бензиново не иска да пали
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bumer1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 316i m43 e36 323i m52
- Мечтае да кара: е36 м3 и е39м52б20
- Детайли за колата: лабава но със шпер :P
бензиново не иска да пали
абе мом4ета помагаите имам бмв е36 318и бензин ама неште да пали тоя кокал помпата бу4и ама не палии
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: бензиново не иска да пали
А ток има ли?
Кое точно бензиново М43 или М40?
Все пак няма да хвърляме боб за да познаем каква ти е колата, ако искаш да получиш някакъв съвет формулирай правилно въпроса си.
Опиши как се е появил проблема постепенно или от веднъж.
Кое точно бензиново М43 или М40?
Все пак няма да хвърляме боб за да познаем каква ти е колата, ако искаш да получиш някакъв съвет формулирай правилно въпроса си.
Опиши как се е появил проблема постепенно или от веднъж.

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
- djsancho
-
-
- Кара: Куките да го спират !!!
- Мечтае да кара: G - Power M5 Hurricane Rs
само с бензин или с бензин и газ ???
и с кои мотор си ?
и с кои мотор си ?

Жената и колата, не си ли въртят г*за - НЕ ГИ ПРИЗНАВАМЕ !!!
Подобен проблем, двигателя е М43Б16...колата до последно си палеше без проблем, днес обаче първо връена разтресе леко и после само върти но не пали
Акомулатова е чисто нов Варта, свещи сменяни преди по-малко от година
Подозирам нещо....колата преди да я оставя на паркинга беше на червено на горивото и после не е карана 3-4 дни, но е бензин, може ли да е замръзнало нещо
Някакви идеи?

Подозирам нещо....колата преди да я оставя на паркинга беше на червено на горивото и после не е карана 3-4 дни, но е бензин, може ли да е замръзнало нещо

Някакви идеи?
Подписът не служи за рекламно пано. Иво.

- Georgi_123
- Потребител
-
- Кара: BMW M43B16 / M47B20 E91
Пробваи да откачиш датчика на коляновия вал и пробвай да запалиш провери дали има ток на свещите. и най вече дали идва бензин. Аз със със същия мотор и в момента имам сходен проблем само дето трудно пали, ама тресе гасне проблема ми е ж гофрирания маркуч от въздушния фитър към колекторите мойе и него да провериш да не се е скъсал. Някакво признаци не дава ли като въртиш да пука например.
Georgi_123 написа:Пробваи да откачиш датчика на коляновия вал и пробвай да запалиш провери дали има ток на свещите. и най вече дали идва бензин. Аз със със същия мотор и в момента имам сходен проблем само дето трудно пали, ама тресе гасне проблема ми е ж гофрирания маркуч от въздушния фитър към колекторите мойе и него да провериш да не се е скъсал. Някакво признаци не дава ли като въртиш да пука например.
Не само върти и веднъж накйи затресе....маркуча обаче е сменен с нов преди година

- Georgi_123
- Потребител
-
Сутринта ще го снимам иначе датчика се намира доло кадето ти е пистовия ремак около шайбата на коляновия вал. от него излиза един кабел. проследяваш го и го исключваш пробваш дали ще запали ако запали датчика е причината ако ли не. турсиш друг проблем.
Сега го гледах, но така и не го открих този датчик
Така че скрийншота ти ще ми е от полза
Иначе друго се замислих, щом върти но не зацепва, следователно може да е и бензинова помпа
Следобед мисля да тествам да извадя единият маркуч в едно шише и да завъртя пак...ако е помпата, няма да напълни шишето с бензин
Тук обаче би последвал въпроса, тъй като колата е с малко гориво в резервоара и вереотно не много добро (тук гадая) може да е замръзнала самата помпа, но може и да изгоряла
Ако обаче работи бензиновата помпа и не е проблема от датчика (следкато видя нимката ще го тествам и него), то би последвла проверка на тока в свещите
Използвам темата, за да споделяме мнения, че гледам бая колеги имат зимни проблеми....

Иначе друго се замислих, щом върти но не зацепва, следователно може да е и бензинова помпа

Ако обаче работи бензиновата помпа и не е проблема от датчика (следкато видя нимката ще го тествам и него), то би последвла проверка на тока в свещите

Използвам темата, за да споделяме мнения, че гледам бая колеги имат зимни проблеми....

- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
- Каобой
-
- Кара: 318
Сега ше разкажа как изгоря оня ден помпата. Без бензин не е оставала колата, газ няма
..-монтирана. Закара ме до работа, паля цигара освобождава се място и въртя да го заема..., да ама не-колата не пали-баси
Вадя маркуча на бензина и връткам....ц.Бушон 18 здрав, махам капачката на релето на помпата(синьото)-давам на контакт натискам релето принудително да сработи....ц..ц.цц.Вече съм бесен нещем нова помпа
Свалям седалката вадя помпата и направо на клемите на акомулатора...цц.ц. Аре бегай за нова...слагай-и карай. На Е30-ката пак така се скапа от един път. Ми това е. Успех на всички

Е някой ще ми даде ли скрийншот къде е този датчик 

колега за всеки случаи сипи и бензин да не е замразнал че некои пат се случва ако е зъмръзнал новия да го разтопи щото на мен ми го е правило и тзи номер
без нитро нас не догонят
- Georgi_123
- Потребител
-

Ето тук се вижда въпросния датчик до коляновия вал е от лявата му страна от него изиза кабел проследяваш го и действаш
Проследих го, но двигателят ми е M43B16 и следейки кабела от датчита, за да стигна до самата клема, тя ме отведе до доста трудно достъпното място под всмукателният колектор
Дали има някакъв по-лесен начин за достъп до него, вместо да се сваля колектора....защото става дълга и широка и на този студ тегава работа
Трябва да сваля колектора, да откача датчика и подле пак да монтирам колектора, за да тествам
следователно после пак да го сваля, да го закача и пак да монтирам
Или аз бъркам мястото за откачване,,,,
Бензиновата помпа не е, свалих седалката и откачих маркуча в който пръска помпата
сложих едно шише и завъртях, помпата си пръсна стабилно гориво
Другото ми съмнение е, данеби нещо имобилайзера да си прави гаври....
И мисля да тествам тока към свещите една по една, макарче ме съмнява да е от там проблема, тъй като поне по пътя на логиката тогава колата щеше да работи на 3 цилиндъра....но има и шанс да е от там....
Споделяйте мнения колеги

П.П. - датчика на коляновият вал доколкото знам е на магнитен принцип, но всепак имали възможност да е замърсен?

Дали има някакъв по-лесен начин за достъп до него, вместо да се сваля колектора....защото става дълга и широка и на този студ тегава работа

Бензиновата помпа не е, свалих седалката и откачих маркуча в който пръска помпата

Другото ми съмнение е, данеби нещо имобилайзера да си прави гаври....
И мисля да тествам тока към свещите една по една, макарче ме съмнява да е от там проблема, тъй като поне по пътя на логиката тогава колата щеше да работи на 3 цилиндъра....но има и шанс да е от там....
Споделяйте мнения колеги

П.П. - датчика на коляновият вал доколкото знам е на магнитен принцип, но всепак имали възможност да е замърсен?

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2