, ама се отказа. 38лв с активен въглен

Айде успех

- Константинов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02
nik4o_83 написа:Мерси за отговорите колегиЩе пробвам това-онова, пък ще видим
Тъй като колите ни са добре уплътнени, при добре отоплено купе дръж поне едно стъкло леко отворено, за да може част от изпарената влага да излиза от купето. Иначе при охлаждане кондезира по стъклата, а при по ниски температури замръзва от вътрешната страна. Иначе мисля че, не е проблем и към Великден задължително ще изчезне.

- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
Константинов написа:nik4o_83 написа:Мерси за отговорите колегиЩе пробвам това-онова, пък ще видим
Тъй като колите ни са добре уплътнени, при добре отоплено купе дръж поне едно стъкло леко отворено, за да може част от изпарената влага да излиза от купето. Иначе при охлаждане кондезира по стъклата, а при по ниски температури замръзва от вътрешната страна. Иначе мисля че, не е проблем и към Великден задължително ще изчезне.
Хаха - ...май имаш право

Мерси Митаче - тия дни ще сменим и въздушния. Пък ще видим тогава дали го има пак.
- Toni 74
- кандидат ентусиаст
-
IvaN66 написа:Смени филтъра на купето.

15 мнения
• Страница 1 от 1