климатик -> климатроник ?!?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
климатик -> климатроник ?!?
начи отдавна се питам дали може да си направя климатика климатроник .. като сменя control unit-a само? .. климатроника не е ли само електронно управление на климатика .. та конкретно за Е36 дали разликата е само в модулчето дето е с врътките ? .. (прилагам и снимки)
доста ми е писнало от тези врътки .. мн се надявам да стане със смяна на модулчето .. въпроса е дали интерфейсно е същото като климака дето имам с врътките
.. би трябвало тва адванс модулче за климатроника просто да командва духалките според вътрешната темп за която то си има датчик на пенела
(мойто също има датчик ама едва ли сработва)
ПС: и най-вече .. някой пробвал ли го е ?;)
доста ми е писнало от тези врътки .. мн се надявам да стане със смяна на модулчето .. въпроса е дали интерфейсно е същото като климака дето имам с врътките

ПС: и най-вече .. някой пробвал ли го е ?;)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Доколкото съм чувал мисля че теоритично може, ама няма да ти работят някои функции, като например Авто-то, просто защото колата с кранчета не го е имала, а тва което правиш е смяна на блока за управление и липсващите функцийки ще които предлага новият модул незнам дали ще може да ги подкараш изобщо 

- KAIL_77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
Темата е доста интересна. И аз имам подобна мисъл за моята колица.
Тъй като при дигиталния климатроник управлението на клапите е с ел. мотори, предполагам, че от там трябва да се почне. Тук наистина трябва да се изкаже някой по-грамотен от нас. Доста търсих из нета за някакво инфо по въпроса, но не намирам нищо като подобно. Консултирах се и в сервиза, който ми обслужва климатика. Човека е мераклия, каза, че е възможно (по принцип), но и че е свързано с доста промени по инсталацията, тоест с доста манги. Иначе компресора, кондензатори там си оставали същите. Ако някой може да даде повече инфо по въпроса, чакаме с нетърпение.
Тъй като при дигиталния климатроник управлението на клапите е с ел. мотори, предполагам, че от там трябва да се почне. Тук наистина трябва да се изкаже някой по-грамотен от нас. Доста търсих из нета за някакво инфо по въпроса, но не намирам нищо като подобно. Консултирах се и в сервиза, който ми обслужва климатика. Човека е мераклия, каза, че е възможно (по принцип), но и че е свързано с доста промени по инсталацията, тоест с доста манги. Иначе компресора, кондензатори там си оставали същите. Ако някой може да даде повече инфо по въпроса, чакаме с нетърпение.

- simoniko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: валяк
мисля че модула с кранчетата е без жила,
продаваха ми едно бмв на което му липсваше дигиталния модул,
аз потърсих да видя колко струва 2 употр. и намерих,
като му звъннах го питах за цена на модул за климатроник дето е само с букса,обаче тоя калпазанин ме пита дали е с дисплея или с врътките щото и двата били само на букса!?!?!
Озадачих се щото врътки без жила не ми се връзва, ама знам ли,
и имало още една платка към дигиталния която вървяла към панела с бутоните и дисплея!
За двете ми искаше 500 лв!
В камор - платката е 80 лв а дисп. и копчетиите 630 лв!
продаваха ми едно бмв на което му липсваше дигиталния модул,
аз потърсих да видя колко струва 2 употр. и намерих,
като му звъннах го питах за цена на модул за климатроник дето е само с букса,обаче тоя калпазанин ме пита дали е с дисплея или с врътките щото и двата били само на букса!?!?!
Озадачих се щото врътки без жила не ми се връзва, ама знам ли,
и имало още една платка към дигиталния която вървяла към панела с бутоните и дисплея!
За двете ми искаше 500 лв!
В камор - платката е 80 лв а дисп. и копчетиите 630 лв!
ето тази тема е интересна .. но пък май е за e46 ;(
http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=20273
- KAIL_77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
BABATA написа:ето тази тема е интересна .. но пък май е за e46 ;(
Не е за Е46, точно за Е36 (325i) става въпрос в този линк.
Интересна работа обаче... пича е имал дигиталния панел, а е искал да го смени със аналоговия (с врътките). Било му "по-ергономично, удобно за експлоатация и по-красиво..."

Очевидно и двата контролни юнита ползват една и съща букса, т.е. операцията при него е била напълно "plug and play". Всичко е работило нормално... с изключение на врътката за избор на духалките (стъкло, крака, фронт). Въздух е излизал само от фронталните духалки.
Явно, все пак си струва да се пробва такава "реформа" -> от аналогов към дигитален, има някакъв шанс да се сработят нещата. Ако не стане, винаги може да се върне оригиналния юнит на мястото му... Значи, издирват се дигитални панели за проба. Знам, че има 2 модела на дигиталния панел, с различна големина на дисплея и различна форма и разположение на бутоните. Отвътре каква разлика имат обаче, все още не знам.

Благодарности на ВАВАТА за линка, понаучихме нещо ново и полезно.
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
- tonkata
- 50" ракия тийм
-
- Кара: 330 d
не съм много запознат с тия работи аз си мисля че на и 2те снимки е климатроник що има градуси и при врътките?
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2