климатик -> климатроник ?!?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

климатик -> климатроник ?!?

Мнение от videlov » 14 Юли 2005, 8:56

начи отдавна се питам дали може да си направя климатика климатроник .. като сменя control unit-a само? .. климатроника не е ли само електронно управление на климатика .. та конкретно за Е36 дали разликата е само в модулчето дето е с врътките ? .. (прилагам и снимки)

доста ми е писнало от тези врътки .. мн се надявам да стане със смяна на модулчето .. въпроса е дали интерфейсно е същото като климака дето имам с врътките :) .. би трябвало тва адванс модулче за климатроника просто да командва духалките според вътрешната темп за която то си има датчик на пенела :?: (мойто също има датчик ама едва ли сработва)

ПС: и най-вече .. някой пробвал ли го е ?;)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от LEXMAUL » 14 Юли 2005, 9:07

Ами "климатика" не е ли със жила за реглажа на въздухопотока???

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 14 Юли 2005, 10:34

Доколкото съм чувал мисля че теоритично може, ама няма да ти работят някои функции, като например Авто-то, просто защото колата с кранчета не го е имала, а тва което правиш е смяна на блока за управление и липсващите функцийки ще които предлага новият модул незнам дали ще може да ги подкараш изобщо :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Мнение от KAIL_77 » 14 Юли 2005, 12:37

Темата е доста интересна. И аз имам подобна мисъл за моята колица.
Тъй като при дигиталния климатроник управлението на клапите е с ел. мотори, предполагам, че от там трябва да се почне. Тук наистина трябва да се изкаже някой по-грамотен от нас. Доста търсих из нета за някакво инфо по въпроса, но не намирам нищо като подобно. Консултирах се и в сервиза, който ми обслужва климатика. Човека е мераклия, каза, че е възможно (по принцип), но и че е свързано с доста промени по инсталацията, тоест с доста манги. Иначе компресора, кондензатори там си оставали същите. Ако някой може да даде повече инфо по въпроса, чакаме с нетърпение. :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: валяк

Мнение от simoniko » 14 Юли 2005, 14:37

мисля че модула с кранчетата е без жила,
продаваха ми едно бмв на което му липсваше дигиталния модул,
аз потърсих да видя колко струва 2 употр. и намерих,
като му звъннах го питах за цена на модул за климатроник дето е само с букса,обаче тоя калпазанин ме пита дали е с дисплея или с врътките щото и двата били само на букса!?!?!
Озадачих се щото врътки без жила не ми се връзва, ама знам ли,
и имало още една платка към дигиталния която вървяла към панела с бутоните и дисплея!
За двете ми искаше 500 лв!
В камор - платката е 80 лв а дисп. и копчетиите 630 лв!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 14 Юли 2005, 14:48

ето тази тема е интересна .. но пък май е за e46 ;(

http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=20273

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Мнение от KAIL_77 » 14 Юли 2005, 16:33

BABATA написа:ето тази тема е интересна .. но пък май е за e46 ;(

http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=20273

Не е за Е46, точно за Е36 (325i) става въпрос в този линк.
Интересна работа обаче... пича е имал дигиталния панел, а е искал да го смени със аналоговия (с врътките). Било му "по-ергономично, удобно за експлоатация и по-красиво..." :dunno:
Очевидно и двата контролни юнита ползват една и съща букса, т.е. операцията при него е била напълно "plug and play". Всичко е работило нормално... с изключение на врътката за избор на духалките (стъкло, крака, фронт). Въздух е излизал само от фронталните духалки.
Явно, все пак си струва да се пробва такава "реформа" -> от аналогов към дигитален, има някакъв шанс да се сработят нещата. Ако не стане, винаги може да се върне оригиналния юнит на мястото му... Значи, издирват се дигитални панели за проба. Знам, че има 2 модела на дигиталния панел, с различна големина на дисплея и различна форма и разположение на бутоните. Отвътре каква разлика имат обаче, все още не знам. :uups:
Благодарности на ВАВАТА за линка, понаучихме нещо ново и полезно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 18 Юли 2005, 12:06

еми няма да стане .. толкова лесно .. консултирах се с няколко човека .. може да стане ама не е лесно .. жалко .. мн ми се искаше да стане .. но разликата явно не е само в тва юнит-че:(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Vasko » 22 Юли 2005, 7:06

Имам 316 I-95г.Прощавайте за тъпия въпрос ама го имам от 4 дена и искам да ви питам къде се намира филтъра на климатроника за да го сменя? :(

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 22 Юли 2005, 7:20

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Vasko » 22 Юли 2005, 9:25

BMW8 написа:Тва ли търсиш
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 20&start=0
???

Дааа благодаря ти много BMW8 :winky: Жив и здрав .Помогна ми :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 21 Авг 2005, 12:08

тук мисля че е мястото да попитам ако нямаш клима и искам да сложа такава с новия панел колата изисквали някакви промени освен новите чсти. Имам бърка ли нещо еку-то климатроника или не защото когато ходих в дару и по други майстори за разни реглажи ме питаха всеки път дали е с климатроник
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

50" ракия тийм
Аватар
Кара: 330 d

Мнение от tonkata » 21 Авг 2005, 20:24

не съм много запознат с тия работи аз си мисля че на и 2те снимки е климатроник що има градуси и при врътките?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 22 Авг 2005, 18:47

това е двузонов климатик и дайте да се разберем какво е климатроник, по принцип е едно и също разликата че едното е дигитално
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 22 Авг 2005, 19:16

климатроника ти гони зададените градуси , а климатика си го регулираш ти, поне аз така го разбирам. имаше и някакви климатици дето ти ладат и багажника.. те как се казваха :dunno:
Изображение

Следваща

Назад към E36