Ксенон - нюанси?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Ксенон - нюанси?
здр
реших да си сложа ксенон на Е 46 пр.феиса от колега от форума,но не мога да се ориентирам за цвят (5000к, 6000к .... 12000к) търсих в темите но не можах да намеря,а скоро бях гледал то4но такава сравнителна характеристика (цвят vs осветеност) малко HELP
.
И ако може съвет от хора вече сдобили се с ксенон H7 (не оригинален) кой да избера?

И ако може съвет от хора вече сдобили се с ксенон H7 (не оригинален) кой да избера?
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Re: Ксенон - нюанси?
Оригиналният ксенон има цветова температура от 4300 К, която е и най- близката до слънчевата светлина, т.е. се постига най- добра осветеност на пътя, а видимата светлина ''жълтее''. Добър вариант за афтърмаркет ксенон е 5000К- вижда се чудесно и оттенъкът е бял. Колкото по нагоре отиваш с келвините, толкова по син, лилав и т.н.(тъмен) става цвета и се намалява осветеността. И ако направиш една справка с търсачката ще намериш много информация по темата 

Ето колега...дато съм ти помогнал
Аз съм с 8000к и съм доволен...леко синеят и светят доволно

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Най- добре е 4300к или 5000к
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Моят е на 6000к(нямаше на по ниска темпеаратура),но е на бош.Безупречен вече 2год. ,гледам масово на пътя "еднооки" коли с ксенон и виждам,че си е струвало парите.
На по висока температура от 6000к,не си струва.Повечето гонят ефекти като на оригиналните ксенони,но интересното при тях е,че те са на 4300к както писа колегата по горе и са с лупи,които от своя страна пречупват светлината по начин по който тя лилавее,като гледаш отсреща.Това няма как да стане с рефлектор!
На по висока температура от 6000к,не си струва.Повечето гонят ефекти като на оригиналните ксенони,но интересното при тях е,че те са на 4300к както писа колегата по горе и са с лупи,които от своя страна пречупват светлината по начин по който тя лилавее,като гледаш отсреща.Това няма как да стане с рефлектор!
Последна промяна Face на 01 Фев 2010, 20:32, променена общо 1 път
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
DrMcCooL написа:Ето колега...дато съм ти помогнал![]()
колега тая снимка нещо маи неотговаря,аз съм с 6к и е много по синкаво отколкото на снимката която си сложил,може би на снимката е като 8к,иначе към колегата,слагаи 5 к щото 4300 е много жълта

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Оригиналният е на 4300К и светлината е перфектно бяла, дори отсреща е със синкав отенък. Свети идеално бяло, няма как да е жълто.
4300К на халогенна крушка - да, там свети жълто. Като гледам масово колегите се бъркат между двете и смесват описанията.
На рефлекторен фар аз смисъл от ксенон не виждам.
4300К на халогенна крушка - да, там свети жълто. Като гледам масово колегите се бъркат между двете и смесват описанията.
На рефлекторен фар аз смисъл от ксенон не виждам.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
mitaka7 написа:Най- добре е 4300к или 5000к
Подкртепям с всички налични ръце!

все о6те се колебая 5000 или 6000к, но маи 6те ви послушам и избора 6те е бялото 5000к
ПП. благодаря за предложението колега Stilko ,мисля 4е 6те мога и сам но , добре е да знае6 4е може да раз4ита6 на приятел
,де да бяха вси4ки коректни и отзив4иви като тебе ехеееее
Поздрави на вси4ки

ПП. благодаря за предложението колега Stilko ,мисля 4е 6те мога и сам но , добре е да знае6 4е може да раз4ита6 на приятел

Поздрави на вси4ки
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Archangel написа:На рефлекторен фар аз смисъл от ксенон не виждам.
Заповядай да видиш моята кола

Never mistake motion for action...
- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
аз съм с 5000к на приятелката ми сложихме 6000к(тогава нямаше по-малко) моят не свети по силно, но осветява по добре пътя. Според мен 5000к е най-добрата цветова температура. Ето виж кое ти допада най-много, но повече от 6000к не слагай защото седи циганско и заслепява повече. Надявам се да съм ти бил последен

Благодаря на вси4ки - след про4ит на коментарите и предложенията ре6их да взема 5000К
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Vanio_bmw написа:Благодаря на вси4ки - след про4ит на коментарите и предложенията ре6их да взема 5000К
Няма да сбъркаш

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
китайските доста варират в различните им "марки", за това наистина не е добре да се хвърляш на многото К да не останеш изненадан
при оригиналният ксенон синеенето и нюансите идват от повече от лупата
при оригиналният ксенон синеенето и нюансите идват от повече от лупата
15 мнения
• Страница 1 от 1